تحریم های جدید حزبالله توسط آمریکا
قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه طرحهایی که خواستار تحریم حزبالله لبنان به بهانههای واهی است به تصویب رساند.
جزئیات قطعنامه و طرحهای تصویبشده در مجلس نمایندگان آمریکا در زیر آورده شدهاند:
طرح اعمال تحریم های تازه علیه حزبالله لبنان
طرح ۳۳۴۲ که توسط «مایک گالاگر»، نماینده جمهوریخواه ارائه شده، با طرح ادعاهای واهی مانند استفاده حزبالله از شهروندان به عنوان سپر انسانی، خواستار اعمال تحریم علیه این گروه شده است.
«گالاگر» مدعی شده حزبالله لبنان زرادخانه متشکل از ۱۵۰ هزار موشکهای تأمین شده توسط ایران و سوریه را در روستاهایی در جنوب لبنان و در زیر زیرساختهای غیرنظامی مخفی کرده است.
این طرح رئیسجمهور آمریکا را موظف میکند ظرف حداکثر ۱۲۰ روز بعد از تبدیل شدن طرح به قانون گزارشی شامل نفراتی از حزبالله که مطابق ادعاها از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده کردهاند تقدیم کنگره کند.
رئیسجمهور آمریکا بایستی این نفرات را مشمول تحریمهایی مانند مسدود کردن داراییها و منع سفر به آمریکا کند.
طرح تشدید تحریمها علیه حزبالله
دومین طرح که روز چهارشنبه تصویب شد، طرح شماره ۳۳۲۹ است که توسط «اد رویس»، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شده و مورد حمایت قانونگذاران هر دو حزب قرار دارد خواستار اصلاح متن یک قانون مصوب سال ۲۰۱۵ علیه حزبالله لبنان به منظور تشدید تحریمها علیه این گروه است.
«اد رویس»، در بند ۱۰۱ این طرح تلاش کرده با اصلاح متن «قانون قطع منابع مالی بینالمللی حزبالله مصوب سال ۲۰۱۵»، جزئیات بیشتری درباره سازمانها و شرکتهایی که بایستی به بهانه همکاری با حزبالله هدف تحریم واقع میشوند، ارائه کند.
در بند ۱۰۱ آمده است: «رئیسجمهور بایستی در تاریخ اجرایی شدن این بند یا بعد از آن، تحریمهای مشخص شده در بخش فرعی b را علیه تمامی اشخاص خارجی که به تشخیص رئیسجمهور آگاهانه اقدام به کمکرسانی، حمایت یا تأمین حمایتهای مادی، مالی یا فناوری برای هر یک از موارد زیر کردهاند، اعمال کند:
(۱) سازمان «بیتالمال»، «جهادالبناء»، «انجمن حمایت از مقاومت اسلامی در لبنان»، «اداره روابط خارجی حزبالله»، «سازمان امنیت خارجی» یا هر یک از سازمانهای تابعه و جانشین آنها؛
(۲) تلویزیون المنار، رادیو النور، گروه رسانهای لبنان یا هر یک از سازمانهای تابعه و جانشین آنها؛
(۳) هر فرد خارجی که بنا به تشخیص رئیسجمهور وارد فعالیتهای درآمدزایی یا جذب نیرو برای حزبالله شده باشد؛ یا
(۴) هر فرد خارجی که تحت مالکیت یا کنترل اشخاص خارجی توصیفشده در پاراگرافهای (۱)، (۲) و (۳) باشد.
در بخش فرعی «b» از رئیسجمهور خواسته از تمامی اختیاراتش برای مسدود کردن داراییها و منع سفر افراد مرتبط با بندهای بالا استفاده کند.
«اد رویس» در بند ۱۰۳ از این طرح خواستار تحریم کشورهای خارجی شده که از گروه حزبالله لبنان حمایت میکنند.
بند دیگری از طرح، وزیر خارجه آمریکا را موظف میکند ظرف حداکثر ۱۸۰ روز گزارشی درباره راهبرد آمریکا برای «جلوگیری از فعالیتهای خصمانه ایران و تضعیف و مختل کردن شبکههای غیرقانونی حزبالله در نیمکره غربی» به کمیتههای مقتضی کنگره ارائه کند.
