آخرین گزارش اقتصادی دولت به رهبر انقلاب
دست آورد اقتصادی دولت احمدی نژاد چه بود؟
شب گذشته رئیس جمهور به همراه اعضای تیم اقتصادی خود در دیدار با مقام معظم رهبری آخرین گزارش اقتصادی عملکرد دولت در ۸ سال گذشته را ارائه کردند.
تولید ناخالص داخلی به مرز یک هزار میلیارد دلار رسید
سیدشمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی در این دیدار با اشاره به بحران اقتصادی جهانی چشم انداز اقتصاد ایران را به رغم اعمال تحریم های شدید و فراگیر روشن و امیدوار کننده ارزیابی کرد و با یادآوری تکانه های ارزی در سال گذشته، از «اولویت بندی مصارف ارزی»، «راه اندازی مرکز مبادلات ارزی» و «کنترل ورود و خروج ارز به کشور» به عنوان اهم تدابیر دولت یاد کرد.
وی با تشریح گزارشی در ارتباط با کنترل نقدینگی و مهار تورم عنوان کرد: بخش کشاورزی، حوزه صادرات و بخش های گردشگری و بیمه از افزایش نرخ ارز منتفع شدند و کالاهای وابسته به ارز و واردات تحت فشار قرار گرفتند.
سخنگوی اقتصادی دولت از افزایش شاخص توسعه انسانی کشور خبر داد و تأکید کرد: تولید ناخالص داخلی به مرز یک هزار میلیارد دلار و رتبه ایران به رتبه هفدهم اقتصاد دنیا رسید، ذخایر خارجی کشور فراتر از ۱۰۰ میلیارد دلار شد و مجموعه تعهدات خارجی کشور به ۱۴.۳ میلیارد دلار رسید که معادل یک سوم میزان بدهی خارجی کشور در سال ۸۴ است.
محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در گزارش خود با اشاره به مجموعه ای از محدودیت های خارجی و تحریم ها گفت: با وجود همه این فشارها، ذخایر ارزی کشور در سالهای اخیر به بیش از یکصد میلیارد دلار افزایش یافته، ضمن آنکه توانسته ایم ۲۷.۵ میلیارد دلار از بدهی های خود را کاهش دهیم.
وی مهار تورم در عدد ۳۰.۵ درصد با وجود افزایش سه برابری نرخ ارز و کاهش نقدینگی به عدد ۳۰.۸ درصد را از جمله اقدامات بانک مرکزی برشمرد و به پیشرفتهای سیستم بانکی در نظام پرداخت و بانکداری الکترونیک اشاره کرد.
ساخت ۶۹ سد ملی در ۸ سال
مجید نامجو وزیر نیرو در گزارشی از صنعت آب و برق و اقدامات انجام شده در این حوزه ها گفت: ظرفیت برق کشور در آغاز دولت نهم ۳۸۱۰۰ مگاوات بود که اکنون به بیش از ۶۹۵۰۰ مگاوات رسیده است. همچنین ۶۹ سد ملی در ۸ سال گذشته ساخته شد.
وزیر نیرو با اعلام اینکه ظرفیت حجم ذخایر سدها اکنون به پنجاه و دو و نیم میلیارد متر مکعب رسیده است، به کاهش ۵ درصد از اوج مصرف برق و ۲ درصد از مصرف انرژی به واسطه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها اشاره کرد.
افزایش ۱۰۰ درصدی تولید خودرو
مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این دیدار گزارشی از رشد شاخصهای مختلف در دولتهای نهم و دهم بیان کرد و افزود: رشد۷.۲ درصدی سرمایه گذاری، افزایش ۱۰۰ درصدی تولید خودرو، افزایش تولید فولاد به ۲۴ میلیون تن در سال ۹۱ و افزایش تولید سیمان از ۳۳ میلیون به ۸۰ میلیون تن از دیگر نکات است.
وی اعلام کرد: تولید محصولات پتروشیمی در ۸ سال اخیر به ۲۴۸ میلیون تن رسیده و استخراج مواد معدنی۲.۵ برابر شده است. صادرات غیرنفتی نیز با احتساب میعانات گازی در ۸ سال اخیر با رشد حدود ۶ برابری به ۲۱۵ میلیارد دلار رسید ضمن اینکه صادرات غیرنفتی در مجموع ۲۲ درصد رشد داشته است. ذخیره سازی اطمینان بخش کالای اساسی در کشور صورت گرفته است.
۲۲۰۰ جایگاه CNG در حال بهره برداري است
رستم قاسمی وزير نفت نيز ظرفيت گاز قابل استحصال كشور را ۳.۳ تريليون متر مكعب اعلام كرد و افزود: ۲۲۰۰ جايگاه CNG هم اكنون در حال بهره برداري است.
وی با اشاره به افزايش صادرات محصولات پتروشيمي و ۶۰ واحد پتروشيمي در حال ساخت در كشور، خط لوله اتيلن غرب از عسلويه تا تبريز را طولاني ترين خط اتيلن دنيا خواند و توجه به ميادين مشترک نفت و گاز را جزو اولويت هاي دولت بيان كرد و افزود: برغم تحريم صادرات نفت و پتروشيمي به ۳۰ كشور در حال انجام است و ايران تا سال آينده به صادر كننده بنزين تبديل مي شود.
افزایش ۲۳ درصدی صادرات محصولات کشاورزی
صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارش خود با اشاره به اجرای طرحهای آبیاری در ۸۳۰ هزار هکتار از اراضی کشور و انجام عملیات آبخیزداری در ۹ میلیون و ۱۹۰ هزار هکتار از اراضی خاطرنشان کرد: از سال ۸۴ تاکنون، ظرفیت صنایع فرآوری به ۲۴ میلیون و ششصد هزار تن رسیده که با پایان طرحهای مصوب، این ظرفیت و همچنین ظرفیت دامی و شیلات کشور افزایش خواهد یافت. در سال گذشته صادرات محصولات کشاورزی، ۲۳ درصد افزایش یافته است.
آثار مثبت اجرای مسکن مهر در رفع مشکل مسکن
علی نیکزاد وزير راه و شهرسازي ساخت ۶۳ هزار و ۳۵۱ كيلومتر انواع راه در هشت سال اخير را تحول در حوزه زير ساخت دانست و از اتمام مقاوم سازي يک ميليون و ۶۰۰ هزار مسكن روستايي و اجراي ۸ هزار و ۸۷۸ طرح هادي در روستاها خبر داد و خاطر نشان كرد: اجراي مسكن مهر، آثار مثبتي در رفع مشكل مسكن در شهرهاي مختلف به همراه داشته است.
همچنین محمدرضا فرزین مدیرعامل صندوق توسعه ملی در این جلسه با استناد به گزارشهای مجامع اقتصادی جهانی، اجرای قانون هدفمندی در ایران را الگویی موفق برای دیگر کشورها خواند.
صرفه جویی ۳۲ میلیارد دلاری در مصرف حاملهای انرژی
وی مدیریت مصرف انرژی را از جمله اهداف تحقق یافته هدفمندی خواند و گفت: تا پایان سال ۹۱، بالغ بر ۳۲ میلیارد دلار در مصرف حاملهای انرژی صرفه جویی شده است.تأثیر مثبت پرداخت یارانه ها در اوضاع اقتصادی خانوارها بویژه در روستاها و کنترل قاچاق حاملهای انرژی از دیگر مسائلی بود که آقای فرزین به آنها اشاره کرد.
مدیرعامل صندوق توسعه ملی گفت: در عرض ۲ سال موجودیت این صندوق، با ۵۲ میلیارد دلار ذخیره به رتبه بیستم در میان صندوقهای توسعه ملی در جهان رسیده ایم.
نظر کاربران
اینقدر که به مردم دروغ گفتن بس نبود؟؟؟ چه جوری روشون میشه؟؟
آقا بر فرض همه این دستاورد هایی که گفتین درست بوده (که نبوده) چرا وضع مملکت نسبت به قبل بدتر شده ؟
مگه این پیشرفتهایی که گفتین برای بهبود زندگی مردم نیست ؟ پس چرا بهبود پیدا نکرده وضع زندگی مردم بلکه بدتر هم شده ؟؟
نه مردم میفهمن چه خبره ،چند تا آمار غیر واقعی دادن که کاری نداره