رئوفیان: نقص جمنا در مهندسی اصولگراها بود
روزنامه اعتماد در گفت وگو با ابوالقاسم رئوفیان دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین نوشت: اصولگرایان در ایام انتخابات با حمایت از آقای رییسی به رقابت با اصلاحطلبان پرداختند. اشکال عمده نیز مربوط به مهندسی انتخابات توسط جمناییها بود. شکل ورود اصولگرایان به انتخابات به درستی طراحی نشده بود.
روزنامه اعتماد در گفت وگو با ابوالقاسم رئوفیان دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین نوشت: اصولگرایان در ایام انتخابات با حمایت از آقای رییسی به رقابت با اصلاحطلبان پرداختند. اشکال عمده نیز مربوط به مهندسی انتخابات توسط جمناییها بود. شکل ورود اصولگرایان به انتخابات به درستی طراحی نشده بود.
این در حالی است که برخی چهرههای اصولگرا راس این نهاد وحدت بخش را دچار ایراد و نقص میبینند. در مورد وضعیت پساانتخاباتی اصولگرایان با ابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین به گفتوگو پرداختیم که در زیر آمده است:
اصولگرایان در ایام انتخابات با حمایت از آقای رییسی به رقابت با اصلاحطلبان پرداختند. حسن روحانی مورد حمایت اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل بود. ضعف اصولگرایان در نتیجه انتخابات مشخص شد و با تمام ابزارهایی که به کار گرفتند نتوانستند گوی سبقت را از رقیب بربایند و به دوره دوازدهم ریاستجمهوری راه پیدا کنند.
البته نتیجه از پیش از انتخابات نیز مشخص بود. اشکال عمده نیز مربوط به مهندسی انتخابات توسط جمناییها بود. شکل ورود اصولگرایان به انتخابات به درستی طراحی نشده بود. همین مساله موجب شد تا برخی طیفهای اصولگرا که در جمنا عضویت داشتند هیچ گونه میدان و عرصه برای فعالیت یا جای پایی برای حضور در دولت دوازدهم برای خود نبینند.
اصولگرایان معتدل که بخش قابل توجهی از ستادهای آقای روحانی را در سراسر کشور تشکیل میدادند، توانستند قدم بزرگی را در عرصه انتخابات بردارند و در جلب آرا به نفع آقای روحانی نقش مهمی ایفا کنند. امروز برخی از فعالان این طیف در دولت و در هیات وزیران حضور دارند. همچنین امید میرود در سطح معاونین و مدیران سطوح میانی و مدیران ارشد استانی افراد واجد شرایطی از بین اصولگرایان معتدل انتخاب شوند تا در خدمت به مردم سهیم باشند. باید از این فرصت استفاده بهینه شود.
در سپردن مسوولیتها در رده معاونین و مدیریت هاب میانی باید تعادل بین نیروهای سیاسی حفظ شود. این همان شعاری است که آقای روحانی نیز در رقابت انتخاباتی بر آن تاکید و اشاره کرد که دولت جناحی نخواهد بود بلکه فعالان سیاسی معتدل در آن حضور پیدا خواهند کرد. همین هم شد که از نیروهای سیاسی معتدل اصلاحطلب و اصولگرا در ترکیب دولت استفاده شد. اگر جمناییها را کنار بگذاریم، راهبرد اصولگرایان کمک به دولت دوازدهم و پذیرش مسوولیت در سطوح مختلف در دولت دوازدهم و تلاش برای تحقق وعدههای آقای روحانی خواهد بود.
به جای پرداختن به تابلو اصولگرایی باید با رویکرد اعتقادی و عملی به مبانی انقلاب و پایبندی به اصول انقلاب حرکت کنیم. فعالان سیاسی اصولگرا نمیتوانند اصولگرایی را مصادره به مطلوب کنند؛ اصولگرایی مربوط به همه است اصلاحطلبها هم باید گرایش به اصول داشته باشند. اصولگرایی انحصاری نیست؛ کمااینکه اصلاحطلبی هم انحصاری نیست و اصلاحطلبان نیز نمیتوانند اصلاحات را مصادره به مطلوب کنند؛ لذا در تعابیری که امروز به کار میبریم باید تجدیدنظر کنیم. راهبرد انتخاب باید درست باشد یک تابلویی باشد که حکایت از تجمیع ارزشها بکند اینکه اصلاحطلبی را جدای از اصولگرایی تعریف کنیم اشتباه است.
مگر میشود که اصولگرا بود اما اصلاحطلب نبود. مگر میشود که در جامعه ایران ادعای اصلاحطلبی کرد و به اصول معتقد نبود. هیچ یک از دو جریان سیاسی در کشور ما حذف شدنی نیست.
دولت روحانی نیز هر چه بیشتر بتواند توازن بین دو جناح سیاسی را بر قرار کند، بیشتر در این عرصه گام برداشته است و موفقتر نیز خواهد بود. آقای روحانی تصمیم دارد که با استفاده از ظرفیتهای دو جناح مشکلات و معضلات موجود در کشور را حل و فصل کند. نباید این دو رویه، جدای از هم دیده شود.
ارسال نظر