۵۹۴۹۰۶
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

ثبت ملی خانه موزه «ننه‌مکرمه»

خانه - موزه «مکرمه قنبری» نقاش خودآموخته‌ ایرانی که در جهان نیز شهرت دارد، ثبت ملی شد.

خبرگزاری ایسنا: خانه - موزه «مکرمه قنبری» نقاش خودآموخته‌ ایرانی که در جهان نیز شهرت دارد، ثبت ملی شد.

علی بلبلی - فرزند این هنرمند - در گفت‌وگو با ما ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: هفته پیش به من اطلاع دادند که خانه مادرم در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.
ثبت ملی خانه موزه «ننه‌مکرمه»

او درباره شرایط موزه مادرش، گفت: موزه، شرایط خوبی برای بازدید ندارد، حتی یک سرویس بهداشتی درست و حسابی هم آنجا نیست و اوضاع نابسامان دارد. ما مشکل اقتصادی جدی داشتیم، وقتی مادر زنده بود، این مشکلات بیشتر بود. ممکن است عده‌ای که از بیرون به ماجرا نگاه می‌کنند، فکر کنند که مکرمه میلیاردر شده، اما این‌گونه نیست. خانه کوچک ۲۰۰ متری او در روستا با محدودیت‌های اطرافش، چیزی نداشت و چندبار در معرض باد و طوفان قرار گرفت. اکنون هم نمی‌توانیم به‌شکل جدی برای فراهم کردن زمینه بازدید عموم از موزه، کاری انجام دهیم.

او ادامه داد: با این شرایط، طرحی از طرف اداره میراث فرهنگی استان مازندران برای معماری داخلی و فضای بیرونی این موزه ارائه و تایید شده است، تا به سطح استانداردهای لازم برسد. امیدواریم این اتفاق رخ دهد تا این موزه حفظ شود.

فرزند مکرمه قنبری همچنین اظهار کرد: قرار است ۱۷ شهریورماه ساعت ۱۴ تا ۱۷ نشستی به‌مناسبت عید غدیر با حضور شاعرانی از تهران و مازندران، در محل موزه برگزار شود. این برنامه با اجرای موسیقی بومی و پرفورمنس همراه خواهد بود. این پرفورمنس توسط گروه «دیالوگ» اجرا می‌شود که من آن را طراحی کرده‌ام. این پرفورمنس ترکیبی از موسیقی، نقاشی و فرم است. اجرای پیشین آن‌ها نیز در موزه ایران‌ باستان بود.

او اظهار کرد: محوریت این نشست، مکرمه، زن و خودآموخته بودن است. قصد ما از برگزاری این برنامه‌ها، این است که کار پژوهشی انجام دهیم و می‌خواهیم تداوم داشته باشد و اگر بتوانیم سالانه نشست‌هایی را برگزار کنیم و شعرهای منتخب این نشست‌ها را به کتاب تبدیل کنیم.

بلبلی افزود: امیدواریم بستری فراهم شود تا فعالیت‌هایی از این دست در موزه افزایش پیدا کند و تاثیر مکرمه بیشتر شود. مادر من در سطح جهان و کشور نسبت به روستای خودش شناخته‌شده‌تر است.
ثبت ملی خانه موزه «ننه‌مکرمه»

همچنین مریم الطافی - مسوول امور موزه‌های استان مازندران - به ایسنا گفت: خانه مکرمه قنبری به‌تازگی ثبت ملی شده و هنوز شماره ثبت آن از تهران به ما اعلام نشده است. اگر پیش از این، خبری مبنی بر ثبت ملی این خانه منتشر شده، درست نبوده است.

به گزارش ایسنا، مکرمه قنبری یکی از مشهورترین هنرمندان خودآموخته‌ی ایرانی است. او در سال ۱۳۰۷ در یکی از روستاهای مازندران متولد شد و زمانی که بیش از ۶۰ سال سن داشت، نقاش شد.

فعالیت جدی «ننه مکرمه» در این زمینه از زمانی شروع شد که به‌خاطر فروخته شدن گاو محبوبش، افسرده بود و برای رهایی از اندوه، به نقاشی پناه برد و آنچه را که در دل داشت، روی دیوارها جان بخشید. یکی از فرزندان ننه مکرمه که علاقه مادرش به نقاشی را دید، برای او از شهر، وسایل نقاشی خرید تا بتواند راحت‌تر کار کند.

مکرمه آن‌قدر در مسیر هنری‌اش مصمم بود که توانست نخستین نمایشگاهش را در یکی از بهترین گالری‌های تهران برپا کند. برپایی این نمایشگاه آغاز راه شهرت او بود. شهرتی که روز به روز بر آن افزوده شد و نام مکرمه قنبری و نقاشی‌هایش بر سر زبان‌ها افتاد.

اولین نمایشگاه ننه مکرمه سال ۱۳۷۴ برگزار شد و این نقطه‌ی آغازی بود بر حضور پررنگش در بسیاری از نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی دیگر. در سال ۱۳۹۱ نمایشگاهی شامل ۳۵ نقاشی از مکرمه قنبری در موزه باورز کالیفرنیا برگزار شد. او در سال ۲۰۰۱ برای برپایی نمایشگاهش به اروپا سفر کرد و به‌عنوان «زن سال سوئد» برگزیده شد. نام او حتی به هالیوود هم رسید و قرار بود فیلمی از زندگی‌اش ساخته شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج