۵۹۸۸۰۸
۵۰۰۲
۵۰۰۲
پ

تشکیل یگان ویژه برای ترور رهبران کره‌ شمالی

«سونگ یونگ مو»، وزیر دفاع کره‌جنوبی، به نمایندگان پارلمان اعلام کرد که یگانی از نیروهای ویژه تا پایان سال جاری تشکیل خواهد شد که «یگان گردن‌زنی» نامیده می‌شود. هدف این یگان، زدن گردن رهبران کره‌شمالی اعلام شده است. این پیامی تهدیدآمیز است که سئول درحال مخابره آن است.

روزنامه دنیای اقتصاد: «سونگ یونگ مو»، وزیر دفاع کره‌جنوبی، به نمایندگان پارلمان اعلام کرد که یگانی از نیروهای ویژه تا پایان سال جاری تشکیل خواهد شد که «یگان گردن‌زنی» نامیده می‌شود. هدف این یگان، زدن گردن رهبران کره‌شمالی اعلام شده است. این پیامی تهدیدآمیز است که سئول درحال مخابره آن است. آخرین باری که کره‌جنوبی تصمیم به ترور رهبر کره‌شمالی گرفت، در اواخر دهه ۶۰ بود. تصمیمی که طبق نقشه پیش نرفت و ناکام ماند و حتی به طغیان گردان‌های ترور منجر شد.

دونالد ترامپ و اعضای کنگره آمریکا روز سه ‌شنبه (۲۱ شهریور) اعلام کردند که باید گام‌های بیشتری برای توقف برنامه هسته‌ای کره‌شمالی برداشته شود. این در حالی است که شورای امنیت هم به اتفاق آرا تحریم‌های جدیدی علیه این کشور وضع کرده است. ترامپ در دیدار با نجیب رزاق، نخست‌وزیر مالزی، اعلام کرد اگرچه قطعنامه سازمان ملل با رای ۱۵ بر صفر تصویب شد اما «اینها گام‌های بسیار کوچکی است و یک معامله بزرگ نیست.» ترامپ اعلام کرد که نمی‌داند «آیا این اقدامات اثربخشی لازم را دارد یا نه.» «زاخاری کوهن» و «نیکول گوته»، گزارشگران سی‌ان‌ان، به نقل از «هیتر‌نورت»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، می‌نویسند که قطعنامه سازمان ملل دربردارنده «قوی‌ترین تحریم‌های وضع شده تاکنون» بوده و این «مهم است.» او افزود ترامپ این پیام را می‌خواهد مخابره کند که همچنان می‌شود گام‌های سخت‌تری برداشت، زیرا جامعه بین‌الملل «در اوج» آن کاری که باید انجام دهد قرار ندارد.

کره‌شمالی متعهد شده در واکنش به تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل آهنگ پیشبرد برنامه‌های تسلیحاتی خود را سرعت ببخشد. این کشور اعلام کرد در واکنش به «تحریم‌های شیطانی» شورای امنیت، آمریکا «بزرگ‌ترین رنج» را متحمل خواهد شد. سفیر کره‌شمالی در ژنو به کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل گفت: «رژیم واشنگتن قطعنامه‌ها را به روش‌های شیطانی و نفرت‌انگیز دستکاری کرده است. هیات ما به شدیدترین شکل ممکن این قطعنامه‌های غیرقانونی را رد می‌کند. اقدامات بعدی از سوی کره‌شمالی بزرگ‌ترین رنج برای آمریکا را به‌دنبال خواهد داشت.» به گزارش سی‌ان‌ان، وزارت خارجه کره‌شمالی اعلام کرد که هدف این تحریم‌ها محروم کردن این کشور از حق مشروع دفاع از خود است.

