۶۰۷۲۸۵
۵ نظر
۵۰۰۸
۵ نظر
۵۰۰۸
پ

خطر ابتلا به پارکینسون در انتظار قمه زن ها

یار احمدی با اشاره به عواقب ضرب خوردگی‌های مداوم سرو صورت به ویژه در قمه‌زنی‌ها از خطر ابتلا به بیماری‌های فرسایش مغزی به ویژه پارکینسون خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان: علیرضا یار احمدی فوق تخصص نروفیزیولوژی بالینی و متخصص بیماریهای مغز و اعصاب در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: افرادی که به طور متمادی و هر ساله قمه زنی می کنند در سنین پیری و حتی زودتر در خطر ابتلا به بیماری‌های فرسایشی مغز به ویژه پارکینسون قرار می‌گیرند، عارضه مغزی که با شدت گرفتن می‌تواند موجب مرگ فرد شوند.

وی با اشاره به عواقب ایجاد ضربه های پی درپی به سرو صورت ادامه داد: ضربه های مداوم ناشی از قمه زنی اگر هرساله مدام تکرار شود می تواند در سنین ۲۰ الی ۴۰ سالگی افراد را با اختلالات حرکتی مواجه کند حتی در بیشتر موارد دیده شده که ضربه وارده به سر به قدری قوی بوده که منجر به ترک خوردگی و حتی شکاف جمجمه و فرورفتگی تکه‌هایی از آن درون مغز شده که درمان آن مدت‌ها طول می‌کشد البته اگر مغز نجات یابد.

این متخصص بیماریهای داخلی مغز و اعصاب گفت: حقیقت این است که در همان یک نوبت قمه زنی و ترکیدن پوست سر و خون‌ریزی، در واقع ارتباط خونی مغز بواسطه آن شکاف با محیط پر از آلودگی بیرون برقرار می‌شود و از همه بدتر اینکه در بسیاری از موارد فرد تا چند دقیقه برای جلوگیری از خون ریزی سرش را پانسمان نمی‌کند یا اینکه طبق اقدامی کاملا اشتباه فورا خاکستر روی زخم و شکاف سر می‌گذارند و می‌بندند، بنابراین در هر یک از آن شرایط انواع عفونت‌های محیطی به محل شکاف و زخم حمله‌ور می شوند و طبیعتا این جریان با چشم قابل دیدن نیست.

وی با تاکید بر ممانعت از هرگونه خود درمانی برای کنترل خون‌ریزی‌های سر و گردن افزود: فردی که قمه زنی کرده باید اورژانسی به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل شده یا فورا به اورژانس اطلاع دهد، عفونت و مشکلات مغزی و چنین زخم‌هایی نباید به هیچ عنوان نادیده گرفت.

متخصص بیماریهای مغز و اعصاب همچنین اظهار کرد: بارها مشاهده شده که ضربه های پی در پی قمه زنی به سر، مشکل ظاهری خیلی حادی را جز چند شکاف روی پوست ایجاد نکرده اما باعث خون‌ریزی‌های بسیار جزئی درون جمجمه و مغز شده که پس از دوهفته یا حتی یک الی دوماه بعد از قمه زنی، فرد را دچار علائمی می‌کند که خبر از وجود لخته یا لخته‌های خونی درون مغز می‌دهد، بنابر این اگر فردی هفته‌ها بعد از قمه‌زنی یا ضرب دیدگی به سر دچار تغییر ناگهانی خلق و خو همچون پرخاشگری، بد اخلاقی‌های یکباره یا سردرد و کاهش سطح هوشیاری شد، باید فورا به مراکز تخصصی و فوق تخصصی مغز و اعصاب منتقل شود.

یار احمدی یادآور شد: علاوه بر قمه‌زن‌ها حتی بوکسور‌ها نیز در معرض ابتلا به فرسایش مغز و پارکینسون خفیف تا شدید هستند زیرا ضربه‌‌های پی درپی به سرو صورت در سنین ۴۰ سالگی به بعد میزان ترشحات دوپامین را در مغز کاهش داده و گاهی به کلی از بین می برند که در نتیجه آن فرد باید تا مدتها با عواقب این عارضه زندگی کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بی شعور ترین ادم های روی زمین

  • بدون نام

    یارو عقل نداره حالا یه پارکینسونم روش! طوری نیست!

  • بدون نام

    به درک خداکنه کسانی که با این کارهای افراتی که میکنند. و عزاداری های مردم را زیر سوال میبرند. حال و روزشان از این بدتر بشه

  • بدون نام

    اونایی که قمه میزنن عقل ندارن که،بذار پارکینسون بگیرن راحت بشن والا،افتخار هم میکنن که قمه زدن واقعا آدم هاج و واج میمونه ...

  • بدون نام

    راه برخورد با یک عادت این چنینی توهین و تحقیر نیست بلکه باید او را آگاه کرد چون اونها اکثرا از روی محبت این کار رو میکنند پس به کارشون ایراد بگیرید نه اینکه به شخصیتشون توهین کنید .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج