اول انقلاب که دانشجوی سال اول بودم، به اقتضای آن روزها، من هم در دانشگاه همه جریانهای فکری را دنبال میکردم و در بحثها شرکت میکردم.
روزنامه شرق: اخيرا جایی خواندم که مخالفان فكري شما در اظهارنظری اعلام کردند که شما جدا از فیلمسازی، با ساخت فیلم «زن زیادی» به ارگان تبلیغاتی «حزب مشارکت» تبدیل شدید. اصلا تابهحال كار سياسي كردهايد؟
بله. اول انقلاب که دانشجوی سال اول بودم، به اقتضای آن روزها، من هم در دانشگاه همه جریانهای فکری را دنبال میکردم و در بحثها شرکت میکردم.
یعنی «هوادار» یا «عضو» تشکیلات سیاسی خاصی بوديد؟
کنجکاوانه همه جریانهای سیاسی آن زمان را دنبال میکردم. روزنامههایشان را میخواندم و در بحثهای سیاسی شرکت داشتم. اصولا از بچگي كنجكاو بودم. خوشم ميآمد درباره همه مسائل، خصوصا آن گروههاي سیاسی كه قبل از انقلاب فعال بودند و در زمان انقلاب نسبت به آنها سمپاتي زیادی در بین جوانان وجود داشت، بیشتر بدانم. مثلا زندگينامههاي شهدای گروههای مختلف را میخواندم یا در جلسات علنی که در دانشگاه تشکیل میشد، شرکت میکردم. بهویژه خسرو گلسرخي که محبوب همه نوع گرایش بود. از گروههای چپ تا گروههای مذهبی. بهطورکلی بهدلیل روحیه پرسشگری که دارم در هیچ قالبی جا نمیگیرم. ترجیح میدهم منتقد همه گروهها باشم تا دنبالهرو یک گروه خاص.
منظورتان این است که بیشتر دنبال پاسخِ سؤالهایتان بودید؟
همینطور است. مثلا در ميتينگها با هرنوع گرايش فكري از مائوئيستها، مجاهدين و فداييان خلق، گرفته تا گروههای مذهبی شركت ميكردم. حتی به جلسات پرسش و پاسخ نورالدین كيانوري که رهبر تودهایها بود، هم ميرفتم. بهطورکلی آدم کنجکاوی بودم و هستم و حالا هم صبح به صبح سرمقاله روزنامههای مختلف را میخوانم تا ببینم در جامعه چه خبر است اما روحیه عضوی از یک گروهسیاسیبودن را ندارم، چون به همه گروهها نقد دارم.
تصورم این است که اگر وارد گروهی شوم، بهدلیل پرسشهای زیادی که میپرسم فوری اخراجم میکنند. همانطور که فرمودید من آدمی هستم كه سؤال زیاد ميكنم. احتمالا بههمیندلیل، هيچ تشكيلاتي من را به درون خود راه نميدهد. مثلا در دورهای عضو شوراي مرکزی «كانون کارگردانان» خانه سینما شدم. ولی شش ماه بعد خودم استعفا کردم! چون نتوانستم تحمل كنم كه حقي، ناحق شود و سؤالی بیپاسخ بماند.
تحلیلتان از این که به سیاسیکاری متهم شدید، چیست ؟
چه بگویم؟! این از تخیل یکی از سایتهای اصولگراست كه زمان ساخت فیلم «زن زيادی» را همزمان با حرکت جبهه مشارکت كه «كنوانسيون حقوق زنان» را امضا كردند، کنار هم گذاشته است و اینطور نتیجه گرفته است که این فیلم به سفارش ایشان ساخته شده است. جالب اینکه حتی گروههای متنوع اصلاحطلب هم روحیه من را نمیپسندند و در ٣٠سال فعالیت فیلمسازیام، حمایت جدی از من و همسرم نکردهاند اما میتوانم بگویم سقف تحملشان کمی بلندتر از سقف تحمل اصولگراهاست.
بههرصورت به اصولگرایان اطمینان میدهم که هزینه ساخت فیلم «زن زیادی» صد درصد از جیب من و همسرم پرداخته شده است و حتی یک ماشین و پاسگاه پلیس هم از این فیلم دریغ کردهاند. بهطوریکه تمامی ایستگاهها را دکور زدیم. فيلمهاي پشتصحنه موجود است، میتوانید ببینید که بهطور علنی از همه ارگانها انتقاد كردهام.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر