راشاتودی بررسی کرد؛
دستاوردهای سفر ملک سلمان به روسیه
پادشاه عربستان در سفر خود به مسکو علاوه بر دستیابی به توافقی در راستای خرید سامانه اس_۴۰۰ ، در خصوص مبارزه با کاهش قیمت نفت در بازار نیز با پوتین به رایزنی پرداخت.
به دنبال این ملاقات، دو کشور اعلام کردند که به توافق هایی به ویژه در باره آغاز یک پروژه سرمایه گذاری مشترک در زمینه انرژی به ارزش تقریبی یک میلیارد دلار دست یافته اند.
توافق دیگری که بین ریاض و مسکو به نتیجه رسیده، اجرای یک برنامه سرمایه گذاری مشترک در زمینه فناوری های فوق پیشرفته "های تک" به ارزش یک میلیارد دلار است.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه و رئیس کمیسیون مشترک روس-سعودی، اعلام کرد:«همکاری بین ما نشانه ای از وجود ظرفیت گسترده توسعه انرژی هسته ای است. عربستان سعودی یک برنامه بسیار گسترده تولید انرژی هسته ای را آغاز کرده است.»
وی افزود: «انرژی هسته ای می تواند یکی از منابع اصلی تامین انرژی و نیز کاتالیزوری برای نوآوری های فناورانه در عربستان سعودی باشد.»
وزیر انرژی روسیه همچنین خاطرنشان کرد که دو کشور به سطح جدیدی از روابط بنیادی دست یافته اند.
در بعد نظامی، عربستان توافقنامه ای را با روسیه امضا کرده است که راه را برای خرید سامانه های ضدهوایی اس-۴۰۰ و نیز تولید آنها در خاک عربستان باز می کند. این در حالی است که این کشور متحد سنتی آمریکا به ویژه از نظر نظامی است.
خبرگزاری رسمی عربستان (اس.پی.اِی)، ضمن تاریخی خواندن سفر ملک سلمان به روسیه، از قول "الکساندر نواک" اعلام کرده است که این سفر، روابط دو کشور را در تمام زمینه ها تقویت خواهد کرد.
۸۵ نفراز روسای بزرگترین بنگاه های عربستان و ۲۰۰ نفر از نمایندگان و چهره های شاخص سعودی، شاه را در این سفر همراهی کردند.
وزیر انرژی روسیه، همچنین تاکید کرد که فصل جدیدی از توسعه همکاری در زمینه های اقتصادی، علمی و فناوری بین دو کشور گشوده شده است.
در بخش نفت که یکی از موضوعات اصلی و مرکزی دیدار ملک سلمان و پوتین بود، دو کشور امیدوارند که به منظور مبارزه با کاهش قیمت نفت در بازار، برای کاستن از تولید به توافق برسند.
پوتین همچنین در پنجم اکتبر اعلام کرد که تعهدات مبنی بر کاهش تولید نفت خام که بین روسیه و سازمان اوپک در سال ۲۰۱۷ به نتیجه رسیده، می تواند تا ماه مارس ۲۰۱۸ ادامه یابد. جلسه آینده اوپک، ماه نوامبر در وین برگزار خواهد شد.
کاهش درآمدهای نفتی ناشی از تولید نفت و گاز شیل آمریکا از سال۲۰۱۴، نتایج مصیبت باری برای اقتصاد دو کشور که اقتصاد آنها وابستگی شدیدی به تولید هیدروکربورها دارد، به بار آورده است.
عربستان سعودی برای مواجهه با کاهش چشمگیر بودجه، طی سه سال گذشته، در صدد متنوع سازی اقتصاد خود و نیز توافق با سایر کشورهای تولید کننده نفت برای ایجاد ثبات در قیمت طلای سیاه است، چیزی که از طریق کاهش تولید نفت خام دست یافتنی است.
ارسال نظر