قطعنامه علیه حزبالله لبنان
قطعنامه شماره ۳۵۹ از اتحادیه اروپا میخواهد کل حزبالله لبنان را به عنوان سازمان تروریستی اعلام کرده و فشارها را بر این گروه و اعضای آن افزایش دهد. اتحادیه اروپا در حال حاضر، شاخه نظامی حزبالله لبنان را در فهرست تحریم قرار داده است.
این قطعنامه با بیان ادعاهای اثباتنشده، حزبالله را به انجام حملات تروریستی در سراسر دنیا متهم کرده و خواستار همکاری اعضای اتحادیه اروپا برای افزایش فشار بر این گروه شده است.
مسدود کردن داراییهای حزبالله در اروپا، صدور قرار تعقیب علیه اعضای آن و تلاش برای قطع منابع مالی این گروه، اقداماتی هستند که مجلس نمایندگان آمریکا خواستار انجام آن توسط اتحادیه اروپا شده است.
طرح ضد برنامه موشکی ایران به رأی گذاشته میشود
اد رویس، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا بعد از تصویب این طرحها گفت که اعضا این مجلس فردا (پنجشنبه) درباره طرح دیگری علیه برنامه موشکی ایران رأیگیری میکنند.
طرح موسوم به «قانون موشکهای بالستیک ایران و اجرای تحریمهای بینالمللی» که از سوی «اد رویس» رئیس جمهوریخواه این کمیته ارائه شده، مستقیما تحریم تازهای علیه برنامه موشکی ایران اعمال نمیکند، اما راه را برای اعمال تحریمهای تازه از سوی دولت آمریکا باز میکند.
در ابتدای این طرح، با اشاره به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که از ایران خواسته بر روی موشکهای بالستیکی که برای داشتن توانمندی حمل کلاهک هستهای طراحی شدهاند، کار نکند، آمده است: «سیاست ایالات متحده این است که از هرگونه فعالیت ایران در ارتباط با موشکهای بالستیکی که برای داشتن توانمندی حمل کلاهک هستهای طراحی شدهاند، از جمله شلیک با استفاده از چنین فناوریهای موشکی، جلوگیری کند.»
این طرح که باید پس از کمیته در صحن اصلی مجلس نمایندگان و سپس سنا هم به تصویب برسد، دولت آمریکا را موظف میکند که نهایتا ظرف ۹۰ روز پس از تبدیل این طرح به قانون، گزارشی در مورد «زنجیره تأمین» و افراد و شرکتهایی که «برنامه موشکی ایران را به میزان چشمگیری تسهیل کرده، پشتیبانی کرده یا به نحوی دیگر کمک کرده باشند»، به کنگره ارائه کند.
پراکندگی جغرافیایی زنجیره تأمین و ارزیابی از توانمندی بومی ایران در تولید اقلام مربوط به موشک از دیگر مفادی است که باید به کنگره ارائه شود. این گزارش غیرطبقهبندی شده خواهد بود، اما میتواند ضمایم طبقهبندیشده داشته باشد.
در صورتی که دولت در آن گزارش اعلام کند که آزمایش موشکی ناقض قطعنامه بوده، باید فهرستی از افرادی که دستور آزمایش را دادهاند یا آن را فرماندهی کردهاند، به کنگره ارائه کرده و بگوید که آیا این افراد پیش از این در فهرست تحریم هستند یا نه. دولت همچنین باید اعلام کند که قصد دارد چه اقداماتی در پاسخ به این آزمایش انجام دهد.
این طرح رئیسجمهور را موظف میکند که افرادی را که دانسته به برنامه موشکی ایران کمک کرده و تحریمهای موشکی و تسلیحاتی ایران را نقض کردهاند، در فهرست تحریم قرار دهد.
دولت آمریکا همچنین موظف بود تا ظرف ۱۲۰ روز پس از تبدیل این طرح به قانون و پس از آن هر ۹۰ روز یکبار، به کنگره در مورد «اطلاعات موثق» که نشان دهد ایران برای دور زدن تحریمهای تسلیحاتی و موشکی تلاش کرده، گزارش دهد.
مصوبه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان تاکنون از سوی ۳۲۰ عضو این مجلس ۴۳۵ نفری مورد حمایت قرار گرفته و تصویب نهایی آن در مجلس نمایندگان قطعی به نظر میرسد.
ارسال نظر