آیا آب شرب لوله کشی لجن دارد؟
انتشار ویدئویی مجهول در فضای مجازی که مدعی وجود لجن در آب شرب و نامناسب بودن آب در دسترس مردم بود، موجب شد تا صحت و سقم ادعای تهیه کنندگان این ویدئو را بررسی کنیم.
اگرچه فرد مدعی نامناسب بودن آب شرب لوله کشی در این ویدئو، هیچ استناد علمی در خصوص آزمایشی که انجام می دهد ارائه نمی کند، اما با این وجود برخی از هموطنان با بازنشر این ویدئوی مجهول که منتشر کنندگان آن حتی جرأت معرفی خود را نداشته اند، این تصور و نگرانی را در بخشی از جامعه به وجود آورده اند که آب شرب لوله کشی، آبی سالم و قابل اطمینان نیست.
«کوشیار اعظم واقفی» مدیرکل دفتر بهداشت آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این خصوص به تسنیم گفت: آب شرب باید املاح مناسب برای شرب را داشته باشد و تنها آبی املاح ندارد که "آب مقطر" باشد و آب مقطر هم برای شرب مناسب نیست.
وی افزود: املاح آب موجب می شود که وقتی هر دو صفحه فلزی را که به برق وصل کنید و درون آب قرار دهید، شبیه به الکترود عمل کرده و حالت رسانا پیدا می کند؛ از اینرو خود جنس فلز که از آهن یا آلومینیوم است، در اثر الکترولیز و عبور جریان برق اکسید شده و این اکسیدِ فلزی، سیاه رنگ است.
این مقام مسئول تصریح کرد: از اینرو این سیاهی که در این ویدئو دیده می شود، سیاهی ناشی از اکسید فلز است و به هیچ وجه از نظر علمی، هیچ ارتباطی با املاح آب ندارد و رنگ آن نیز به جنس فلزی وابسته است که به کار می رود.
اعظم واقفی خاطرنشان کرد: هر نوع آبی که از نظر سلامت آن اطمینان کافی داشته باشید را هم در این آزمایش قرار دهید، همین اتفاق برای آن می افتد؛ چون آب سالم و مناسب شرب، املاح دارد.
مدیرکل دفتر بهداشت آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در خصوص ضرورت استفاده از دستگاههای تصفیه آب خانگی گفت: این دستگاهها در نقاطی می تواند مناسب باشد که آب یا لب شور و یا سخت باشد؛ اما برای نقاطی چون تهران اصلا نیاز به نصب دستگاههای تصفیه آب خانگی وجود ندارد.
وی ادامه داد: متأسفانه برخی از این دستگاهها استاندارد لازم را هم نداشته و خود این دستگاههای غیراستاندارد می توانند آلودگی ثانویه برای آب شرب ایجاد کنند.
بررسی های خبرنگار تسنیم نشان می دهد انتشار چنین شایعه هایی پیش از این نیز با اهدافی تجاری و سودجویی از باور مردم و بیشتر برای بازاریابی و فروش دستگاههای تصفیه آب خانگی بوده است.
نظر کاربران
آقای واقفی ملت در قبال هزینه خرید آب شرب و تصفیه نباید گند آب وآب چاه را تحویل بگیرند آقایان که در راستای اجرای کنسرت و هزار تا عرصه اجتماعی و فرهنگی و ساختاری جامعه بینش شرعی ارایه می دهند آیا از لحاظ شرعی فریفتن مردم در قبال آب تصفیه کاری است پسندیده و قایل قبول؟مگر مردم خودشان از خرید کلر از بازار ازادو ریختن ان درچاه خانه خود عاجز هستند که چنین کلاه به گشادی سر ملت می گذارند
انتشار اين قبيل ويدئوهاي بي پايه واساس و بدون توجيه علمي ،فقط باعث تشويش و نگراني بي دليل مردم ميشود،متاسفانه خيلي از مردم ما هر موضوع منتشر شده در فضاي مجازي را كوركورانه ميپذيرند و ان را انتشار ميدهند.بايد من و شما با منتشر نكردن اين مزخرفات جلوي نگرانيها و استرسهاي بي دليل در جامعه رو بگيريم.
چرا دروغ میگین؟؟پرودگار از سراین دروغ گویی شما مثلا کارشناسا نگذره.یک هفته آب تصفیه شده بخور بعد که آب لوله خوردی انگار یک لیوان آب نمک خوردی همش تشنت میشه.با همین چرت و پرتایی که میگین ملت دارن سنگ کلیه میگیرن از این آب شور و کثیف
روز جهانی استاندار آب لجنی
شما مسئولین محترم وباایمان به دل نگیرید،نیازی به تکذیب هم نیست،زحمت نکشین،مردم ما بواسطه سرب زیاد بنزین ها و پارازیت ها،که البته ما خودمون اونا رو هم تکذیب میکنیم ،دچار توهم شدن و آب لوله کشی را کدر وتار وگل آلود می بینن!