مریم دوستی: سینما جای بازیهای سیاسی نیست
مریم دوستی کارگردان سینمایی دریاچه ماهی تاکید کرد: سینما جای بازیهای سیاسی نیست، جای دل و حرف حساب است. سینما جای ذرهبین و سلیقه فردی و جناحی نیست.
در ابتدای مراسم علیرضا تابش با یادی از شهیدان و محسن حججی گفت: بیش از یکصد سال از تاریخ پرفراز و نشیب سینمای ایران میگذرد که بعد از انقلاب اسلامی اهالی سینماگران در بازتاب رشادتها و ایثار مردم ایران و رزمندگانی که در مصاف دشمن قرار گرفته اند نقش بسیار زیادی داشتهاند. شاید نابترین لحظههای سینمای مقاومت و پایداری لحظههایی است که در پلانهای ماندگار پس از انقلاب به یاد داریم. که برخی برای حمله به سینما تلاشهای سینما به خصوص سینمای دفاع مقدس را نادیده میگیرند.
وی با بیان اینکه کارنامه اهالی سینما در حوزه دفاع مقدس روشن است، اظهار کرد: همه ما ایرانیان جزو یک پیکره هستیم و قلبمان برای عزت ایران میتپد از همه هنرمندانی که در چهار دهه گذشته برای آرمانهای انقلاب نقش افرینی کردند بسیار تشکر میکنم.
او با اشاره به پژوهش یکی از پژوهشگران درباره کشورهایی که با جنگ مواجه شدهاند و دارای سینما بودند، گفت: سینما صدا و تصویر ملت ایران است و این پژوهش نشان میدهد که اغلب کشورها سینماهایشان تعطیل میشود اما این پژوهش نشان میدهد که در جنگ ۸ ساله مردم ایران با صدام نه تنها سینماها تعطیل نشده بلکه سینماگران و فیلمسازان ما در شرایط بحرانی جنگ فیلم میساختند و مردم هم در آن شرایط از این سینماها حمایت میکردند.
وی با بیان اینکه سینما بخشی از هویت ملی ایران شده است، خاطرنشان کرد: در بنیاد سینمایی فارابی موظف هستیم تا در کنار سایر نهادهای سینمایی از سینمای دفاع مقدس هم حمایت کنیم. در چهار سال گذشته بنیاد سینمایی فارابی از ۱۶ فیلم در عرصه دفاع مقدس حمایت کرده است. که فیلم دریاچه ماهی یکی از ان فیلمها است.
علیرضا تابش در ادامه افزود: در دو سال گذشته مفتخر بودیم تا بانوان فیلم جنگی بسازند که در سالهای آینده هم شاهد فیلمهای دیگری هستیم. همچنین شورای مقاومت در بنیاد تشکیل شده تا آثار دفاع مقدس و نیروهای شاخص با همگرایی و آثاری را در سالهای بعد با سرعت بیشتری تولید کنند.
در ادامه مراسم پرواز همای قطعهای را اجرا کرد.
همچنین مریم دوستی کارگردان فیلم سینمایی دریاچه ماهی ضمن تشکر از علیرضا تابش و حبیب ایلبیگی برای یاری در ساخت این فیلم اظهار کرد: وارد شدن به سینمای حرفهای و ساخت چنین فیلمی کار بسیار پرخطر و پرریسکی بود حتی مردان سینمای ایران هم از ساخت اینگونه فیلمها هراس دارند اما من این کار را انجام دادم و این فیلم را ساختم.
وی با بیان اینکه ساخت این فیلم ادای دینی من بود که به زبان سینما آن را بیان کردم و به نظرم این زبان بهتر از چیز دیگری نیست، گفت: در کشوری که همسایههای آن در جنگ هستند ما در امنترین جای جهان، ایران هستیم و این امنیت را مدیون خون شهدا هستیم.
کارگردان سینمایی دریاچه ماهی تاکید کرد: سینما جای بازی های سیاسی نیست، جای دل و حرف حساب است. سینما جای ذره بین و سلیقه فردی و جناحی نیست. سینا بیلبورد تبلیغات که یکی را برند زودهنگام و دیگری پلاسکوی ناکام کند نیست.
مگر میشود مدافعان عاشق حرم را فراموش کرد، دین من تکرار تاریخ مردان سرزمینم است که برای عزت رفتند و خاک وطن ندادند. این است قصه کانال ماهی من و دریاچهای که هزار استخوان هنوز هم در انتظار پیدا شدن است.
سپس در انتهای مراسم از دستاندرکاران این فیلم توسط چند تن از خانوادههای شهدا تقدیر شد.
حبیب ایل بیگی قائممقام بنیاد سینمایی فارابی، ابراهیم داروغهزاده معاون ارزشیابی و نظارت بنیاد سینمایی فارابی و روحالله حسینی مدیرعامل مدرسه سینما از دیگر مهمانان این مراسم بودند.
ارسال نظر