صادرات هندوانه رکورد شکست
هندوانه باز هم مانند ماهها و سال های گذشته در صدر سنگینترین صادرات محصولات کشاورزی قرار گرفت و با بیش از ۵۰۳ هزار تن در پنج ماهه امسال حدود ۱۸ درصد بیشتر از پارسال شد اما با وجود افزایش دو سنتی قیمت این محصول نسبت به سال گذشته همچنان جزو ارزانترین و آبدارترین صادرات ایران محسوب میشود.
خبرگزاری ایسنا: هندوانه باز هم مانند ماهها و سال های گذشته در صدر سنگینترین صادرات محصولات کشاورزی قرار گرفت و با بیش از ۵۰۳ هزار تن در پنج ماهه امسال حدود ۱۸ درصد بیشتر از پارسال شد اما با وجود افزایش دو سنتی قیمت این محصول نسبت به سال گذشته همچنان جزو ارزانترین و آبدارترین صادرات ایران محسوب میشود.
در پنج ماهه نخست امسال ۵۰۳ هزار و ۷۹۸ تن و ۶۳۵ کیلوگرم هندوانه به ارزش ۹۷ میلیون و ۷۹۸ هزار و ۳۳ دلار به ۲۹ کشور مختلف صادر شد که نسبت به همین بازده زمانی در سال گذشته حدود ۱۸ درصد از نظر وزنی و حدود ۳۳ درصد از نظر ارزشی افزایش یافته است.
بلاروس، اتریش، آذربایجان، آرژانتین، ارمنستان، استونی، افغانستان، آلمان، امارات متحده عربی، انگلستان، بحرین، بلغارستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، رومانی، سوئد، عراق، عمان، فدراسیون روسیه، قبرس، قزاقستان، قطر، کویت، گرجستان، لهستان، مجارستان و هلند مشتریان هندوانه ایرانی در پنج ماهه نخست امسال بودند.
صادرات محصولات ارزانتر از یک دلار خیانت به منابع آبی کشور است
البته در این میان نام کشورهایی مانند آلمان، اتریش، انگلستان، هلند، سوئد و ... از اتحادیه اروپا و کشورهای دورافتادهای مانند آرژانتین نشاندهنده کیفیت و قیمت مناسب هندوانه ایرانی برای بازار جهانی است اما این افزایش صادرات نمیتواند اتفاق خوشایندی برای کشور در زمینه تجارت محصولات کشاورزی، کالاهای غیرنفتی یا حتی ایران از نظر منابع محدود و بحرانی آب و خاک باشد، چرا که هندوانه جزو آببرترین محصولات کشاورزی است که در ردیف پایینترین قیمت نیز قرار دارد و در این زمینه باید تولید و تجارت آن را کنترل کرد، چرا که به جای هندوانه آب را که در ایران بحرانی است، صادر میکنیم و به نوعی گرفتار صادرات آب مجازی شدهایم.
در میان مشتریان هندوانه ایران، عراق با خرید بیش از ۳۲۱ هزار تن از این محصول ۶۳.۸۰ درصد سهم بازار آن را از آن خود کرده و رتبه نخست را در میان دیگر خریداران دارد و پس از آن امارات با ۹۹ هزار تن، ترکیه با ۳۶ هزار تن، کویت با ۱۲ هزار تن، افغانستان با ۹۰۰۰ تن، قطر با ۸۰۰۰ تن و عمان با ۷۰۰۰ تن در رتبههای بعدی مقاصد صادراتی هندوانه ایرانی قرار دارند.
قیمت این محصول آببر نیز گرچه با افزایش دو سنتی نسبت به پنج ماهه نخست سال گذشته مواجه شده و به کیلویی حدود ۱۹ سنت رسیده است اما از نظر کارشناسان اقتصادی در حوزه کشاورزی مانند عیسی کلانتری وزیر اسبق کشاورزی و رئیس کنونی سازمان حفاظت محیط زیست، حداقل قیمت یک محصول صادراتی کشاورزی از نظر اقتصادی و از حیث مسائل مرتبط با اقتصاد آب و توسعه پایدار باید یک دلار باشد و اگر یک محصول کمتر از کیلویی یک دلار صادر شود خیانت به آب بحرانی ایران و منابع معدود آن است که وزارت جهاد کشاورزی باید آن را مدیریت کند.
نظر کاربران
جای تاسفه که هندوانه رو ما داریم صادر میکنیم.کشور ی که همین الان با مشکل آب داره دستو پنجه نرم میکنه باید آبرو هم به هندوانه تبدیل کنه ومفت از کشور خارج کنه.
اقای کلانترکارشناسانه ترصحبت کنیدکدام یک ازمیوه هاومحصولات کشاورزی که وارداسران میشودیک دلارارزش داردکه درصادرات این توقع رادارید بدبختی ملاشخاصی مانندشناهستندکه خودشان راصاحب نظرمی پندارندکهذاگرساکت باشندکمترضررمی زنند
چرا به آب این مملکت دچار خشکسالی رحم نمیکنند کی میخوان بیدار شن مسئولین؟وقتی کل آب ایران از بین رفت
..... .
هندوانه ای که ما اینجا از ۶۰۰ تا ۸۰۰ همین حالا می خریم، هندوانه ای که برای هر کیلوی آن، چندین برابر مصرف آب دارد در کشوری که به بحران بی آبی دچار است. صادرات هندوانه آنهم کیلویی ۶۶۵ تومان.
حماقت تا کجا. بی تدبیری تا کجا. بعد دائم بیایید در تلویزیون بگید مردم آب کم داریم. مردم بحران آب . مردم چه بکنند وقتی کل مصرف آب خانگی تنها ۶ درصد است و ۹۶ درصد مصرف کشاورزی و تولید محصولات پرمصرف در آب مثل هندوانه است به قیمت کیلویی ۶۶۵ تومان. بعد شما مسوولین مشغول دروغ پردازی در احیای دریاچه ارومیه باشید.
هندونه ديگه دست دلال ها مونده باد کرده تو میدون شوش200 تومن بهترين هندونه فروش ميشه.خدا حافظ گران فروشی فصل دو برابر وسه برابر گران فروختن هندونه یکماهه .تموم شده.!!!!!
بوی بیچارگی میده این شکل از صادرات ..
صادرات هندوانه در اصل صادرات آب ومنابع زیر زمینی کشور است و این کار در مدت کوتاهی باعث تخلیه سفره های ابی خواهد شد
بی تدبیری موج میزنه