خطر قحطی سیب زمینی در سال آینده
خبرگزاری ایلنا به نقل از رییس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی نوشت: کاهش قیمت سیب زمینی به ضرر تولید کننده است و می تواند در سال آینده کمبود این محصول در کشور را ایجاد کند.
خبرگزاری ایلنا به نقل از رییس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی نوشت: کاهش قیمت سیب زمینی به ضرر تولید کننده است و می تواند در سال آینده کمبود این محصول در کشور را ایجاد کند.
محمد رحیم نیازی رییس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی ، در خصوص حجم زیر کشت این محصول اظهار کرد: در یک دوره کاشت سیب زمینی که شامل کاشت پاییزه، زمستانه، بهاره و تابستانه می شود حدودا ۱۵۵ هزار هکتار سطح زیر کشت سیب زمینی داشته ایم.
وی افزود: تا کنون از این میزان حدود ۴۰ درصد برداشت داشته ایم که استان هایی که در آن ها برداشت انجام شده به ترتیب استان کرمان، بعد از آن جیرفت، خوزستان، اصفهان، کرمانشاه، همدان و رنجان بوده است.
نیازی در رابطه با میزان افزایش یا کاهش محصول نسبت به سال گذشته خاطر نشان کرد: در حال حاضر بخشی از محصول همچنان در زیر خاک است اما پیش بینی می شود نسبت به سال گذشته کاهش محصول داشته باشیم که یکی از دلایل اصلی آن کمبود آب و دلیل دیگر قیمت تمام شده پایین محصول برای کشاورز است.
رییس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی با اشاره به منطقی بودن قیمت سیب زمینی در بازار اذعان داشت: در مزرعه سیب زمینی را بین ۳۰۰ تا ۸۵۰ تومان از کشاورز خریداری می کنند که آن هم برای کشاورز سودی نخواهد داشت و صرف هزینه های تولید می شود. ما امیدواریم قیمت سیب زمینی بالا تر برود تا کشاورز هم در این بین سودی از کار خود ببرد.
وی در پایان تصریح کرد: اگر مردم انتظار کاهش قیمت داشته باشند سال آینده سیب زمینی توسط کشاورزان تولید نمی شود. هر چه قیمت محصول کاهش پیدا کند رغبت کاشت در کشاورزان از بین می رود و ما مجبور به واردات می شویم تا جوابگوی بازار باشیم. این محصول در حال حاضر یک قیمت متعادل دارد اما کشاورزان استان هایی مانند همدان که در زمان کاهش قیمت محصولشان برداشت شده رضایت خاطر ندارند. هزینه ماشین آلات کشاورزی، هزینه نهادهای کشاورزی، برق، کاهش آب و کاهش سطح زیر کشت باعث ضرر و زیان به کشاورزان شده است.
نظر کاربران
گرانی شروع شد..دلالان مسعولین هستن این وسط..همه دستاشون تو یک کاسه ان
خدا کنه که سیب زمینی قحطی بشه
خدا کنه دوباره در ایران قحطی بیاد
سیب زمینی هم مثل گوشت و دام زنده و پیاز وچیزهای دیگر بصورت هدیه و رایگان و کمک به کشورهای جنگ زده مثل یمن و عراق و سوریه و جیبوتی و افغانستان و فلسطین و لبنان وقطر وآفریقا ارسال میشود.هرکسی میداند که در کوچه و محل خود چقدر افراد فقیر و ناتوان وجود دارد که آنها در اولویت کمک دولت میباشند ولی متاسفانه دولت چشمان خود را بسته و ارزاق و مایحتاج مردم را به سایر کشورهای قحطی زده ارسال میکند.این را همه مردم ایران میدانند و در هر خانه و کوچه و دورهم صحبت میکنند.انگار دولت فکر میکند که در ایران حتی یک فقیر و گرسنه پیدا نمیشود و دنبال فقیر در آنسوی مرزها میگردد.حداقل نصف مردم خودمون زیر خط فقر هستند و به نان شب خود محتاجند.
پاسخ ها
دقیقا با حرفتون موافقم
هرچه می کشیم از عدم مدیریت صحیح است
دولت بایستی مثل استرالیامحصول رامستقیماازکشاورزباقیمت مناسب بخرد وسپس باسوداندک به بازار عرضه کندتادست دلالان وواسطه هاقطع شود
مگه همین چندسال پیش نبود تمام سیب زمینیارو یواشکی دفن کردن رفت
وارد کن
بدتر از اینها رو خواهیم دید،،،به جایی میرسیم که نون خالی هم گیرمان نمیاد،صبر کنید،هه