استانداران پایتخت از دولت موقت تا امروز
استان تهران با وسعتی حدود ۱۸ هزار و ۸۱۴ کیلومتر مربع و جمعیت ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزارنفر به عنوان پرجمعیت ترین استان کشور محسوب می شود. استانی که پایتخت کشور در آن قرار دارد و مرکزیت کلیه فعالیتهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و ... در آن قرار دارد و از این حیث از اهمیت بسیاری برخوردار است .
استان تهران با وسعتی حدود ۱۸ هزار و ۸۱۴ کیلومتر مربع و جمعیت ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزارنفر به عنوان پرجمعیت ترین استان کشور محسوب می شود. استانی که پایتخت کشور در آن قرار دارد و مرکزیت کلیه فعالیتهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و ... در آن قرار دارد و از این حیث از اهمیت بسیاری برخوردار است .
استان تهران پس از انقلاب اسلامی ایران و در دولت موقت آن زمان تا کنون ۱۹ استاندار داشته است. نخستین استاندار حسین اخوان ملایری و آخرین آنها محمد حسین مقیمی است که روز گذشته در جلسه هیات دولت با پیشنهاد وزیر کشور و موافقت هیات وزیران به عنوان استاندار تهران منصوب شد.
استان تهران از دولت موقت پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون به ترتیب شاهد استانداری افراد ذیل بوده است:
۱-حسین اخوان ملایری،۲-محمدمهدی عباسی،۳-حبیب جریری،۴-محمد حسن نجفی قدسی،۵-محمد سپهری راد۶،-محمود صانعی پور،۷-حسن حاجیلاری،۸-محمدنبی حبیبی،۹-حسین طاهری،۱۰-محمد رضا رضازاده (سرپرست)،۱۱-سید جلیل سیدزاده،۱۲-حسن خلیلیان(سرپرست)،۱۳-محمدرضا آیتاللهی،۱۴-ابراهیم رضایی بابادی(سرپرست)،۱۵-علیاکبر رحمانی،۱۶-کامران دانشجو،۱۷-مرتضی تمدن،۱۸-سید حسین هاشمی،۱۹-محمدحسین مقیمی
سوابق مقیمی استاندار جدید تهران در دولت دوازدهم
محمدحسین مقیمی متولد بهمن ماه سال ۱۳۲۹ در شهر خمین است. مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک را از دانشگاه شیراز و کارشناسی ارشد مدیریت سیستم و بهرهوری را از دانشگاه صنعتی امیرکبیر گرفت. وی در سال ۱۳۵۸ شهردار خمین و در سال ۱۳۶۸ قائممقام معاون اجرایی رئیسجمهور در دولت هاشمی رفسنجانی شد.
مقیمی در سال ۱۳۶۵ علاوه بر معاونت وزیر معادن و فلزات، مدیرعامل و ریاست هیئت مدیره شرکت فولاد را که مجموعه ای عظیم از صنایع ایران بود را برعهده گرفت. وی از نخستین روزهای اتمام جنگ در هرکجا که چرخ بازسازی کشور به حرکت درآمده حضوری پررنگ داشته است بر همین اساس در دولت هاشمی رفسنجانی مسئولیت ستاد بازسازی و نوسازی مناطق جنگی به او واگذار شد و تا سال۱۳۷۲ در این سمت ۵۵شهر و ۳۰۰۰ روستا را که در جنگ آسیب عمدهای دیده بودند بازسازی و نوسازی کرد.
وی در زلزله های بزرگ رودبار، زنجان-قزوین و بم به عنوان رئیس ستاد حوادث غیرمترقبه کشور نیز برای مدیریت بحران حضور داشت. وی در ادامه تلاشهایش در بازسازی کشور و با توجه به تجربه ای که در استانداری خوزستان به مدت ۴ سال و استانداری کرمانشاه کسب کرده بود، در سال ۱۳۸۰ به وزارت کشور آمد و کار خود را با معاونت عمرانی این وزارتخانه آغاز کرد.
مقیمی در ادامه مسئولیتهایش، سرپرستی وزارت کشور برای مدت ۴ ماه، استانداری استان مرکزی، معاونت سیاسی وزارت کشور و قائم مقامی وزیر کشور را نیز در کارنامه خود دارد.
وی همچنین در هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم خمین انتخاب شد.
وی روز گذشته به عنوان نوزدهمین استاندار تهران با پیشنهاد وزارت کشور و موافقت هیئت وزیران منصوب شده است و همزمان با نخستین ماههای کار دولت دوازدهم کار خود را در استانداری تهران آغاز خواهد کرد.
پیام سیدحسین هاشمی در پی انتخاب محمدحسین مقیمی به عنوان استاندار تهران
برادر ارجمند جناب آقای مهندس محمدحسین مقیمی
سلام علیکم
کسب رأی اعتماد از هیئت محترم وزیران و انتخاب شایسته جنابعالی به عنوان استاندار استان تهران حکایت از مشی مدبرانه،اعتدالی و سوابق ارزشمند شما در طول سال های متمادی خدمت دارد.
استان تهران به عنوان راهبردی ترین استان در سطح کشور فرصت ها و ظرفیت های فراوانی را دربر دارد که نیک به آن واقف هستید .
وجود صنایع گوناگون، اقلیم زیستی متنوع، قومیت های متعدد و از همه مهمتر خیل عظیم جوانان پرشور و با ایمان از مزیت هایی است که این استان از آن برخوردار بوده و بر ارزش های بی انتهای این خطه افزوده است.
تردید ندارم با درایت و تدبیر جنابعالی گام های مؤثری در ارتقای کمی و کیفی استان پایتخت برداشته خواهد شد.
اینجانب ضمن آرزوی توفیق برای جنابعالی،سربلندی و عزت ایران اسلامی را از درگاه حضرت حق مسئلت می نمایم
ارسال نظر