جواد لاریجانی: پیرمردهای اصولگرا کنار بروند
محمدجواد لاریجانی در گفتگویی علاوه بر ارائه تحلیل از انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری، گریزی هم به موضوعات مربوط به نواصولگرایی زد و به اصولگرایان توصیه کرد "مکانیزمهای قدیمی و پیرمردها میداندار نشوند".
تسنیم نوشت: محمدجواد لاریجانی در گفتگویی علاوه بر ارائه تحلیل از انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری، گریزی هم به موضوعات مربوط به نواصولگرایی زد و به اصولگرایان توصیه کرد "مکانیزمهای قدیمی و پیرمردها میداندار نشوند".
گزیدهای از اظهارات محمدجواد لاریجانی را در ادامه میخوانید؛
*جناح مقابل آقای روحانی هم مجموعه افرادی بودند که برچسب اصولگرایی داشتند، در روند انتخابات هم رفتار خوبی نشان دادند. آنها با هم جمع شدند و یک کاندیدا داشتند و در مناظرات هم خوب بودند. لذا رفتار جناح مقابل آقای روحانی هم قابل توجه بود. ۱۵-۱۶ میلیون هم رأی آوردند، گرچه رأی اکثریت را نیاوردند، اما بُرد و باخت مسئلهای است که همیشه وجود دارد. مسئله دیگر، رفتار و نحوه عمل است که نشان میدهد جناح اصولگرا با همه تعدد و تشعبی که دارند، زمینه سازمان یافتن خوبی دارند. البته ممکن است بنده به نحوه سازمان یافتن آنها اشکالاتی داشته باشم، اما این نشان میدهد که سازمانپذیری این جناح از جناح اصلاحطلب خیلی بهتر است.
*مهم این است که به فرهنگ دموکراسی درست عمل کنیم. چیزهایی که اکنون آفت است و باید از آنها حذر کرد، نشان میدهد که سطح فرهنگ دموکراسی، بهخصوص از سوی اصلاحطلبان بسیار پایین است، یعنی جناح اصلاحطلب اسم دموکراسی را میبرد، اما سابقه و آشنایی با آن ندارد. اصلا کلاس رفتار دموکراتیک آن خیلی پایین است.
*اولین نتیجهای که جناح اصولگرا باید بگیرد این است که اصولگرایان باید بر روی آن معدن اصلی که نیروها و رویشهای جوان این جریان هستند، سرمایهگذاری وسیعتری کنند. نباید مکانیزمهای قدیمی و نیروهای پیرمرد مثل بنده، میداندار این بحث شوند. بنده معتقد نیستم که باید به معمّرین توهین کنیم، معتقد نیستم که از تجربهها نباید استفاده کنیم و معتقد نیستم که نباید عبرتآموزی کنیم. همه اینها باید باشد. آنهایی که عمری در امر سیاست صرف کردند، باید کمک کنند تا نیروهای تازهنفس مملکت را اداره کنند. از جوانها نترسیم و به آنها میدان بدهیم تا وارد عرصه شوند. جوانها هم باید توجه کنند که تجربه خیلی مهم است. بنابراین انشاءالله در دوره بعد و در سال ۱۴۰۰ سازمانپذیری نیروهای اصولگرا کاملا روشن شود و باید میدان را برای گفتمان بسیار مدرن اصولگرایانه با نیروهای میداندار جوان باز کنیم.
*{درباره تعابیری که در قالب نوگرایی در اصولگرایان مطرح میشود}: اکنون نیروهای اصولگرا سرمایه عظیمی از افراد هستند که تحصیلات بسیار عالی دارند. دانشمندان بسیار فرهیختهای در بین آنها وجود دارد و این حجم از نیروهای تحصیلکرده و فرهیخته در هیچ جناحی در ایران نیست. منتها اینها باید متشکل شوند و یک گفتمان بسیار مدرن مبتنی بر عقلانیت اسلامی داشته باشیم.
*"هیچ وقت در تاریخ معاصر زمینه برای معرفی اسلام به این خوبی نبوده است. هیچ زمانی برای معرفی مکتب اهلبیت (ع) شرایط به این خوبی نبوده است. اینها فرصتهای طلایی هستند تا این گفتمان بر اساس عقلانیت اسلامی در زمینه سیاست خارجی، نظام اقتصادی داخلی، نظام فرهنگی داخلی و فرهنگ زیستمدنی عرضه شود".
*در مجموع، انتخابات این دوره خیلی خوب بود و از اینکه رئیسجمهور با رأی بالایی برگزیده شد، خیلی خوشحالیم زیرا رئیسجمهور همه است. اکنون رئیسجمهوری است که مستظهر به یک رأی خوب است و احساس میکند که یک Reception (پذیرش) خیلی خوبی دارد لذا خیلی باقدرت و با روحیه باید کار کند.
*آینده جریان اصولگرایی روشن است و این ۴ سال پیشرو (تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰) بسیار موثر است چراکه میدانهای بسیار خوب رقابت وجود دارد و (اصولگرایان) باید صریح، روشن و با توانمندی و انرژی وارد این میدان شوند.
*«نوگرایی» میتواند از باب "نواندیشی" در مبانی اصولگرایی باشد یا از مسیر محورهای عملی در شرایط و وضعیت معاصر باشد. اصولگرایی براساس اعتقاد به تجربه بزرگ ملی ما یعنی بنای یک نظام مدنی-سیاسی جامع براساس عقلانیت اسلامی استوار شده است و این عقیده هم از نتایج اعتقاد به سه اصل مهم در فهم اسلام است.
*تفکر سکولار-لیبرال، دشمنِ امر به معروف و نهی از منکر است. این را خوب میفهمیم. منتها دوستان با پز سکولار-لیبرال نباید خوانش نادرستی از ماهیت اسلامی را تبلیغ کنند و این خود از بزرگترین ظلمها است. "نواصولگرایی" باید فکر شفاف خود را از مبانی اسلامی در مکتب اهل بیت (علیهم السلام) بدست آورد و آن را تبلیغ کند و در مقابل ادبیات شبههناک و منحرفکننده کاملاً روشنگر باشد. ضمناً در رقابت سیاسی نباید به حوزههایی از "عمل" کشانده شویم که صرفاً "نظیر" و "رقیبِ" عملِ طیفِ مقابل باشد.
* جناح اصلاحطلب هیچ حرف حساب قابل عرضهای ارائه نداده است. در موسیقی و غنا صرفاً میگویند "چرا ربّنا پخش نمیشود؟" یا "چرا فلان کنسرت لغو شده است؟" یا در حوزه نمایش هر قطعهای که مبنای سکولار داشته باشد و به نظام اسلامی و حتی اسلام تعریض داشته باشد، صرفاً چون غرب سکولار و ضد اسلام آن را حمایت میکند و اسکار میگیرند و در "کَن" شرکت میکنند، نمایش خوبی است! البته ناگفته نماند که ظاهراً مقصود آنها یا تصور آنها از "کنسرت" مجلسِ "بزن و برقص" است که تعطیل میشود. توصیه من به وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که برخی از سران اصلاحات را به کنسرتهای سیدنی و وین ببرند تا ببینند که چه وقار و ادبی در جلسه حکمفرما است و مردم چگونه از اهالی هنر تقدیر میکنند و حتی شرکت در این مجالس "کُد لباس" دارد؛ یعنی نمیتوانند هر لباس راحتی هم بپوشند!!
نظر کاربران
بارک الله لاریجانی