چهار گلوگاه رشد اشتغال و فقرزدایی
یک کارشناسان اقتصادی گفت: ما در دولت دوازدهم به استاندارانی نیاز داریم که وظیفه مدیریت توسعه را برعهده گیرند و نیز در حوزه توسعه صنعتی و رشد اقتصادی، تحرک خیلی جدی داشته باشند.
خبرآنلاین: یک کارشناسان اقتصادی گفت: ما در دولت دوازدهم به استاندارانی نیاز داریم که وظیفه مدیریت توسعه را برعهده گیرند و نیز در حوزه توسعه صنعتی و رشد اقتصادی، تحرک خیلی جدی داشته باشند.
حجتالله میرزایی درباره هدفگذاری برنامه ششم برای ایجاد ۹۵۰ هزار شغل در سال، اظهار داشت: این اهداف کاملا دستیافتنی است؛ البته بستگی به سازوکارها و سازماندهیهای ما دارد.
وی افزود: در حوزه بازار کار ما با دو بخش روبهرو هستیم. یک بخش مربوط به توانمندسازی و آمادهسازی نیروی کار برای ورود به بازار کار است. بخش دیگر نیز به طرف تقاضا مربوط است. برای مثال، سیاست کارورزی و توسعه آموزش فنی و حرفهای، سیاستهای طرف عرضه است. یعنی نیروی کار دانشآموختهای را که در حال حاضر در بازار کار، جویای کار است، توانمند میکنیم و آموزش میدهیم و وارد بازار کار میشود.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اما در مقابل، طرف تقاضا قرار دارد. نیروی کار آموزشدیده توانمندشده باید در بازار کار با تقاضا مواجه شود. طرف تقاضا نیز بنگاههای اقتصادی هستند. این بخش کاملا به سیاستهای رونقبخشی به اقتصاد بستگی دارد.
میرزایی متذکر شد: این دیگر قطعا در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیست، بستگی به سیاستگذاریهایی دارد که در سایر بخشها اتفاق میافتد؛ اعم از بخش عمومی و بخش خصوصی.
وی توضیح داد: کاری که باید اتفاق بیفتد، توسعه سرمایهگذاریهای جدید و رساندن بنگاهها به ظرفیت اسمیشان است. در عین حال، برای استفاده از فرصتها باید تلاش شود.
معاون سابق وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: یکی از محورهای اصلی طرح تکاپو، تمرکز بر مزیتهای منطقهای موجود است. برای مثال، اگر در یک منطقهای خوشه تولیدی کفش یا پوشاک وجود دارد، به عنوان یک مزیت مهمی که استادکار و شاگرد و شبکه تولیدی دارد، استفاده کنیم.
میرزایی با تاکید بر اینکه طرح تکاپو، یک طرح کاملا درستی است و بستگی به شکل اجرا دارد، تصریح کرد: در حال حاضر غیر از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بخش مهمی از سیاستهای اشتغال معطوف به هنرمندی و بازیگری استانداران است. دیگر متمرکز نمیشود عمل کرد. به اندازهای که استانداران توانایی شناسایی و ارائه مزیتها و نیز حمایت جدی از بهکارگیری مزیتها را دارند، این سیاست قابل اجرا است.
وی یادآور شد: برای اشتغال و فقرزدایی و نیز حفظ سطح درآمد و اشتغال طبقه متوسط و برخورداری از یک رفاه نسبی و در عین حال کمک به رشد اشتغال، کاهش بیکاری و ارتقای سطح رفاه و جلوگیری از فقر، چند گلوگاه مهم در دولت دوازدهم وجود دارد. حتما یکی از آنها وزارت تعاون، کار و رفاه است. گلوگاههای دیگر، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی و استانداریها هستند.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: ما در دولت دوازدهم به استاندارانی نیاز داریم که وظیفه مدیریت توسعه را برعهده گیرند و نیز در حوزه توسعه صنعتی و رشد اقتصادی، تحرک خیلی جدی داشته باشند.
ارسال نظر