جامعه روحانیت در دیدار با روحانی او را نصیحت کرد
محمدتقي رهبر: اصولگرایان به دنبال ترمیم ساختار هستند
اصولگرایان به دنبال ترمیم ساختار خود هستند. این را می توان از لابهلای صحبتهاي شخصیتهای این جناح و جلساتی که این روزها می گذارند، متوجه شد.
اصولگرايان براي تغيير نگرش جامعه به شعارهايشان چه راهبردي دارند؟
بنده در جمع دوستان هم هستم و هم نيستم. جريان اصولگرايي از طيفهاي بسياري تشكيل شدهاست. بايد ببينيم كه این گروه ها در نهايت چه تصميمي اتخاذ خواهندكرد. آنگونه كه از قراين پيدا ست جمنا به عنوان تشكلي منسجم به فعاليتش ادامه خواهدداد و جمعيتهاي مردمي وابسته به آن نيز در راستای برنامهها گام برخواهند داشت. كليات مساله اين است كه در آينده سياسي اين جريان تاثيرگذار باقي بماند.
از فعالیت جمنا و رویکرد اصولگرایان به این طیف خبری دارید؟
درست است كه بنده در جامعه روحانيت مبارز حضور دارم اما حقيقت امر اين است كه بنده دورادور فعاليت اصولگرايان را نظاره مي كنم و از جزييات جلسات جمنا و برنامه آن ها براي حركتي وحدتبخش در آينده چندان خبر ندارم. به صورت مختصري كه از امور آگاه هستم قرار براين است كه جمعيت مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي ادامه پيدا كند. با آقاي رحيمي كه صحبت داشتم اين گفته بنده را نيز تاييد كردند. به هرحال ايشان، بيشتر از بنده در اين تشكل فعاليت داشتهاند و از جزييات اخبار آگاهي بيشتري دارند.
فعالیت اصولگرایان براي انتخابات 98 آغاز شده است؟
خير، تا انتخابات مجلس 1398، مدت فراواني باقي ماندهاست. تا به امروز تنها نيمي از مجلس دهم گذشتهاست و به طور معمول براي مجلس از يكسال پيش از انتخابات، فعاليت تشكلها آغاز ميشود. دستكم در جامعه روحانيت بحثي در اين باره مطرح نشدهاست.
با توجه به عملكرد دولت و حاميانش، به نظر شما مردم اقبالي به اصولگرايان در آينده پيدا خواهندكرد؟
بله، اگر ما در جريان اصولگرايي كنار يكديگر باشيم، وحدت و انسجام و از همه مهمتر پشتيباني مردمي وجود داشتهباشد، آینده خوبي در انتظار اين جريان خواهدبود. در انتخابات گذشته با تمام مسائلي كه در پي داشت اقبال خوبي از گزينه اصولگرايي صورت گرفت. اين نشان از آن دارد كه زمينه مساعدي براي فعاليت اين جريان وجود دارد. دولت روحاني سرانجام در اين دوره به سرانجام خواهدرسيد و اصولگرايان نيز براي دوران پس از روحاني بايد برنامه داشتهباشند.
راهکار رسیدن به این پیروزی در میان اصولگرایان چیست؟
به اعتقاد من اگر خوب و منسجم فعاليت كنيم، فضاي حاكم بر افكار عمومي مساعد است و زمينه مثبتي براي اصولگرايان وجود دارد. البته همه اين موارد مشروط به اين است كه آقايان يكديگر را نقض نكنند، با يكديگرمتحد باشند و از استراتژي معيني براي پيشبرد اهدافشان استفاده كنند. به تبع با نزديك شدن به انتخابات، تحركات در هر دوجناح شروع خواهدشد.
به اعتقاد شما شانس موفقيت براي اصولگرايان وجود خواهدداشت؟
بله، ولي مشروط به رعايت مواردي است كه پيش از آن ذكر كردم. اصولگرايان بايد اتحاد و انسجام خود را حفظ كنند و روشهاي تبليغاتي را نيز همسو با افكارعمومي پيش ببرند. اگر اصولگرايان به قواعد عمل كنند، اين اميد وجود خواهدداشت.
با این حساب و اختلافاتی که بر سر راه اندازی جمنا وجود داشت، به نظر شما این تشکل ميتواند با تغيير روش، نقش محوري در ائتلاف اصولگرايان داشته باشد؟
بله، جمنا تشكلي مردمي است. اگر سرمايه مردمي حفظ شود و تشكلهاي مردمي مورد پشتيباني قرار گيرند، بيشك اين حضور مردمي در آينده ثمره خواهدداد.
اما به نظر می رسد که این تشکل منفعل عمل می کند!
با تجاربي كه به دست آمده و چالشهايي كه اصولگرايان با آن روبهرو شدهاند، اين اميدواري وجود دارد كه اين تشكل منسجمتر از گذشته عمل كند.
از قدیم جامعه روحانیت مبارز، نقشی کلیدی در تصمیمگیری جریان راست داشته اما گويي این نقش مدتی کمرنگ شده است. نقش جامعه روحانيت مبارز در اين بين چيست؟
یکی از ایراداتی که می شود به جناح اصولگرا گرفت، عدمجوانگرایی در تصمیمسازی و تصمیمگیری است. آیا این جریان، برنامه ای برای عبور از پیرسالاری در تصمیم گیریها دارد؟
بله بايد نسل نو، توقعات آنها و گرايشهاي جوانان با اهميت بيشتري دنبال شود. از نسل اول و دوم انقلاب، كمتر شخصي از دور خارج شده است و دوستان همچنان در صحنه حضور دارند. بايد نسل جديد، جدي گرفته شده و حرفهايشان شنيده شود. اين بايدها اگر مطرح شده و ارتباطات عمومي با اين نسل حفظ شود، شرايط مساعدتري در آينده در انتظار اصولگرايان خواهد بود.
در هفته گذشته جامعه روحانیت مبارز با حسن روحانی که از اعضای قدیمی این تشکل است، جلسه ای داشت. این درحالی است که در دو انتخابات گذشته این تشکل از روحانی حمایت نکرد و باعث دلخوری هایی میان روحانی و این تشکل شد. جامعه روحانيت با چه نيتي به سمت روحاني بازگشت؟
سوال خوبي است. البته بنده در اين جلسه حضور نداشتهام و تا به امروز نيز دوستاني كه در جلسه حضور داشتند را زيارت نكردهام. اما میتوانم بگویم که از زمان انتخاب مجدد آقاي روحاني، بحث يادآوري انتظارات جامعه روحانيت به رييسجمهوري مطرح بودهاست. بدون هيچ رودربايستي با توجه به پارهاي از اشكالات در عملكرد دولت، موضعگيريها در ايام انتخابات و نكتههايي كه در حكم تنفيذ حسن روحاني توسط مقاممعظم رهبري از جمله اشتغال، استكبارستيزي و غيره كه مطرح شد، جامعه روحانيت مبارزنيز در همين راستا قدم برداشته و مصلحت كشور و انتظارات خود را به روحاني خاطرنشان كرده است.
سوال بی پاسخ ماند. شما در انتخابات از آقای روحانی حمایت نکردید و گزینه جامعه روحانیت شخص دیگری بود! چه شد تصمیم به دیدار با روحانی در جامعه روحانیت گرفته شد؟
جامعه روحانيت مبارز اگرچه نامزد ديگري را در انتخابات مشخص كرد، ولي رياستجمهوري جناب دكتر روحاني را پذيرفتهاست. با همه ملاحظاتي كه وجود دارد، مبناي ديدار جامعه روحانيت مبارز با رييسجمهور در همين راستا بودهاست. محور گفتوگو ي اين دوستان نيز در همين راستا قرار داشته و خيرخواهي دوستان در جهت تكليفي است كه بر دوش روحانيت از گذشته قرار داشتهاست. در روايات نيز داريم كه نصيحت به زمامداران و حاكمان از سوي روحانيت تاكيد شدهاست. نصيحت نيز در قالب خيرخواهي و بيان مصلحت مردم و كشور صورت ميگيرد.
آیا در این دیدار صحبتی نيز بر سر ریاست جامعه روحانیت مبارز یا جایگزینی شخصی دیگر به جای آقای موحدی کرمانی شده است؟
بحث بر اين نبوده كه رييس جامعه روحانيت مبارز چه كسي باشد. جامعه روحانيت مبارز از يك شوراي مركزي تشكيل شده است. شورا نيز فردي باتجربه و مسنتر را به عنوان دبيركل انتخاب كردهاست. سوابق آیتا... موحدی کرمانی بسيار است و همين امروز نيز علاوه بر دبيركلي جامعه روحانيت مبارز، امام جمعه موقت تهران و عضویت در مجلس خبرگان را نيز عهده دار هستند. بحث جايگزني بههيچ وجه مطرح نبودهاست و بدون شك موضوع بحث اين صحبتها نبودهاست.
نقش حجت السلام و المسلمين ناطق نوري در بين اصولگرايان چيست؟ آيا اصولگرايان برنامهاي براي استفاده از ظرفيت اجتماعي ايشان دارند؟
با توجه به اطلاعاتي كه بنده دارم، كم و بيش اين بحث مطرح بودهاست. بههرحال، آقاي ناطق نوري از گذشته عضو جامعه روحانيت بودهاند و در حال حاضر نيز اسم ايشان در فهرست روحانيت قرار دارد. گاهی نيز دوستان از ايشان براي حضور در جلسات جامعه روحانيت دعوت كردهاند. در سالهاي اخير ايشان حضور نداشتهاند ولي جا دارد كه آقاي ناطق نوري در جلسات پيش رو شركت كنند. نبايد از يكديگر فاصله بگيريم. اگر پشتيبان يكديگر باشيم و وحدت را حفظ كنيم، دشمن از اتحاد ما به ترس خواهدافتاد. نبايد اين فاصله پيش آيد و از ايشان نيز براي حضور مجدد در جامعه دعوت شدهاست.
اين فرض كه روحاني در چهارسال پيش رو بيش از پيش به جناح اصولگرايي نزديك شود، از نظر شما وجود دارد؟
ارسال نظر