۶۰۸۹۳۵
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

یوسفیان: نگفتم مجلس دنبال نظام پارلمانی است

در دو روز گذشته بحث‌ها بر سر تغییر نظام سیاسی ایران و بازگشت به نظام پارلمانی بیشتر از هر زمان دیگری داغ شد. داستان نیز از مصاحبه عزت ا... یوسفیان ملا، رييس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس آغاز شد. یوسفیان ملا گفته بود که احتمال ارسال نامه نمایندگان به مقام معظم رهبری جهت بازنگری در قانون اساسی وجود دارد.

روزنامه قانون: در دو روز گذشته بحث‌ها بر سر تغییر نظام سیاسی ایران و بازگشت به نظام پارلمانی بیشتر از هر زمان دیگری داغ شد. داستان نیز از مصاحبه عزت ا... یوسفیان ملا، رييس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس آغاز شد. یوسفیان ملا گفته بود که احتمال ارسال نامه نمایندگان به مقام معظم رهبری جهت بازنگری در قانون اساسی وجود دارد.
این نماینده مجلس در تکمیل صحبت‌های خود به سخنان رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۰ در جمع مردم کرمانشاه اشاره کرده و گفته بود که مقام معظم رهبری موضوع ایجاد نظام پارلمانی در کشور را مطرح کردند و فرمودند نه در آینده دور و نزدیک، اما ایجاد نظام پارلمانی مساله‌ای قابل بحث است. بعد از سخنان یوسفیان ملا تحلیل‌ها در رابطه با چرایی ارسال این نامه از طرف نمایندگان مجلس به رهبری آغاز شد. منتقدان و موافقان تغییر نظام سیاسی کشور به طرح نظرات خود پرداختند. از طرف ديگر روز گذشته محمد کاظمی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفت و گو با «قانون» از طرحی خبر داد که به موجب آن رییس جمهور موظف شود هر سه ماه یک‌بار برای ارائه گزارش در مجلس حاضر شود.
نماینده مردم ملایر در این‌باره گفته که به‌تازگي بحثي مطرح شده كه نمايندگان قصد دارند قانوني را تصويب كنند كه رييس‌جمهور موظف است هر سه‌ماه يك‌بار گزارش عملكرد خود را به نمايندگان ارائه دهد. برای بررسی دلایل ارسال نامه از سوی نمایندگان مجلس به رهبری و طرح موضوع حضور مستمر رییس جمهور در مجلس به سراغ عزت ا... یوسفیان‌ملا، رييس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس رفتیم تا اطلاعاتی در خصوص این دو موضوع به دست آوریم كه مشروح آن را در ادامه مي‌خوانيد.
بعد از گفت و گوی شما درباره ارسال نامه به رهبری مبنی بر تغییر نظام ریاستی به پارلمانی، تحلیل‌های متفاوتی از این موضوع در رسانه‌ها منتشر شد.موضوع نامه به کجا رسید؟
به هيچ وجه بحث تغییر نظام ریاستی به پارلمانی درباره این نامه مطرح نبود. در آن مصاحبه به صحبت‌های رهبری در سال ۹۰ در جمع مردم کرمانشاه اشاره شد. از این صحبت ها برداشت‌های متفاوتی شد که مهم‌ترین آن، صدور مجوز بازنگری در قانون اساسی است. بر همین اساس در نامه‌ای که قرار است از سوی نمایندگان مجلس، محضر رهبری ارسال شود، بحث بازنگری در قانون اساسی مطرح شد و تغییر نظام ریاستی به پارلمانی موضوع مورد بحث نيست و متاسفانه از صحبت های من سوءبرداشت شد.
يعني در این نامه درخواست بازنگری قانون اساسی مطرح شود؟
بله درست است، بحث بازنگری در قانون اساسی نيز وجوه مختلفی دارد. درباره انتخابات و نظام سیاسی نيز بحث تغییر دوره ریاست‌جمهوری مطرح است. ریاست جمهوری در ایران در يك دوره ۴ ساله بر مسند کار است و تا حدودي همه روسای‌جمهور در ایران دو دوره بر مسند کار بودند. تجربه نشان داده که کشور، هزینه های سنگینی در دوره دوم روسای جمهور پرداخت می‌کند و این هزینه‌ها همه را گرفتار می‌کند. می توان طرحی را مطرح کرد که رییس‌جمهور به جای دو دوره، یک دوره ۷یا ۸ ساله بر مسند کار باشد. با این کار می‌توان از هزینه‌های انتخابات دور دوم کاست.
منظورتان این است که نظام سیاسی ریاستی باقی بماند اما طول ریاست جمهوری تغییر کند؟
بله. این یکی از موضوعاتی است که به عنوان نمونه به شما می گویم و این نشان می دهد نمایندگان به دنبال تغییر نظام ریاستی به پارلمانی نیستند. وقتی در بین مردم رویه این شده که رییس جمهوری که در دور اول انتخاب می‌شود، در دور دوم نيز انتخاب خواهد شد، چرا باید این همه هزینه در دور دوم بدهیم؟ بهتر است یک دوره ۸ سال رییس جمهور در قدرت بماند تا دو دوره چهار ساله باشد و هزینه‌های سنگین برای کشور ايجاد كند. دوستان کمی در تحلیل‌ها و بیان نظرات درباره این نامه عجله کردند.
فراکسیون مستقلین ولایی به دنبال ارسال این نامه است؟

خير به هیچ وجه اين‌گونه‌نيست. تهیه این نامه به هیچ فراکسیوني وابسته نبوده است. چند نفر نمایندگان از فراکسیون های مختلف در حال تهیه این نامه هستند. متاسفانه عده ای عادت کردند که همه چیز را سیاسی کنند و به همه چیز با عینک سیاست نگاه کنند.

براي مثال برخی اسم آقای لاریجانی را در ماجرای این نامه مطرح کردند. آقای لاریجانی به هيچ وجه در جریان این نامه نبوده و شاید دیروز بعد از سرو صداهایی که ایجاد شد متوجه شده باشند. روح او از این ماجرا خبر نداشته و نظری نيز در این رابطه نداده اند.
روز گذشته آقای کاظمی به «قانون» خبر دادند که برخی از نمایندگان به دنبال تصویب قانونی هستند که به موجب آن رییس جمهور موظف شود هر سه ماه یک‌بار برای ارائه گزارش در مجلس حاضر شود. این بحث در مجلس مطرح شده است؟
این طرح در مجلس مطرح نیست و در حال حاضر صحبتی درباره آن مطرح نشده است.
گفتید در حال حاضر مطرح نیست؛آیا قرار است در آينده این طرح به بحث گذاشته شود؟
شاید در ذهن برخی نمایندگان این طرح مطرح شود اما اینکه طرحی مورد بحث قرار بگیرد که به موجب آن رییس جمهور هر سه ماه یک‌بار برای ارائه گزارش به مجلس بیاید، مطرح نبوده و نیست.
اگر این طرح مطرح شود در کمیسیون آیین نامه مجلس مورد بحث قرار می‌گیرد؟

بستگی دارد موضوع گزارش چه باشد اما به صورت کلی این طرح به کمیسیون آیین‌نامه مجلس خواهد آمد. باید منتظر بمانيم و دريابيم كه محتوای این طرح چيست. تا نبینیم نمي‌شود در رابطه با اینكه درست است یا خیر تصميم‌ گرفت و ابعاد آن نيز باید بررسی‌شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج