باوند: کره شمالی به استیصال برسد، دست به سلاح می شود
موشک های کره شمالی می تواند منطقه آلاسکا را هدف قرار دهد و در صورت وقوع چنین اتفاقی متقابلا آمریکا نیز ممکن است پاسخ دهد.
وی ادامه داد: موضوع بحث موشک ها و آزمایشهای موشکی است. موشک ها به سه دسته کوتاه برد، میان برد و دوربرد تقسیم می شوند که موشک های دوربرد برای اهداف میان قاره ای استفاده می شود و به نظر می رسد که کره شمالی به تکنولوژی موشک های دوربرد نیز دسترسی یافته است.
این ایرانشناس و استاد روابط بین الملل تاکید کرد: به این دلایل وضعیت فعلی بسیار نگران کننده است و شورای امنیت سازمان ملل نیز قطع نامه های محکمی علیه کره شمالی صادر کرده است . به نظر من در چنین شرایطی بهتر است که طرفین خویشتن داری کنند چرا که در غیر این صورت اگر کره شمالی به نقطه استیصال برسد ممکن است دست به سلاح هسته ای ببرد.
وی اضافه کرد: از نظر هدف، این موشک های کره شمالی می تواند منطقه آلاسکا را هدف قرار دهد و در صورت وقوع چنین اتفاقی متقابلا آمریکا نیز ممکن است با سلاح اتمی پاسخ گوید که در چنین شرایطی این فاجعه محدود به کره شمالی نخواهد بود چرا که تشعشعات هسته ای کره جنوبی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بنابراین تمام تلاش باید به این سمت باشد که طرفین خویشتن داری داشته باشند و راهی ایجاد شود که کره شمالی گفت و گوی سازنده ای را در پیش بگیرد. در همین راستا روس ها نیز اظهار نگرانی کرده اند که ممکن است جنگ ناخواسته ای پدیدار شود. به هرحال وضع نگران کننده و ناپایداری ایجاد شده است چرا که کشورهایی مانند ژاپن که در نزدیکی کره شمالی هستند به چنین سلاح هایی دسترسی ندارند.
وی ادامه داد: براساس کنوانسیون 1955 کشورهایی مانند ژاپن و فیلیپین از دسترسی به سلاح های کشتار جمعی منع شده و زیر چتر امنیتی آمریکا قرار دارد. بنابراین در چنین شرایطی بحران فزاینده ای را در چنین کشورهایی شاهد خواهیم بود.
هرمیداس باوند تاکید کرد: کره شمالی یک بازی بلوف را شروع کرده است و این موضوع ممکن است وقایع را به سمتی ببرد که از ابتدا مد نظر بازیگران این درگیری نبوده است. آمریکای ترامپ می گوید" تمامی ابزارها روی میز است" پس تنشهای دو طرفه منجر به این می شود که استرس شروع درگیری نظامی برای کشورهای همجوار کره شمالی مانند کره جنوبی و ژاپن، چین و روسیه هر لحظه افزایش یابد.
وی در پایان گفت: آزمایش بمب هیدروژنی روز گذشته کره شمالی تاکید این کشور بر پیشرفته بودن آنها در ابزار آلات نظامی است. شوروی نیز در سال 1954 وقتی برای اولین بار بمب اتمی را منفجر کرد یک ماه بعد از آن نیز بمب هیدروژنی را آزمایش کرد تا قدرت خود را به رخ آمریکا در جریان جنگ سرد بکشد. باید دید که واکنش ها به این آزمایش در روزهای آینده چیست تا روند وقایع بهتر مشخص شود.
نظر کاربران
انشا اله جنگ بشه
این بلوف نیست بلکه واقعیته
شمابهتراست درموردخودتان نظردهیدیادتان نرودکه جامعه جهانی اول ازهمه نگران رفتارهای شماست