۵۹۳۸۰۳
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

اروپا در آستانه جنگ سرد دوم!

در بحبوحه افزایش تنش‌های نظامی و دیپلماتیک میان آمریکا و روسیه، روزنامه "Süddeutsche Zeitung” آلمان روز جمعه گزارش کرد که کنگره واشنگتن اولین گام‌ها برای لغو "پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد" (INF) را برداشته است.

فرارو: در بحبوحه افزایش تنش‌های نظامی و دیپلماتیک میان آمریکا و روسیه، روزنامه "Süddeutsche Zeitung" آلمان روز جمعه گزارش کرد که کنگره واشنگتن اولین گام‌ها برای لغو "پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد" (INF) را برداشته است.

INF توافقی دوجانبه میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی برای کنار گذاشتن موشک‌های برد کوتاه و متوسط (برد بین ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ مایل) و توقف تولید آن‌ها بود.

این معاهده در تاریخ ۸ دسامبر ۱۹۸۷ توسط "رونالد ریگان" رئیس‌جمهور آمریکا و "میخائیل گورباچف" رهبر شوروی امضا شد که میزان سلاح‌های هسته‌ای در اروپا را به میزان قابل‌توجهی کاهش داد. بدین ترتیب موشک‌های "پرشینگ ۲" که پنج سال قبل در اروپا مستقرشده و بزرگ‌ترین تظاهرات صلح در تاریخ را به وجود آورده بودند، از اروپا خارج شدند.

یک روزنامه آلمانی هشدار داد: "اکنون این خطر وجود دارد که آمریکا موشک‌های جدید بسازد و آن‌ها را در اروپا مستقر کند. تغییر بزرگی در راه است و اروپا در آستانه دوران هسته‌ای جدید خواهد بود... موشک‌های میان برد هسته‌ای از بزرگ‌ترین ترس‌های دوران جنگ سرد بودند و اکنون این تهدید بازگشته است."

این روزنامه دلیل پایان احتمالیِ این معاهده را توقف روابط آمریکا- روسیه می‌داند و اینکه هیچ‌یک حاضر نیستند ارتقا و نوسازی زرادخانه هسته‌ای خود را تأیید کنند.

رسانه‌های آمریکا به گزارش‌های جنجالی روزنامه‌های آلمان توجهی نکردند و واکنشی نشان ندادند.

این گزارش‌ها همزمان با جنجال‌های آمریکا و ناتو بر سر برنامه‌های نظامی روسیه در بلاروس و شهر بندری "کالینینگراد" منتشر شدند. واشنگتن و متحدانش معتقدند روسیه از این مناطق به‌عنوان "اسب تروا" استفاده می‌کند تا سلاح و تجهیزات خود را در مناطق استراتژیک مستقر کرده و به کشورهای بالتیک حمله کند.

پنتاگون هفت فروند هواپیمای جنگنده F-۱۵C را در پایگاه خود در لیتوانی و ۶۰۰عوض نیروی هوایی را در حوزه بالتیک مستقر کرده است.

این آماده‌سازی نظامی در پیِ تحریک روسیه از جانب آمریکا صورت گرفت: دولت ترامپ در تلافیِ اخراج پرسنل سفارت آمریکا از سوریه، دستور تعطیلیِ تشکیلات دیپلماتیک روسیه در واشنگتن، نیویورک و سان‌فرانسیسکو را صادر کرد. مسکو این اقدام را متهم کرد و گفت مأموران اف بی آی کنسولگری سانفرانسیسکو و محل سکونت کارکنان دیپلماتیک سوریه را جستجو کردند که نقضِ آشکار قوانین بین‌المللی است.

تنش‌های فزاینده و خطرناک میان دو قدرت بزرگ هسته‌ای در پس‌زمینه افزایش خطرات جنگ بین‌المللی در حال رخداد است، به‌ویژه در شبه‌جزیره کره. روز جمعه ولادیمیر پوتین هشدار داد که درگیری‌های فزاینده میان آمریکا و کره شمالی تعادل منطقه را به خطر انداخته و احتمال درگیری‌های شدید را افزایش داده است.

یک سند محرمانه و لو رفته از ناتو حاویِ ۳۹ استراتژی پیشنهادی برای مقابله با روسیه بود. به گفته دیپلمات‌ها، ناتو تا آخر پاییز درباره این موضوع تصمیم‌گیری خواهد کرد. این سند مجموعه‌ای از "تمام گزینه‌های موجود" بود که با دقت به سه گروه تقسیم‌بندی شده بود: "امکان‌پذیر"، "فعلاً اجتناب شود"، "توصیه نمی‌شود".

به گفته روزنامه Süddeutsche Zeitung، حتی راه‌حل‌های "امکان‌پذیر" که به عقیده ناتو در چارچوب قوانین INF هستند نیز ممکن است شرایط را ازآنچه هست وخیم‌تر کند. پیشنهادهای ارائه‌شده عبارت‌اند از: افزایش چرخش بمب‌افکن‌های B-۲ و B-۵۲ از آمریکا به اروپا، گسترش سیستم‌های هشداردهنده زودهنگام و سیستم دفاع موشکی و زیردریایی، و تقویت ساختارهای نظامی و غیرنظامی در برابر حملات. افزایش آمادگی برای مقابله با حمله هسته‌ای در دسته "امکان‌پذیر" جای گرفته است.

دو پیشنهاد در این سند بسیار تحریک‌آمیزند: ۱. گسترش هدفمند برنامه‌های هسته‌ای و شناسایی و تأیید موقعیت‌هایی که می‌توانند هدفِ سلاح‌های هسته‌ای قرار بگیرند؛ ۲. افزایش آمادگیِ عملیاتی در آن دسته از پایگاه‌های هوایی که قابلیت پرتاب بمب‌ها را دارند. Süddeutsche نوشت که ناتو درخواست کرده در این مورد "بااحتیاط" اقدام شود. تأیید اهداف همان برنامه‌ریزی برای اجرای حمله هسته‌ای است که به‌سرعت موجب جنگ هسته‌ای با روسیه می‌شود و حتی ممکن است نسل بشر را از بین برود.

در روزنامه Süddeutsche نوشته شد اگر آمریکا از پیمان INF خارج شود، اقداماتی که در دسته "فعلاً اجتناب شود" قرار دارند، وارد دسته "امکان‌پذیر" خواهند شد. اقداماتی از قبیل ساخت، آزمایش و استقرار سری جدید موشک‌ها که دو کشور را واردِ دوران "جنگ سرد نوین" خواهد کرد.

مقامات آلمان شدیداً نگران موضع‌های خشن و تهاجمی واشنگتن علیه روسیه هستند. "زیگمار گابریل" وزیر امور خارجه آلمان (حزب سوسیال دموکرات) روز پنجشنبه در مصاحبه‌ای درباره "تکرار بدترین اشتباهات دوران جنگ سرد" هشدار داد. وی گفت: "ما در آستانه جنگ سرد دوم قرار داریم. تمام معاهداتی که توسط ریگان و گورباچف امضا شد درخطرند. و اروپا دوباره در معرض تبدیل‌شدن به محوطه آموزش نظامی برای سلاح‌های هسته‌ای قرار دارد."

او ادامه داد: "سکوتِ خانم مرکل در این زمینه اشتباه است. آلمان باید به این روند اعتراض کند و قدرت حامی صلح و مخالفِ گسترش سلاح‌های هسته‌ای باقی بماند. در این زمینه با بیانیه "مارتین شولتز" (کاندید صدراعظمی از حزب سوسیال دموکرات) موافقم که درنهایت باید کشور خود را از شر سلاح‌های هسته‌ای خلاص کنیم."


شولتز و گابریل در بحبوحه مبارزات انتخاباتی هستند و خوب می‌دانند که اکثریت قریب به‌اتفاق جمعیت آلمان با جنگ و کشتار نظامی مخالف‌اند و از خروج سلاح‌های هسته‌ای مستقر در آلمان خوشحال می‌شوند.

این دو سیاستمدار سوسیال دموکرات به‌هیچ‌وجه به صلح متعهد نیستند، بلکه نمایندگان برجسته امپریالیسم آلمان‌اند. آن‌ها با برنامه بازسازی هسته‌ای آمریکا مخالف‌اند زیرا بازگشت به دوران جنگ سرد برنامه‌های آلمان برای کسب قدرت جهانی را به خطر می‌اندازد و وابستگی برلین به آمریکا را افزایش می‌دهد.

در ماه ژوئیه، گابریل به‌شدت آخرین تحریم‌های آمریکا علیه روسیه را متهم کرد. بااینکه اروپا و آمریکا به‌طور مشترک و با مشورت یکدیگر به الحاق غیرقانونی کریمه و اقدامات روسیه در شرق اوکراین پاسخ دادند، اما تحریم شرکت‌های خارجی و شریک در تأمین منابع انرژی اروپا برایشان غیرقابل‌قبول است. "عرضه انرژی به اروپا" یک مسئله مربوط به اروپا است و ربطی به آمریکا ندارد.

در پی آخرین تهدیدات آمریکا، سوسیال‌دموکرات‌ها تلاش دارند اپوزیسیون گسترده‌ای علیه سیاست‌های نظامی و راست‌گرای دونالد ترامپ راه بیندازند. زمانی که از گابریل درباره هراس مردم آلمان از سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ سؤال شد پاسخ داد: "می‌ترسم که آمریکا برای همیشه در برابر غرب شکست بخورد. برخی اطرافیان ترامپ می‌خواهند قانونِ قدرتمندان را جایگزینِ حاکمیت قانون کنند. باید جلوی این رخداد را بگیریم."

مقالات منتشر شده توسط اندیشکده ها و احزاب برجسته سیاسی بینشی درباره روش‌های امپریالیسم آلمان برای دفاع از منافع خود ارائه می‌دهند.

حزب سوسیال دموکرات در توضیحِ سیاست‌ها و اصول سیاست امنیتی خود می‌نویسد: "برای عقب نماندن از نیازهای بین‌المللی درزمینهٔ مقابله با بحران، امنیت سایبری و دفاع از مردم، به نیروی نظامی مدرن با قابلیت اجرایی بالا نیاز داریم. به ارتشی نیاز داریم که سربازان آن برای شرایط بحرانی آماده باشند. به همین دلیل باید ارتش را با پرسنل و امکانات بهتر تجهیز کنیم."

"حزب برابری سوسیالیست" (SGP) اولین حزبی است که در مبارزات انتخاباتی فدرال آلمان حضور دارد و مخالف ساخت سلاح‌های هسته‌ای توسط آمریکا است. این حزب در راستای ایجاد یک استراتژی سوسیالیستی برای مبارزه با نابرابری اجتماعی، نظامی سازی و جنگ تلاش می‌کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج