۵۹۷۲۷۴
۸ نظر
۵۰۰۹
۸ نظر
۵۰۰۹
پ

چرا شاهد كولبری هستيم؟

حسین راغفر در روزنامه اعتماد نوشت: نخستين پرسشي كه در مقابل سياستگذاران وجود دارد اين است كه آيا ديگر كشورهاي صنعتي و پيشرفته‌اي كه فاقد منابع غني زيرزميني هستند اغلب‌شان از راه كولبري كسب درآمد مي‌كنند يا نه؟ پرسش اين است كه چرا اين دسته از مشاغل در كشور ما هر روز متداول‌تر مي‌شود.

حسین راغفر در روزنامه اعتماد نوشت: نخستين پرسشي كه در مقابل سياستگذاران وجود دارد اين است كه آيا ديگر كشورهاي صنعتي و پيشرفته‌اي كه فاقد منابع غني زيرزميني هستند اغلب‌شان از راه كولبري كسب درآمد مي‌كنند يا نه؟ پرسش اين است كه چرا اين دسته از مشاغل در كشور ما هر روز متداول‌تر مي‌شود.
علت اصلي را بايد در اقتصاد كشور جست‌وجو كرد؛ شاهراهي كه در آن درآمدهاي اصلي از طريق فروش منابع طبيعي و منابع خام حاصل مي‌شود. اصلي‌ترين منبع درآمدهاي فعالان اقتصادي در كشور جلب و جذب درآمدهاي حاصل از فروش منابع طبيعي است كه در اشكال تجارت به معناي واردات، فعاليت‌هاي سوداگري خريد و فروش زمين، مصرف گرايي، ساخت ويلا، سفرهاي خارج از كشور و فعاليت‌هاي دلالي پول سرمايه‌گذاري مي‌شود. چنين اقتصادي قادر به خلق شغل براي اقشار محروم نيست.

همچنين اقتصادي كه مبتني بر رانت‌هاي (درآمدهاي) حاصل از فروش منابع طبيعي و خام است قادر به خلق شغل صنعتي وتوليدي نيست. اما در شرايط كنوني همزمان، رشد جمعيت كشور مستلزم خلق سالانه بالغ بر يك ميليون شغل است. مشاغل جاري نيز فاقد ارزش افزوده كافي هستند. به همين دليل بخش قابل توجهي از نيروي انساني كشور در برنامه‌ريزي بخش عمومي و دولت‌ها نيستند. در چنين شرايطي شاهد رشد مشاغل پرمشقتي مانند كولبري هستيم. بي‌ترديد اقتصاد ناتوان وعليلي كه برخي از سياستگذاران آن در كانون‌هاي تصميم‌گيري تنها منافع كوتاه مدت و بدون برنامه‌ريزي را در نظر مي‌گيرند بخش قابل توجهي از جمعيت كشور را در بر نمي‌گيرد.
منابع كشور به آن دسته از فعاليت‌هايي تخصيص داده مي‌شود كه فعاليت‌هاي نامولد و سوداگري هستند. درحالي كه منابع عظيم تخصيص داده شده به همين بخش‌هاي سوداگرانه كه از انرژي يارانه‌اي و ارزان متعلق به نسل‌هاي حاضر و آينده ارتزاق مي‌كند مي‌تواند براي ايجاد شغل براي ميليون‌ها جوان كشور اختصاص داده شود. منابع كشور بايد صرف توسعه فعاليت‌هاي اقتصادي هر منطقه شود. در منطقه‌هاي مرزي كردستان كه هوا كوهستاني است، كشاورزي و دامداري و صنايع وابسته بايد محور توسعه منطقه شود. متاسفانه اين دسته از صنايع كه محور توسعه منطقه كردستان و غرب كشور مي‌توانند باشند مغفول مانده‌اند و هنگامي كه دولت‌ها منابعي را به آنها تخصيص مي‌دهند سرمايه‌گذاري‌هاي غلط، ناكارآمد، پرهزينه و بدون توانايي در خلق شغل و بي‌ارتباط با ظرفيت‌هاي منطقه‌اي صورت مي‌گيرد.

به عنوان مثال دولت تاسيس دو كارخانه ذوب‌آهن با ظرفيت‌هاي ٤٠٠ هزارتن ذوب آهن در سال را در اين منطقه تصويب مي‌كند كه نهادهاي سنگ آهن آن از كرمان به آنجا منتقل شود.

ضمن اينكه ايجاد چنين موقعيت‌هايي در منطقه با ظرفيت‌هايي كمتر از ١٠ ميليون تن به هيچ‌وجه منطقي و اقتصادي نيست. به همين دليل واحد ذوب‌آهن ميانه نيز با ظرفيت نازل‌تر از آنچه براي آن سرمايه‌گذاري شده است كار مي‌كند يا به صورت معلق به فعاليتش ادامه مي‌دهد. با همه محدوديت‌هايي كه تحريم‌هاي اقتصادي در كشور اعمال كرده است اصلي‌ترين مشكل اقتصادي در ايران تخصيص منابع در چرخه‌ فعاليت‌هاي سوداگري و نامولد است.

چنانچه اين منابع بر اساس استراتژي توسعه صنعتي كشور و جهت نيل به اهداف مشخص‌شده سرمايه‌گذاري شوند و شاهد رديابي مناسبات فاسد از سوي سياستگذاران دلسوز باشيم؛ با مشكلات اقتصادي كنوني در كشور مواجه نخواهيم بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    انها از ترس فقر وبدبختی کولبر شدن کشتن حقشان نیست

  • بدون نام

    هرانسان عاقلی دوست داره امنیت شغلی داشته باشه صبح ازخونه بره بیرون وشب سالم برگرده خونه ش،اماکولبران زندگیشونو کف دستشون میگیرن وبرای دستمزدی ناچیزخطرات زیادی روبه جون میخرن،تااین اقتصادبیمارهست مشاغل کاذب دستفروشی وکولبری ودوره گردی هم هست

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اینها که اینهمه زحمت میکشند چرا کشاورزی یا کار ساختمانی نمیکنند و قاچاق میکنند ؟

  • بدون نام

    به نظرمن درست کردن اقتصادویران ایران زمانبرهست امااصلا سخت نیست باالگوگرفتن ازکشورهایی چون ژاپن،کره یامالزی که هم مذهبمان هستن میتوان برنامه ریزی درستی داشت،به شرطی که دست رانتخواران وآقازادگان ومفسدان را ازبیخ وبن کوتاه کرد واجازه داد اقثصاد رفابتی شکل بگیرد وهرکه شایسته است در راس امور قرارگیرد نه هرکس که به بچه های بالا مرتبط است همه کاره باشد،اختلاسگران رابایدقلع وقمع کرد نه که پست بالاترداد کاری که درکشورما مرسوم است

  • بدون نام

    شاهد کولبری هستیم چون قاچاق به کام همه شیرین است . برای قاچاقچی شیرین است . برای کاسب شیرین است و برای مصرف کننده هم شیرین است و در نتیجه بعدا مبتلا به مرض قند میشویم. جنس میارن بدون گمرکی و عوارض و بعد میگن چرا کار نیست ؟ چون کارخونه ها با قاچاق شما ورشکست میشن و کارگر نمیخوان و میگن اینجا محرومه ؟ خب چقدر مالیات و گمرکی دادی که با پولش بشه آباد کرد

  • بدون نام

    جان ایرانی برای مسولین ارزش ندارد

  • بدون نام

    بانظرکاربرمحترم ۱۶:۵۹موافق نیستم وقتی اقتصاد ایران دولتیه دراین مورد نمیشه بندازی گردن بخش خصوصی وبگی برا ندادن مالیات اینکارو انجام میدن دولت بره بازارچه مرزی بزنه مالیات واردات رو منطقی بگیره اون بیچاره ها برا گذران زندگی یاباید بیان تهران کارگری یامجبورن برا گردن کلفتهایی که از تهران میرن براسودجویی برن کولبری تا یه لقمه نون بخورونمیر برا خانواده وخودشون به دست بیارن خدا عاقبت همه رو ختم به خیر کنه

  • بدون نام

    آقای 16:53 کدوم کار ساختمانی؟مگه شهرداریها میذارن ساخت و سازی باشه کهمردم برن کارگری کنن؟!!!کدوم کشاورزی؟کشاورزی که یکسال شب و روز زحمت میکشه و مثلا هندوونه و گوجه فرنگی میکاره و بعد موقع برداشت،محصولش رو به قیمت پنجاه یا صد تومن میخرن که حتی پول سم و آبیاریش هم نمیشه حالا حق کارگری خودش و خونواده اش به کنار،!!با چه امیدی طرف بیاد کشاورزی کنه؟؟؟؟!!!آقای فیلسوف!!!!!!!!!!!!!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج