واقعیاتی پنهان در مورد نبرد «دانکرک»
ماه می ۱۹۴۰ بود و اعمال رهبران و البته افراد عادی مشخص می کرد که جنگ به کدام سو می رود. در مورد این واثعه اختلافات و ابهامات بسیاری وجود دارد اما تاریخدانان بر سر موضوعات خاص و اصلی توافق دارند.
برای درک چیزی که باعث شد نیروهای متفقین در چنین شرایط دردناک و طاقت فرسایی در ساحل دانکرک گرفتار شوند در ابتدا باید به سپتامبر سال 1939 بازگردیم. بر اساس گزارش روزنامه ی تلگراف، در این ماه لهستان به تصرف نیروهای آلمانی درآمد و نیروهای متفقین توانی برای مقابله با آن ها نداشتند. بریتانیا و فرانسه تنها نظاره گر ماجرا بودند و صبر پیشه می کردند و این سکوت مرگبار و ناخوشایند هفت ماه تمام به طول انجامید. این دوره سکوت هفت ماهه را «نبرد دروغین» (Phoney War) می نامند و در این مدت تمام دنیا نفس خود را در سینه حبس کرده و در ترس و وحشت فرو رفته بود.
2- عقب نشینی به دانکرک و دستور تخلیه نیروها
اینجاست که تاریخدانان دچار اختلاف می شوند. برداشت های متفاوتی از اتفاقاتی که بعد از حمله آلمانی ها به فرانسه رخ داد وجود دارد. در آن زمان ارتش فرانسه از نظر تعداد بهترین شرایط را داشت- زمانی که جنگ آغاز شد بیش از ۵ میلیون جوان به خدمت فراخوانده شدند و البته تاریخ با آنان چندان مهربان نبود. فرانسوی ها تلاش های زیادی برای متوقف کردن آلمان ها انجام دادند و علیرغم کهنه بودن و خارج از رده بودن تجهیزات توانستند صدمات سختی به ارتش آلمان که از بهترین و جدیدترین تجهیزات برخوردار بود وارد نمایند.
۳- توقف رازآلود آلمان ها
در 24 می، هیتلر به سربازانش دستور داد که خارج از ساحل دانکرک متوقف شوند. چرا؟! هیچ کس دلیل این کار را با 100 درصد اطمینان نمی داند. نیروهای متفقین شکست سختی خورده و به سمت نابودی کامل پیش می رفتند، هیچ امید و انگیزه ای برای مبارزه نداشتند اما یکی از بزرگ ترین سوالات تاریخ جنگ انی است که چرا هیتلر دستور قتل عام باقیمانده ی این نیروهای خسته و درمانده را صادر نکرد.
4- هماهنگ کننده عملیات تخلیه نیروها در طول تاریخ نادیده گرفته شد
تمامی نیروهای متفقین در ساحل فرانسه موضع گرفتند و فرماندهان نظامی بریتانیا نیز در شرایط بغرنجی برای تصمیم گیری قرار داشتند. آن ها باید جمع زیادی از سربازانی که در تله گرفتار شده بودند را از ساحل تخلیه می کردند و زمان زیادی نیز برای برنامه ریزی نداشتند. دریادار برترام رمزی مسئولیت این کار را بر عهده داشت و نقش او در عملیاتی که «دینامو» (Dynamo) نامگذاری شد نادیده گرفته شده است. رمزی برنامه ریزی عملیات تخلیه و نجات را در ۱۹ می آغاز کرد و روز ۲۶ می کشتی ها به راه افتادند.
۵- نیروهای متفقین با شرایط بسیار ناگواری مواجه شدند
اگر چه هیتلر دستور آتش بس موقت داده بود اما نیروهای آلمانی خیال نداشتند اجازه ی تخلیه آسان و بی دردسر را به سربازان درمانده متفقین بدهند. پرتاب خمپاره روی سر آن ها همچنان ادامه داشت و بمب افکن های آلمانی نیز از آسمان مرگ را به سربازان گرفتار در ساحل هدیه می دادند. آن ها چاره ای به جز صبر کردن و گوش دادن به صدای بمب هایی که روی سرشان ریخته می شد نداشتند. این بمباران چنان شدید بود که بندر دانکرک در 27 می به طور کلی نابود شد و این مشکلی دیگر را به وجود می آورد. حالا دیگر جایی برای کشتی های بزرگ بریتانیایی برای پهلو گرفتن وجود نداشت. در روز 29 می به کشتی های بزرگ نیروی دریایی بریتانیا دستور ترک ساحل داده شد.
6- هیچ کسی انتظار موفقیت عملیات تخلیه را نداشت
رمزی و فرماندهان بریتانیایی باید واقع گرا می بودند به همین دلیل با توجه به شرایط موجود و گرفتار شدن بیش از ۲۵۰.۰۰۰ نفر در ساحل دانکرک آن ها روی نجات ۴۵.۰۰۰ نفر از آن ها حساب کرده بودند نه بیشتر. در ابتدا این عملیات کاملاً خوشبینانه به نظر می رسید و در روز اول عملیات تنها ۷.۶۶۹ از ساحل نجات داده شدند و روز دوم؟! ۱۷.۸۰۴ نفر. روز اول هدف کشتی ها بیشتر شناسایی و سنجیدن شرایط بود تا نجات نیروها. بعد از پایان عملیات مشخص شد که تعداد مردان تخلیه شده از ساحل دانکرک ۳۳۸.۰۰۰ بوده است.
۷- صدها قایق شخصی وارد معرکه شدند
رمزی و مردانش به تمامی قایق های شخصی دستور دادند که به این عملیات بپیوندند، از قایق های ماهیگیری گرفته تا قایق های تفریحی و کشتی های بخار. در سال 2015 بیش از 50 فروند از این قایق ها به مناسبت 75 اُمین سالگرد عملیات دانکرک در این منطقه گرد هم آمدند و تعدادی از سربازانی که در این عملیات نجات یافته بودند نیز سوار آن ها بودند.
8- بر اساس کشته ها این عملیات یک شکست تلقی می شد
آن چه که در ساحل دانکرک رخ داد را از جنبه های مختلف می توان بررسی کرد و در روزهای بعد از پایان تخلیه نیروها، بریتانیا این عملیات را غم انگیز اما افتخارآمیز می نامید. برخی آن را «معجزه دانکرک» می نامیدند زیرا در مدت تخلیه آب های کانال انگلستان که همواره پرتلاطم بودند به صورت معجزه آسایی آرام باقی ماند. از ۹۳۳ کشتی که در عملیات تخلیه شرکت داشتند ۲۳۶ کشتی به خانه بازنگشتند و ۶۱ کشتی دیگر نیز به شدت صدمه دیدند. با سقوط دانکرک بیش از ۴۰.۰۰۰ سرباز فرانسوی به اسارت درآمدند، ۶۸.۱۱۱ نفر از نیروهای کمکی بریتانیایی کشته شدند و ۱.۰۰۰ شهروند دانکرکی نیز دوشادوش سربازان جان خود را از دست دادند.
۹- سرنوشت کسانی که مقاومت کردند بسیار دردناک بود
تخلیه این تعداد نیرو با هزینه ای سنگین میسر شد و این هزینه را کسانی پرداخت کردند که در ساحل جلوی پیشروی های آلمان ها را گرفته بودند داستان مقاومت شجاعانه آن ها در آن زمان حتی گفته هم نشد اما حدود 40.000 نفر به اسارت نیروهای آلمانی درآمدند و پای پیاده به آلمان فرستاده شدند، جایی که اردوگاه های کار اجباری در انتظار آن ها بود. داستان های خوفناک دیگری نیز در مورد آن ها گفته شد گروهی از سربازان گردان سلطنتی نورفولک در پارادایز فرانسه در مقابل گروهی از نیروهای زبده اس اس قرار گرفتند تا آن ها را در مدت تخلیه سرگرم کنند.
10- چرچیل تمام عملیات را یک «فاجعه» توصیف کرد
نجات افراد زیادی در این عملیات نوعی معجزه و ناشی از شجاعت و فداکاری سربازان بود. اما در حالی که رسانه ها آن را یک معجزه بزرگ می دانستند چرچیل که تازه چند هفته پیش به نخست وزیری رسیده بود در سخنرانی همراه با گریه مردم در روز ۴ ژوئن اعلام کرد که این پایان مقاومت نخواهد بود اما این عملیات را یک «فاجعه نظامی بزرگ» توصیف کرد. وی در سخنرانی خود در مجلس عوام چنین گفت:"ما از جزیره خود دفاع خواهیم کرد، هر هزینه ای که داشته باشد ما در سواحل خواهیم جنگید، در روی زمین نیز مبارزه خواهیم کرد، در مزارع و خیابان ها خواهیم جنگید، روی تپه ها خواهیم جنگید؛ اما هیچگاه تسلیم نخواهیم شد".
نظر کاربران
شاید هیتلرفکر میکرد انگلیس ها ملت بافرهنگ وبسیابرتری نسبت به روسهای وحشی میباشند وتمام توانش را برای نابودی دشمنان وحشی اش ذخیره کرده بود وامیدداشت روزی انگلستان با فرهنگ غنی وقوی خود وی وکشورش را پشتیبانی کند
دلیل توقف نیروهای ارتش آلمان فقط ایجاد فاصله با نیروهای پشتیبان پیاده نظام بود. لشکرهای زرهی یا پانزر توسط گودریان وارد ساختار نظامی ارتش آلمان شدند. تشکیل این لشکرها هزینه های سنگینی را به دنبال داشت که نتیجه اش باقی ماندن ترابری اسبی در ارتش آلمان بود. در جریان فتح دانکرک و کاله این نیروها به سرعت پیش رفته بودند و فاصله زیادی با نیروهای پشتیبان داشتند.
زرششششششششششششششششششکککککک.
کشوری که با 400 هزار نفر نتونه مقاومت کنه و پا به فرار بزاره دیگه تا آخر عمر نباید سرش رو بالا بگیره ولی خوب انگلیسی ها و غربی ها کلا پر رو هستند. همونه که الانم تا ملوانان و نظامیاشون رو دستگیر می کنیم فوری خودشون رو خیس می کنند.