۶۱۷۹۷۱
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

فرمان راه‌ اندازی بورس ارز در دست بانک مرکزی

اگرچه بانک مرکزی گام‌هایی آهسته برای ارز تک‌نرخی برداشته و حذف ارز مسافرتی، افزایش آرام نرخ ارز رسمی و تغییرات ارز مبادله‌ای را انجام داده، اما فرمان راه‌اندازی بورس صادر نشده است.

خبرگزاری مهر: اگرچه بانک مرکزی گام‌هایی آهسته برای ارز تک‌نرخی برداشته و حذف ارز مسافرتی، افزایش آرام نرخ ارز رسمی و تغییرات ارز مبادله‌ای را انجام داده، اما فرمان راه‌اندازی بورس صادر نشده است.

بیش از یکسال و نیم از آخرین باری که شورای عالی بورس برای راه‌اندازی بورس ارز تشکیل جلسه داده، می‌گذرد و همچنان پرونده برای بررسی بیشتر و فراهم‌سازی زمینه‌های لازم برای ایجاد ارز تک‌نرخی باز است. البته بانک مرکزی گام به گام کار را به پیش برده و در یک سناریوی آرام، قیمت ارز رسمی را پله پله و بدون ایجاد تنش در بازار، بالا برده است؛ یعنی همان چیزی که فعالان اقتصادی آن را سالها است، طلب می‌کنند و بر این باورند که باید، شرایط را به گونه‌ای پیش برد که پله پله، نرخ ارز سالانه افزایش یابد و به میزان مابه التفاوت تورم داخلی و خارجی برسد.

اکنون اما بانک مرکزی علاوه بر اینکه قیمت ارز رسمی را بالا برده است، فرمان حذف ارز مسافرتی را هم صادر کرده و به این ترتیب، یک پله دیگر برای دستیابی به هدف ارز تک نرخی در بازار پیش رفته است. در این میان، خیلی‌ها منتظر راه‌اندازی بورس ارز و بازار مشتقه ارزی هستند تا بلکه بتواند، شرایط را در یک فضای رقابتی پیش برد.

در این میان، حامد سلطانی‌نژاد، مدیرعامل بورس کالا که به نوعی مجری راه اندازی و مدیریت بورس ارز است، در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نوسانات اخیر قیمت ارز در بازار و برخی برنامه‌ریزی‌های بانک مرکزی مبنی بر حذف ارز مسافرتی و تغییرات ارز مبادله‌ای، می‌گوید: اگر ارز تک‌نرخی شود، شرایط برای راه‌اندازی بورس ارز هم فراهم می‌شود، ولی باید به این نکته اشاره کرد که ارز کالایی است که طبق قانون، مدیریت آن در دست بانک مرکزی است و اگر بانک مرکزی تصمیم به ورود ارز به بورس یا بازار مشتقه ارزی داشته باشد، این اتفاق رخ می‌دهد؛ ولی اگر این تصمیم صورت نگیرد، ما به عنوان مجری به تنهایی نمی‌توانیم بورس ارز را راه‌اندازی کنیم.

وی می‌افزاید: مذاکرات برای راه‌اندازی بورس ارز، همان مذاکرات قبلی است که در شورای عالی بورس رخ داده است. آنجا بانک مرکزی یک سری پیش‌شرط‌ها و پیش‌نیازهایی را برای راه اندازی بازار مشتقه و ایجاد زیرساختها برای بحث تک نرخی کردن و نیز راه‌اندازی بازار مبادلات بین بانکی مطرح کرده بود.

به گفته سلطانی‌نژاد، اگر این شرایط و زیرساختها فراهم شود، بورس ارز و بازار مشتقه ارزی راه‌اندازی خواهد شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج