استونی؛ نخستین کشور بدون زمین
استونی اولین کشوری در جهان خواهد بود که میتواند بدون وجود ساختارهای فیزیکی معمول، همچنان به حیات خود ادامه دهد.
اخیرا در رسانههای غربی، ادعا شده است که استونی اولین کشوری در جهان خواهد بود که خواهد توانست بدون اتکا به وجود ساختار فیزیکی محدوده کشور خود، به فعالیتهای اساسیاش ادامه دهد. تالین، برای محافظت در برابر حملات سایبری، نسخههای پشتیبانی از اطلاعات حساس و کلیدی خود را در نقاط مختلف جهان نگاه خواهد داشت و بدین ترتیب این کشور تشنه فناوری، سفارتهای دیجیتال خود را در نقاط مختلف دنیا ایجاد خواهد کرد.
مارتین کایواتز (Marten Kaevats)، مشاور دیجیتال دولت استونی، گفته است که اولین سفارت دیجیتال ابتدای سال آینده در لوکزامبورگ ایجاد خواهد شد. کایواتز که در انجمن امنیت سایبری اروپا در کراکف سخنرانی میکرد، در رابطه با میزان وابستگی این کشور به زیرساخت دیجیتال به چالش کشیده شد.
پروفسور مانوئل کوریا (Manuel Correia) از دانشگاه پورتو، عنوان کرد که استونی با این میزان از وابستگی به فضای آنلاین، خود را در موضع آسیبپذیری در برابر حملات کشورهایی همچون روسیه قرار میدهد. کایواتز اما پاسخ داد که طبیعت نامتمرکز ذخیره اطلاعات این کشور، بهطور ضمنی در برابر تهدیدات سایبری مستحکم است.
او ادامه داد: «ما همچنین نقشه پشتیبانی داریم. در اول ژانویه ۲۰۱۸، ما ایده سفارت اطلاعات را کلید خواهیم زد و آن را در لوکزامبورگ افتتاح خواهیم کرد. لذا تمام اطلاعات حساس و کلیدی ما در نقاط مختلف دنیا در سفارتهای اطلاعات ما ذخیره خواهد شد که در واقع به طور قانونی قسمتی از سرزمین استونی است. ما اولین کشوری در جهان خواهیم بود که بدون اتکا به زمین فیزیکی میتوانیم وجود داشته باشیم. در صورت وقوع یک رویداد که کسی بخواهد ما را تحت حمله قرار دهد، ما نسخههای مختلفی از اطلاعات را در سراسر جهان داریم و میتوانیم بهراحتی بین آنها جا به جا شویم و اجازه دهیم فعالیتهای حکومتی ما ادامه پیدا کند. مالیات جمعآوری کنیم، رأیگیری برگزار کنیم و تصمیمات مهم حکومتی را اخذ کنیم.»
استونی پس از دههها حکومت شوروی، در ۱۹۹۱ مستقل شد. استونی مصمم است تا لبه تیغ گسترش تکنولوژی باشد و در سال ۲۰۰۵ اولین کشوری بود که اجازه رأی دادن آنلاین در یک رأیگیری ملی را داد.
استونی عنوان میکند در سال ۲۰۰۷ متحمل یک حمله گسترده سایبری از جانب روسیه بوده است که ۵۸ وبسایت این کشور را از کار انداخته است.
سیم سیکوت، مشاور فناوری اطلاعات دولت میگوید: «یکی از مهمترین وظایف هر کشوری، اطمینان از ادامه فعالیت خدمات اساسی هم در سطح دولتی و هم در سطح سرویسهای عمومی است. جامعه دیجیتال استونی به حدی پیچیده است که دیگر نمیتوان به دوره پیش از آن بازگشت لذا لازم داریم تا نسبت به مدیریت و امنیت سایبری خود حساس باشیم. ما نسخههای داخلی پشتیبان اطلاعات خود را در استونی داریم. اگر کشور دچار یک حمله بسیار گسترده سایبری، یک فاجعه طبیعی و یا حتی یک حمله عادی به دیتاسنتر شود. ما نیازمند پشتیبانهایی خارج از مرزهای خود هستیم»
نظر کاربران
بابا به کی قسمتون بدیم ساده بنویسید من که حوصله سر رفت ونفمیدم چی به چی هست