پول اینترنتی در کره‌شمالی

«بیت‌کوین» (Bitcoin) نوعی پول دیجیتال است که هنوز در عرصه بین‌المللی مورد شناسایی رسمی قرار نگرفته است. با تشدید تحریم‌های آمریکا علیه کره‌شمالی که هدفش به نصف رساندن درآمدهای مالی کره‌شمالی و در نهایت قطع آنهاست، این کشور به‌دنبال روش‌های جایگزین برای تامین مالی پروژه‌های موشکی است. «شریس‌فام»، گزارشگر سی‌ان‌ان، می‌نویسد: «تحریم‌ها علیه کره‌شمالی احتمالا باعث تقویت فعالیت‌های مجرمانه سایبری خواهد شد. حمله به تبادلات رمزنگاری شده ارزی یک روش برای تامین پول مورد نیاز این کشور است.» این گزارش می‌نویسد تاکنون سه حمله سایبری از ماه مه ‌تا ژوئیه علیه کره‌جنوبی انجام گرفته که همگی به نوعی با هکرهای کره‌شمالی پیوند داشته‌اند. شدت گرفتن تحریم‌ها باعث شده حملات سایبری برای کسب درآمد افزایش یابد.

گزارش‌های جدیدی از رشد حملات سایبری کره‌شمالی به سامانه‌های اقتصادی جهان و تلاش این کشور برای سرقت منابع مالی، منتشر شده است. براساس گزارش اخیر موسسه امنیت سایبری فایرای، کره‌شمالی، یک ارتش سایبری متشکل از ۳۰۰۰ هکر آموزش دیده در چین و روسیه در اختیار دارد. شرکت فایرای، با توجه به وضعیت کنونی بیت‌کوین، ارائه‌دهندگان خدمات ملی دیجیتال در کره‌جنوبی را هدف اصلی هکرهای کره‌شمالی می‌داند. اگرچه متخصصان این شرکت، با قطعیت هدف این حملات را کسب منابع مالی اعلام کرده‌اند، اما همچنان نحوه استفاده پیونگ‌یانگ از بیت‌کوین‌های سرقتی، مشخص نشده است. به‌نظر می‌رسد کره‌شمالی کاربران و مرکز مبادلات بیت‌کوین را به‌عنوان وسیله‌ای برای مقابله با افزایش تاثیر تحریم‌های بین‌المللی هدف قرار داده است. این فرض اساسی که کره‌شمالی بیت‌کوین‌ها را هدف قرار می‌دهد، در گزارشی از خبرگزاری بین‌المللی یونایتدپرس تکرار شده است. در این گزارش آمده است: «یک مرکز تحقیقاتی در کره‌جنوبی اعلام کرد مبادلات داخلی برای بیت‌کوین، رمزنگاری جهانی و سامانه پرداخت دیجیتال، هدف برای نفوذ بوده است.» «شریس فام» می‌نویسد ارزش بیت کوین اکنون افزایش یافته است. یک بیت کوین اکنون معادل ۴۳۰۰ دلار است. این درحالی است که این رقم در آغاز سال جاری کمتر از هزار دلار بود. او می‌نویسد کره‌شمالی در پشت ماجرای حمله به «تمپ» و «هرمیت» هم بوده است.

اقتصاد، پاشنه آشیل چین و کره‌شمالی

اظهار نظر ترامپ پس از آن انجام گرفت که قانون‌گذاران هر دو حزب نگرانی خود از عدم اعمال فشار بیشتر بر چین در راستای متوقف کردن کره‌شمالی را اعلام کرده‌اند. «برادشرمن»، نماینده دموکرات از کالیفرنیا، می‌گوید: «ما چین را به تحریم تهدید نمی‌کنیم، زیرا به لحاظ سیاسی اقدامی دشوار است.» چین به‌عنوان بزرگ‌ترین متحد کره‌شمالی کلید حل معضل پیونگ‌یانگ است. «ادرویس»، نماینده جمهوری‌خواه، می‌گوید اگرچه تا حدودی با شرمن موافق است اما باید تحریم‌های بیشتری بر بانک‌های چین که به‌دنبال تعامل با کره‌شمالی هستند وضع کرد. با این حال، نمایندگان معتقدند ترامپ با توییت‌های آتشین خود فضای رابطه با پیونگ‌یانگ را به بن‌بست می‌کشاند. «مارشال بلینگسلی»، معاون وزیر در اداره تروریسم و اطلاعات مالی در وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید رهبران چین اجازه می‌دهند کره‌شمالی از سیستم بانکی این کشور استفاده کند و به تعامل بپردازد در حالی که شرکت‌های روسی هم همچنان به حمایت از پیونگ‌یانگ ادامه می‌دهند. او معتقد است که نمایندگان و عوامل بانکی کره‌شمالی در روسیه مشغول فعالیت هستند و با این کار خود قطعنامه‌ها را زیر پا می‌گذارند.

بخش‌های مختلف دستگاه دولتی در آمریکا به تدریج به این اتفاق نظر نزدیک می‌شوند که باید به چین فشار بیشتری وارد آورد تا دست به عمل زده و پیونگ‌یانگ را مهار کند؛ چراکه اکنون ۹۰درصد تجارت کره‌شمالی با چین است. بلینگسلی به سی‌ان‌ان می‌گوید: «مصمم هستیم که به چین فشار آوریم و این کشور را برای حل مشکل وادار به همکاری کنیم.» بندبازی چین میان آمریکا و کره‌شمالی مقام‌های واشنگتن را به خشم آورده است. در همین راستا بحث تحریم چین به تدریج وارد فاز جدی‌تری می‌شود. به گزارش رویترز، «استیو منوچین»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد یکی از تحریم‌های اقتصادی مورد نظر علیه چین قطع دسترسی پکن به سیستم مالی آمریکا است. منوچین اضافه کرد: «جنگ اقتصادی علیه کره‌شمالی تاثیرگذار خواهد بود. ما این پیام را به تمام کسانی که قصد تجارت با کره‌شمالی را دارند ارسال کرده‌ایم که در صورت تجارت با پیونگ‌یانگ ما دیگر با آنها تجارت نخواهیم داشت.» دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، هم به تازگی در توییتر خود نوشته که آمریکا به‌دنبال قطع تبادلات تجاری با کشورهایی است که با کره‌شمالی داد و ستد دارند. به نوشته رویترز، کره‌شمالی صد و نوزدهمین کشور در زمینه صادرات اقتصادی در جهان محسوب می‌شود. صادرات این کشور در سال سه میلیارد دلار است که شامل زغال‌سنگ، مواد نفتی و سایر موارد می‌شود که همان هم با تحریم‌های سازمان ملل به کمتر از دو سوم کاهش یافته است. این کشور به‌شدت به وارداتی با حجم ۳/۵ میلیارد دلار وابسته است.

برنامه‌ریزی برای ترور

آخرین باری که کره‌جنوبی تصمیم به ترور رهبر کره‌شمالی گرفت، هیچ چیز خوب و طبق برنامه پیش نرفت. در اواخر دهه ۶۰، پس از اینکه کماندوهای کره‌شمالی تلاش کردند تا کاخ ریاست‌جمهوری کره‌جنوبی در سئول را غارت کنند، کره‌جنوبی به‌طور پنهانی افراد تبهکاری را در زندان یا در خیابان‌ها یافته و آموزش داد تا وارد کره‌شمالی شده و گلوی رهبر این کشور «کیم ایل سونگ» را ببرند. وقتی این ماموریت ناکام ماند، آن مردان طغیان کردند. آنها مربیان خود را کشتند و پیش از اینکه خود را منفجر کنند تا سئول رفتند. این اپیزودی است که دولت دهه‌ها است آن را پنهان کرده است. «چو سانگ هون» در گزارشی برای نیویورک تایمز می‌نویسد اکنون که نوه رهبر کره یعنی «کیم جونگ اون» برنامه هسته‌ای و موشکی خود را سرعت داده، سئول بار دیگر رهبری کره‌شمالی را هدف گرفته است. یک روز پس از آنکه پیونگ‌یانگ ششمین آزمایش هسته‌ای خود را انجام داد، «سونگ یونگ مو»، وزیر دفاع کره‌جنوبی، به نمایندگان پارلمان اعلام کرد که یگانی از نیروهای ویژه تا پایان سال جاری تشکیل خواهد شد که «یگان گردن‌زنی» نامیده می‌شود.

هدف این یگان زدن گردن رهبران کره‌شمالی اعلام شده است. این پیامی تهدیدآمیز است که سئول درحال مخابره آن است. مقام‌های دفاعی می‌گویند این یگان می‌تواند یورش‌های مرزی را با هلیکوپترها و هواپیماهای ترابری که می‌توانند شب هنگام به کره‌شمالی رسوخ کنند، انجام دهد. به ندرت اتفاق افتاده که کشوری رئیس دولت دیگر را به ترور تهدید کند اما این استراتژی از سوی کره‌جنوبی برای ایجاد وحشت و هراس در رهبران شمالی و عصبی کردن آنها و در نهایت به مثابه نتیجه آزمایش‌های هسته‌ای آنها به‌کار گرفته می‌شود. تهدید به ترور همچنین ابزاری است که سئول به‌کار گرفته تا پیونگ‌یانگ را به میز مذاکره آورده تا پیشنهادهای «مون جائه این» را بپذیرد. «شین ون سیک»، یک ژنرال سه ستاره که تا پیش از بازنشستگی در سال ۲۰۱۵ از استراتژیست‌های ارشد عملیاتی کره‌جنوبی بود، می‌گوید: «بهترین بازدارندگی برای ما - در کنار تسلیحات‌مان- این است که کاری کنیم کیم از زندگی خود بترسد و بر سر آن قمار نکند.» اگرچه رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا گفته که به‌دنبال تغییر رژیم نیستند اما پیامی که از سئول مخابره می‌شود، چیز دیگری می‌گوید.

هفته گذشته دولت ترامپ محدودیت‌های چند دهه‌ای بر کره‌جنوبی برای ساخت موشک‌های بالستیک قدرتمندتر را برداشت. آمریکا در دهه ۷۰ به سئول کمک کرد که موشک‌های بالستیک بسازد اما محدودیت‌های سفت و سختی بر این کشور نهاد تا مانع مسابقه تسلیحاتی شود. «شین» می‌گوید: «ما اکنون می‌توانیم موشک‌های بالستیک بسازیم که کیم جونگ اون را در درون مخفی گاه‌های عمیق زیرزمینی هدف قرار دهد. نظر بر این است که این ترس را نه از طریق سلاح هسته‌ای بلکه از طریق سلاح‌های غیرهسته‌ای به او بفهمانیم. زندگی کیم در کشوری قرون وسطایی هزار برابر بیش از شهروندان معمولی اهمیت دارد.» اگرچه اکثر مردم و سیاستمداران کره‌جنوبی خواستار سلاح هسته‌ای شده‌اند و گزارش واشنگتن‌پست نیز این را تایید می‌کند که مردم کره‌جنوبی بیش از هر زمان دیگری خواستار سلاح هسته‌ای هستند اما «مون»، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی، همچنان خواستار شبه جزیره عاری از تسلیحات هسته‌ای است. کره‌جنوبی سال جاری بودجه دفاعی خود را ۲/۹ درصد از تولید ناخالص داخلی کشورش قرار داده یعنی سال جاری هزینه‌های دفاعی این کشور حدود ۴/۳۵ میلیارد دلار خواهد بود. برای سال آینده دولت «مون» بودجه ۳۸/۱ میلیارد دلاری را پیشنهاد داده است که ۱۲ میلیارد دلار آن به دفاع در برابر کره‌شمالی اختصاص دارد.

گزارشگر نیویورک تایمز می‌افزاید: توپخانه و راکت‌های کره‌شمالی اکنون در مرز مستقر شده‌اند و می‌توانند ظرف ۱۰ دقیقه ۵۲۰۰ دور گلوله به سوی سئول شلیک کند. همچنین صدها موشک از سوی پیونگ‌یانگ به‌سوی سئول، توکیو و پایگاه‌های آمریکایی قفل شده است. کره‌شمالی بمب‌های هسته‌ای خود را سبک و کوچک ساخته و وزن آنها ۵۰۰ کیلوگرم است تا بتوان آن‌ها را روی موشک‌ها سوار کرد. این کشور موشک‌های خود را در تونل‌های زیرزمینی فراوان پنهان می‌کند. «دانیل. اِی. پینکستون»، متخصص دفاعی می‌نویسد؛ قابلیت‌های جاسوسی، نظارتی و شناسایی مهم هستند. بدون آنها کره‌شمالی به شکل «کور» شلیک خواهد کرد. در مقابل، کره‌جنوبی ۵ ماهواره جاسوسی به فضا فرستاده تا تحرکات نظامی این کشور را بهتر رصد کند. سئول اکنون با تل‌آویو و پاریس بر سر خرید ماهواره‌های جاسوسی دیگر وارد مذاکره شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج