علل افزایش پرخاشگری در جامعه
مجید ابهری در خبرآنلاین نوشت: افزایش پرخاشگری ارتباط مستقیم با رفاه اجتماعی دارد.
مجید ابهری در خبرآنلاین نوشت: افزایش پرخاشگری ارتباط مستقیم با رفاه اجتماعی دارد.
با توجه به حوادث سال جاری و سالهای گذشته و آماری که سازمان پزشکی قانونی درباره کاربرد سلاح سرد و قتل افراد به وسیله آن اعلام نموده ملاحظه میشود که افزایش خشونت و کاهش آستانه تحمل از عوامل اصلی وقایع تاسف آور ماههای اخیر است. از آنجا که وقوع بعضی از قتلها بدون مقدمه قبلی و فاقد نیت و برنامه ریزی از قبل بوده است، پرخاشگری لحظه و خروج کنترل رفتار، عوامل اصلی آنها قلمداد میشود.
بروز خشونت در خانواده یعنی درگیری کلامی و فیزیکی والدین، بازیهای رایانهای که ۹۵ درصد آنها دارای صحنههای خشن هستند، فیلمها و سریالهای ماهوارهای که هدفمند و با برنامه پخش میشوند، حتی بعضی از فیلمها و سریالهای داخلی زمینه ها و بسترهای اصلی خشونت در جامعه را رقم میزنند. از طرف دیگر کمرنگ شدن باورهای دینی نقش مهمی در این زمینه دارد چرا که به عنوان اهرم اصلی کنترل رفتار شناسایی میشود همانطور که بر اساس آموزههای دینی ما فروخوردن خشم و عدم پاسخ به بیادبیهای دیگران جزو اصلیترین رفتارهای انسانی قلمداد شده و مولا علی (ع) فرموده اند: "بپرهیزید از خشم که آغاز آن جنون و فرجامش پشیمانی است." اگر فقط همین یک جمله سرلوحه رفتار اجتماعی ما قرار گیرد بروز حوادث متوقف شده و شاهد جامعهای آرام و بی خطر هستیم.
قتل یک دختر دانشجو در روز روشن و در مقابل دیدگان رهگذران، حمله به قویترین مرد ایران و جهان، آزارهای کودکان توسط والدین و ناهنجاریهای مشابه و مرتبط اصلیترین میوه افزایش خشونت در جامعه است.
بیان حوادث یاد شده بدون کالبدشکافی باعث گسترش نامحسوس خشونت در جامعه است. وقتی قاتل مرحوم داداشی اعلام کرد "من طاقت این همه عذاب را ندارم، مرا خلاص کنید" تمام شایعات خاتمه یافت و معلوم شد این جوان بدون برنامه قبلی و در حالت طبیعی دست به جنایت زده و بعد دچار عذاب وجدان و پشیمانی شده است. این حالات همان ضعف مهارتهای زندگی یعنی مدیریت رفتار و کنترل هیجانهای رفتاری است که از خانواده شروع شده، در مدرسه و جامعه تکمیل میشود.
وقتی دو ورزشکار در میدان ورزشی در مقابل چشمان حیرت زده میلیونها تماشاچی با یکدیگر به زد و خورد میپردازند چگونه میتوان به الگوهای رفتاری در جامعه دل بست؟
اصلاح رفتار توسط الگوهای رفتاری، توجه ویژه به آمار تاثرانگیز کاربرد سلاح سرد و چاقو و قربانیان درگیریهای خیابانی یک بار دیگر زنگ هشدار را برای مسوولین و نهادهای فرهنگی به صدا درآورده است؛ یعنی به دور از هرگونه شائبه سیاسی و جنجالهای رسانه ای باید به چاره اندیشی پرداخته و به این واقعیت توجه کنیم که امروزه براساس آمار روزانه سه نفر با سلاح سرد کشته میشوند.
قانون ممنوعیت تولید و خرید و فروش سلاح سرد و چاقوهای غیرمتعارف، کارایی نداشته و موثر نخواهد بود چرا که ملاحظه میکنیم که باوجود مجازاتهایی مثل اعدام و زندان درمورد قاچاق مواد مخدر هنوز بیشترین آمار متعلق به این زمینه است بنابراین تصویب و اجرای این قانون فقط باعث زیرزمینی شدن معاملات آن و بروز قشر جدیدی به نام دلالان سلاح سرد خواهد شد.
در خاتمه باید گفت نفی واقعیات باعث کاهش یا از بین رفتن آنها نمیشود فقط در روند افزایش پیشگیری، کندی ایجاد میکند.
نظر کاربران
کی مقصره ؟ وقتی برای یه کار اداری ۶ ماه سرگردونت میکنن و کسی جوابگو نیست معلومه که خشونت زیاد میشه خود من برای حکم حقوقم ماههاست دربه در ادارهها هستم . گاهی تصمیم میگیرم برم رئیس اداره رو چاقو بزنم بیافتم گوشه زندان . ....
مردم وقتی بیکار .الاف گرسنه . واحساس پوچی وسر خوردگی میکنن .با اولین برخورد .بد ترین واکنش نشون میدن که هم خود وهم دیگران به نیستی میکشانن . واین واکنشی طبیعی به ناملایمات هست که به نظر بنده اولین مقصر از کم کاری جامعه ومدیران و دولت مردان جامعه هست که باید قبل از هر چیز باید راه های پیشگیری از این گونه مسائل بوجود بیارن و اصلی ترین ان ایجاد شغل هست .
دوستان از بیکاری وفرق که اصلیترین نکته این مورد هست صحبتی نکنید خدائی نکرد شاید به کسی. بر. بخوره
وقتی شادی در جامعه مرده باشد ... جامعه خشمگین و عصبانی میشود والبته خیلی موارد دیگر فقر بیکاری اختلاف طبقاتی شدید
وقتی مامور شهرداری یه دست فروشو کتک بزنه چه انتظاری از مردم عادی دارید وقتی مردم حق شادی ندارن و هرچی وام کم بهره هرچی زمین ومنابع این کشور مال افراد گردن کلفته وقتی زن وبچه داری وبیکاری میری دنبال یه وام پنج تو منی بانکهای خود هفت تومن ازت میگیرن چاقو کشی و خشونت که سهله باید روزی یه نفرو بکشی ....
بیکاری دوم گرانی و سوم اعتماد به دولت نداشتن چهارم اختلاسهای ریز و بزرگ که اصلا مشخص نمیشن یعنی رو نمیشن..کارمند بانک اقوام ببینید پول داره پارو میکنه فقط از حقوق کارمندی