مهدی چمران رئیس سابق شورای شهر تهران اکنون بیش از پیش مورد سوال درباره عملکرد شورای چهارم قرار میگیرد. او عملکرد شهرداری محمدباقر قالیباف و شورای شهر قبل را قابل قبول میداند و برخی انتقادات را بیانصافی میداند. چمران که از دید برخی عامل اصلی رسیدن محمود احمدینژاد به شهرداری و به تبع آن ریاستجمهوری بود، چندی پیش از عملکرد آن زمان خود نیز دفاع کرد.
روزنامه آرمان: مهدی چمران رئیس سابق شورای شهر تهران اکنون بیش از پیش مورد سوال درباره عملکرد شورای چهارم قرار میگیرد. او عملکرد شهرداری محمدباقر قالیباف و شورای شهر قبل را قابل قبول میداند و برخی انتقادات را بیانصافی میداند. چمران که از دید برخی عامل اصلی رسیدن محمود احمدینژاد به شهرداری و به تبع آن ریاستجمهوری بود، چندی پیش از عملکرد آن زمان خود نیز دفاع کرد.
پرهیز از شورای دولتی
مهدی چمران رئیس سابق شورای شهر تهران در مورد مشکلات امروز شوراها به تابناک گفت: اگر در شهری یکی از اعضای شورای شهر با شهردار دچار مشکل شود یا خلافی را مرتکب شود، این دلیل نمیشود همه اعضای شورای شهر خلافکار باشند؛ بنابراین، از ده هزار شورا، ممکن است ده تن هم مشکلدار باشند، پس نمیتوان همه آنها را طرد و به این بهانه به روش قبلی بازگشت و شوراهای دولتی را ایجاد کرد. وی با تاکید بر همکاریاش با شوراهای شهر اظهار داشت: اصرار من این است که با شوراها همکاری کنم و کسانی که تجربه ای دارند بهتر است به اعضای شوراها مشاوره بدهند و اکنون از خیلی از شهرها با من تماس میگیرند و هر شهری که میروم با اعضای شورای شهر ملاقاتهایی دارم و مسائل و مشکلاتی هم مطرح میشود.
شهر سوخته تحویل ندادیم
چمران در ادامه در مقایسه شهرداری کرباسچی و قالیباف گفت: منصفان بنشینند و بررسی کنند در آن دوران که دوران طلایی شهرداری هم نامیده شده، چند پارک ایجاد شده و یا چند بافت فرسوده احیا شده، از نظر فرهنگی چه کارهایی صورت گرفته و آن اقدامات را با اقدامات شهرداری در دهه ۸۰ و ۴ سال دهه ۹۰ نظیر تعداد تونلها، اتوبانهای حساس و میزان گسترش مترو قیاس کنند. او همچنین در توضیح همکاری دولت و شهرداری بیان کرد: دولتهای نهم و دهم و یازدهم همکاری خوبی با شهرداری نداشتند، حتی در خرید اتوبوسهای دوکابینه که اکنون در شهر در تردد هست هم همکاری نکردند و شهرداری همه را خود خریداری کرد. در آن زمان دیدگاه دولتیها با شهرداری هماهنگ نبود، اما اکنون شهردار به جلسات هیأت دولت دعوت میشود و در این جلسات شرکت میکند، موضوعی که در دولتهای گذشته به آن توجهی نشد. اکنون پرسش این است که اگر حضور شهردار در جلسات هیأت دولت لازم نبوده چرا الان لازم شده؟ چمران همچنین خاطرنشان کرد: دولت و شهرداری نباید با دیدگاه سیاسی به هم نگاه کنند و به این بهانه، حق شهر و مردم را پرداخت نکنند.
بنابراین چه همسو باشند و چه نباشند، دولت باید حقوق مردم شهر را بدهد. او در مورد تعامل دولت با شهردار فعلی نیز گفت: تعامل دولت فعلی با شهرداری خوب است، اما هنوز نتایج عملی حضور شهردار در جلسات هیأت دولت را ندیدهایم. همین که بین شهردار و دولت تنش نیست، باید خدا را شکر کنیم! چمران در دفاع از دوره قبلی شهرداری اظهار داشت: شهرداری و شوراهای شهر اکنون هم با فشارهای زیادی دست به گریبان هستند. بنابراین، سخنانی نظیر اینکه صد سال به عقب بازگشتیم و شهر سوخته تحویل گرفتیم، منطقی و قابل قبول نیست و اگر کسی عدد و رقمی در دست دارد بیاورد و با سند سخن بگوید. رئیس سابق شورای شهر ادامه داد: شورای شهر از اساس به دنبال ریشهکنی تراکم فروشی بود و حتی با متخلفان هم برخورد کردیم. اکنون هم با مسأله تراکم فروشی بر اساس طرح جامع عمل میشود و به هیچ وجه این گونه نیست که اگر کسی مقداری پول بیشتری بدهد، به او تراکم بیشتری داده شود.
طلب شهرداری
این استاد دانشگاه تهران در توضیح طلبهای شهرداری تهران از دولت گفت: بر اساس حسابرسیهای انجام شده در سال گذشته، شهرداری مبلغ ۱۴ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است و دولت میگوید، پول ندارد. حتی ما به آنها پیشنهاد تهاتر دادیم، اما متأسفانه به جایی نرسید. وی افزود: دولت باید ۵۰ درصد هزینههای مترو را بدهد که تا کنون اندکی از آن پرداخت شده است. ما از دولت کمک نمیخواهیم، همان حق شهر و مردم را پرداخت کنند، چون مردم میخواهند زندگی کنند و هرجا کاستی باشد از چشم نظام میبینند و اصولا شهرداری را از نظام جدا نمیدانند.
جابهجایی ۶میلیون مسافر در روز به معنای کاهش آلودگی، کاهش ترافیک، کنترل هزینهها و صرفه جویی در وقت مردم است؛ بنابراین دولت و شوراها و شهرداری باید کنار هم بنشینند و به خاطر مردم به برنامهریزی دقیق در شهرها بپردازند و با همفکری مشکلات را حل کنند. چمران همچنین در پاسخ به سوالی در مورد این که گفته بود ای کاش معاون اولی احمدینژاد را میپذیرفتم خاطرنشان کرد: من ایکاش نگفتم. من گفتم، مردم به من میگفتندایکاش معاون اولی آقای احمدینژاد را میپذیرفتی؛ شاید این مشکلات پیش نمیآمد. خوب ارتباط آن زمان ما خوب بود، اما من چنین تشخیصی نداشتم و فکر میکردم باید در شورا بمانم و خدمت کنم و هر کاری که کردم برای پست و مقام نبود و برای رأی مردم ارزش قائل بودم.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
آقا سن ات زیاده یادت میره،طبیعیه!