ادعاهای تکراری مشاور ترامپ علیه ایران
مشاور امنیت ملی ترامپ مدعی شد که ایران همواره در شرایط بحرانی نفوذش را به وسیله نمایش خود به عنوان ریش سفید و یک حامی از سوی یکی از طرفهای درگیری تقویت میکند.
وی روز سهشنبه در بنیاد دفاع از دموکراسیها سخنرانی کرد و مدعی شده ما میخواهیم شاهد عراقی با ثبات باشیم که با ایران متحد نیست. آنچه ما میخواهیم این است که همانگونه که رییسجمهور درباره کار با متحدان و شرکایمان به ما دستور داده است، با عراق هم همکاری داشته باشیم.
مک مستر در ادامه این ادعاها گفت: « این همکاری برای نابودی داعش و بجلوگیری از ایجاد گروههای دیگری نظیر داعش است. ما میخواهیم با سه کار بنیادی، اجازه بازگشت به آنها را ندهیم؛ حمایتهایشان را از بین ببریم، منابع مالیشان را قطع کنیم و ایدئولوژیشان را شکست دهیم. »
مشاور امنیت ملی ترامپ در اظهاراتی بیاساس مدعی شد: « هدف ایران تضعیف عراق و وابستگی آن به ایران است. آمریکا منافع زیادی در عراق دارد. من میخواهم بگویم برخی در صدد هستند که عراق را تضعیف کنند و مدل حزب الله را در عراق اجرایی کنند.»
وی در ادعامه ادعاهایش تاکید کرد که این کارها احتیاج به یک تلاش پایدار دارد اما عراق با ثبات و قوی است و به هیچ کس وابسته نخواهد بود. البته قطعا باید با همسایگانش روابط خوبی داشته باشد اما قرار نیست به ایران وابسته باشد.
مک مستر در ادامه این ادعاهای بی اساس درباره منطقه کردستان عراق گفت: « بر این باورم که اقلیم کردستان قدرتمند برای قدرت عراق امری ضروری است. ما میخواهیم شاهد یک عراق قدرتمند باشیم و قطعا بخشی از این قدرت ناشی از وجود ضروری یک کردستان قدرتمند است. آنها مدتهاست که از شرکای ما هستند. شراکت آنها برای ما ارزشمند است. آنها صدام را ساقط کردند و از امنیتی که با کمک ما ایجاد شده بود، برای ایجاد اقلیم کردستان در سلیمانیه و اربیل بهره بردند.»
وی با تشبیه شهرهای کردستان به شهرهای اروپا گفت که وقتی به اقلیم سفر کنید متوجه میشوید که این شهرها، شهرهای پر رونقی هستند.
مشاور امنیت ملی ترامپ با تاکید بر اینکه «باید برای حل و فصل درگیری دوستان کرد آمریکا با عراق میانجیگری کنند» گفت: « باید راهی پیدا کرد که دوستان کُرد ما از امنیت و آرامش برخوردار باشند. آمریکاییها به مسعود بارزانی پیشنهاد کردند که زمان رفراندوم را تغییر دهد، چون زمانبندی آن درست نبود اما امروز واشنگتن باید با واقعیت کنار بیاید. جلال طالبانی اخیرا درگذشت. خدا او را رحمت کند و به خانوادهاش صبر بدهد. این مساله بخشی از موضوعی است که این درگیری را در اقلیم کردستان پیچیده میکند.»
وی مدعی شد: « ایران همواره در شرایط بحرانی نفوذش را به وسیله نمایش خودبه عنوان ریش سفید و یک حامی از سوی یکی از طرفهای درگیری تقویت میکند. آنها از طرفها دعوت میکنند که بیایند و کمک کنند تا اهدافشان را پیش ببرند. در مورد این فکر میکنم این مدل هژمونیک آنهاست.»
این ادعاها در حالی مطرح میشود که جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار صلح و ثبات و امنیت در منطقه بوده و از عراق یکپارچه و واحد دفاع کرده است.
روز گذشته نیز حیدرالعبادی نخست وزیر عراق در پاسخ به ادعاهای وزیر خارجه آمریکا علیه ایران، گفت که اجازه دخالت در امور عراق را به هیچ کسی نمیدهد.
ارسال نظر