۵۹۰۹۸۴
۵۰۱۷
۵۰۱۷
پ

گزینه‌های جدی وزارت نیرو مشخص شدند

از وقتی حبیب‌الله بیطرف وزیر نیروی پیشنهادی حسن روحانی نتوانست رأی اعتماد را از نمایندگان مجلس بگیرد و گفته می‌شود علت این عدم اعتماد، ناکافی‌بودن پاسخ‌های وی برای چالش آبی کشور است تا لحظه نگارش این گزارش، بیش از ٣٠ نفر برای نشستن بر این جایگاه، به‌عنوان گزینه‌های احتمالی از سوی گروه‌های مختلف مطرح شده‌اند.

روزنامه شرق: از وقتی حبیب‌الله بیطرف وزیر نیروی پیشنهادی حسن روحانی نتوانست رأی اعتماد را از نمایندگان مجلس بگیرد و گفته می‌شود علت این عدم اعتماد، ناکافی‌بودن پاسخ‌های وی برای چالش آبی کشور است تا لحظه نگارش این گزارش، بیش از ٣٠ نفر برای نشستن بر این جایگاه، به‌عنوان گزینه‌های احتمالی از سوی گروه‌های مختلف مطرح شده‌اند.
از این تعداد چهار نفر به‌عنوان مهم‌ترین گزینه‌ها یاد می شود؛ رضا اردکانیان، معاون وزیر نیروی سابق، وفا تابش، مدیر ساخت سد کرخه و کارون ۳، عباس علی‌آبادی، معاون وزیر نیروی سابق در امور برق و انرژی و مدیر‌عامل پیشین شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و سیدمحمد صادق‌زاده، معاون وزیر پیشین نیرو در امور برق و انرژی و رئیس ساتبا (سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق) که خبر رسیده تابش و علی‌آبادی، پشتوانه برخی وزرای سابق را به‌عنوان پشت‌گرمی دارند.
جالب آنکه ستار محمودی که با حکم رئیس‌جمهور به‌عنوان سرپرست وزارت نیرو اکنون مشغول به کار است، جزء گزینه‌های با اولویت مطرح نمی‌شود و حتی در روزهای اخیر در مواجهه با پرسشی درباره احتمال وزارت، گفته: «برنامه شخصی برای وزیرشدن تا امروز به دولت نداده‌ام».
در بین گزینه‌های مطرح‌شده، سه جوان هم خودنمایی می‌کنند. به نظر می‌رسد پس از گذشتن محمدجواد آذری‌جهرمی از سد وزرای با سنین بالا و ورود به کابینه، تمایل برای حضور گزینه‌ جوان در کابینه هم افزایش پیدا کرده است.
کاوه مدنی، استاد مدیریت آب و محیط ‌زیست امپریال‌کالج لندن، اتابک جعفری، جوانترین مدیر ارشد آب کشور در سیستان‌وبلوچستان، امین معاضدی، مدیر گروه، طراح و سازنده کنتورهای هوشمند آب و برق سه جوان در فهرستی هستند که این روزها بین فعالان حوزه آب و برق برای نشستن بر کرسی وزارت نیرو، دست به دست می‌شود.
در روزهایی که «آب» یکی از مهم‌ترین چالش‌های کشور به شمار می‌رود، بسیاری از کارشناسان بر این عقیده‌اند که بهتر است فردی آشنا به مدیریت غیرسازه‌اى آب در این جایگاه قرار گیرد و حمایت کامل دولت و مجلس را هم داشته باشد.
داشتن توان حل مشکل اقتصادى آب و برق و تلاش برای واقعی‌کردن قیمت‌ تمام‌شده در پایان دوره، قاطعیت براى مقابله با چالش‌ها با رویکرد علمى و منطبق بر تجربیات جهانى از جمله اصولی است که وزیر نیرو در شرایط کنونی باید از آن برخوردار باشد. از آنجا ‌که گروکشی در بخش آب بین مناطق و در بین نمایندگان مجلس، بسیار فراوان است، وزیر نیرو باید صلاحیت انتخاب مدیران مستقل و کارآمد را نیز داشته باشد.
بنابراین انتخاب گزینه‌ای که دانش کافی در حوزه آب داشته باشد، نسبت به فردی که در حوزه برق، تخصص دارد؛ دارای اولویت است. با این حال، به نظر می‌رسد جز مواردی اندک در گزینه‌‌های مطرح‌شده، سایر گزینه‌های جدی با نگاه حل مشکلات با هزینه دولت و ساخت‌و‌ساز مدنظر دولت قرار گرفته و همین مسئله، نگرانی‌هایی را در بین کارشناسان آشنا به مسائل کنونی آب، ایجاد کرده است.(این گزینه‌ها تا این لحظه مطرح هستند و احتمال هرگونه تغییر وجود دارد.)
اما این گزینه‌های مطرح چه کسانی هستند؟
در اینجا سعی داریم برخی از گزینه‌های برجسته را در این فهرست بلندبالا معرفی کنیم. برخی از این افراد حمایت‌های چند‌جانبه‌ای از سوی سازه‌ای‌ها و برخی حمایت‌های گسترده‌ای را در بین فعالان حوزه آب و محیط‌ زیست دارند.
البته به سبب اهمیت بخش آب در این سال‌ها، احتمال مطرح‌شدن گزینه‌های مرتبط با بخش آب بیش از دیگران است و به همین دلیل اسامی مطرح‌شده اغلب سابقه مدیریتی در بخش آب دارند. از سویی به‌ نظر می‌رسد جوانان پیشنهادی، در بین فعالان محیط ‌زیست و استان‌های آسیب‌دیده از حکمرانی نادرست آب، از اقبال بیشتری برخوردارند.
رضا اردکانیان
رضا اردکانیان، معاون اسبق وزیر نیرو و مدیر ایرانی سازمان ملل در برنامه جهانی آب، یکی از مطرح‌ترین گزینه‌هایی است که حمایت فعالان حوزه آب را هم به عنوان پشتوانه دارد. او که سابقه مدیریتی در بخش آب در دولت اصلاحات را در کارنامه خود دارد، همواره به‌عنوان یکی از گزینه‌های برجسته برای این پست در گمانه‌زنی‌ها مطرح شده است.
این‌بار که برای بار چندم نام او به ‌عنوان گزینه پیشنهادی مطرح می‌شود، مخالفانش ساز مخالف را کوک کرده‌اند و سعی دارند برچسب تابعیت دوگانه را به او بچسبانند که در صورت طرح نام او از سوی رئیس‌جمهور، او از راه‌یافتن به کابینه بازماند. ادعایی که اردکانیان همین چند روز پیش در گفت‌وگو با ایسنا، آن را صراحتا رد می‌کند.
اردکانیان مدرک کارشناسی ارشد و دکترای مدیریت آب خود را از دانشگاه مک‌مستر کانادا گرفته و ١٠ سال سابقه همکاری با UN_Water و دانشگاه سازمان ملل متحد در کشور آلمان را دارد. او در دولت اصلاحات، معاون بیطرف در بخش آب بوده است. از دیگر سوابق اجرائی او می‌توان به مدیر برنامه دهه جهانی آب در سازمان ملل متحد و نایب‌رئیس انجمن آب‌شناسی ایران اشاره کرد.
وفا تابش
وفا تابش، یک گزینه سیاسی در بین دیگر اسامی مطرح‌شده است. او یکی از دانشجویان پیرو خط امام است که در دوران تحصیل در رشته مهندسی عمران دانشکده پلی‌تکنیک دانشگاه امیرکبیر با همراهی دیگر اعضای مرکزی، سفارت آمریکا را اشغال کردند. تابش کارشناسی مهندسی عمران خوانده و مدیر ساخت سد کرخه و کارون ۳ نیز بوده است.
همچنین از تابش به‌عنوان یکی از مدیران عالی در بخش خصوصی در حوزه آب نیز یاد می‌شود. شنیده شده تابش مورد حمایت برخی از هم‌حزبان خود و البته وزیر پیشنهادی نیرو برای کابینه دوازدهم است که نتوانست آرای لازم را برای ورود به این جایگاه از آنِ خود کند.
عباس علی‌آبادی
عباس علی‌آبادی، از دیگر گزینه‌هایی است که در روزهای آخر، نامش در بین گزینه‌های وزارت نیرو شنیده شد. او یک مدیر ارشد اجرائی ایرانی است که درحال‌حاضر مدیرعامل اجرائی گروه مپنا به‌شمار می‌رود. او از سال ۱۳۸۸ به این مقام منصوب شده است. علی‌آبادی پیش‌تر معاون وزیر نیروی سابق در امور برق و انرژی و مدیر‌عامل پیشین شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران هم بوده است.
علی‌آبادی در هر سه مقطع تحصیلی خود از کارشناسی تا دکترا، در رشته مکانیک تحصیل کرده است. سابقه او در هر دو بخش برق و آب، از او گزینه مناسبی برای این پست می‌سازد. از سوابق کاری و مدیریتی علی‌آبادی، می‌توان به فعالیت در جهاد کشاورزی، مشارکت در اجرا و مدیریت پروژه‌های نیروگاهی کرخه و کارون ۳، مدیر‌عاملی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی اشاره کرد.
از او به‌عنوان یکی از حامیان بخش خصوصی فعال در صنعت برق ایران هم یاد می‌شود. شنیده‌ها حاکی از آن است که یکی از وزرای دولت یازدهم که اکنون نیز در کابینه دوازدهم حضور دارد، البته نه در جایگاه وزیر، از حامیان اصلی او نزد رئیس‌جمهور است.
سیدمحمد صادق‌زاده
سیدمحمد صادق‌زاده از سال گذشته به‌عنوان مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) منصوب شد و جای آرمودلی را گرفت. صادق‌زاده، اولین رئیس است که بر اساس اساسنامه جدید این سازمان، در حکم معاونت وزیر نیرو خواهد بود. قبلا سانا تحت مدیریت توانیر و معاونت امور برق و انرژی فعالیت داشت.
او بعد از مدتی به‌عنوان رئیس هیئت‌مدیره شرکت مادرتخصصی توانیر معرفی شد و در کمتر از دو سال، توانست به معاونت وزرات نیرو برسد. از او به‌عنوان یکی از گزینه‌های جدی وزارت نیرو یاد می‌شود که حمایت بخش برق را نیز پشتوانه خود خواهد داشت.
گزینه‌های کمتر جدی
محمدرضا شمسایی که هم‌اکنون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و امور اقتصادی آب و آبفا و مسئول کارگروه آب و کشاورزی و محیط‌ زیست شورای امنیت ملی است، یکی از این گزینه‌هاست. او بین خوزستانی‌ها که این روزها برای طرح گزینه بهتر در این پست تلاش می‌کنند، از محبوبیت بالایی برخوردار است. شمسایی البته پست‌های اجرائی زیادی هم در خوزستان داشته است.
عیسی بزرگ‌زاده در‌حال‌حاضر معاون فنی و پژوهشی شرکت توسعه آب و نیروی ایران است و سابقه زیادی در طرح‌های توسعه منابع آب و خاک دارد. از جمله سوابق او می‌توان به این موارد اشاره کرد: مجری طرح‌های مطالعاتی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از سال ٩١ تاکنون، مجری طرح توسعه نوار ساحلی جنوب کشور از طریق شورورزی و مسئولیت نیروگاه‌های آبی متوسط و کوچک در سطح کشور.
با وجود دغدغه‌های توسعه‌ای در بخش آب و انرژی، بزرگ‌زاده به‌عنوان یکی از منتقدان عملکرد بخش آب و حامیان اصلاح نظام حکمرانی آب شناخته می‌شود.
فرهاد یزدان‌دوست، مدیر سابق مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری یونسکو، عضو کمیته آب‌شناسی کمیسیون ملی یونسکو در ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه ‌نصیر‌الدین طوسی.
علی نورزاد، دکترای مهندسی راه‌وساختمان خود را (ژئوتکنیک لرزه‌ای) از دانشگاه کنکور دیا ـ مونترال ـ کانادا دارد و پیش‌تر معاون وزیر راه‌و‌شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل کشور بوده است. معاون فنی و پژوهش‌ها و معاون برنامه‌ریزی و عضو هیئت‌مدیره شرکت مادر‌تخصصی مدیریت منابع آب ایران و رئیس دانشکده مهندسی آب و محیط‌ زیست دانشگاه شهید بهشتی از جمله سوابق اوست.
احمدعلی کیخا، نماینده دو دوره هشتم و دهم مجلس شورای اسلامی است و دکترای اقتصاد آب از استرالیا دارد و اکنون نیز عضو ناظر از سوی قوه مقننه در شورای عالی آب کشور است. او سابقه معاونت محیط‌ زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌ زیست را هم در کارنامه دارد.
محمد فاضلی، جامعه‌شناس، معاون پژوهشی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری و مدیر شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی نیز از دیگر گزینه‌های مطرح‌شده در این روزهاست.
معصومه ابتکار، رئیس پیشین سازمان حفاظت محیط زیست که اکنون در پست معاونت امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور نشسته نیز یکی از گزینه‌های احتمالی این پست به‌شمار می‌رود. او از اعضای مؤسس جبهه مشارکت اسلامی و اولین زنی است که پس از انقلاب وارد کابینه دولت شد.
ستار محمودی، هم‌اکنون سرپرست وزارت نیروی ایران است. او پیش از ۹ شهریور ۱۳۹۲ قائم‌مقام وزیر نیرو بود. او در گذشته، مدیرکل آب استان ایلام، مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره شرکت آب منطقه‌ای غرب کشور، قائم‌مقام مجری تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب کل کشور و معاونت بهره‌برداری این شرکت، مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره شرکت آب منطقه‌ای استان خراسان، مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره شرکت آب و فاضلاب استان تهران، مشاور وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران و مشاور وزیر نیز بوده است. البته از او به‌عنوان گزینه‌ای جدی برای این پست نام برده نمی‌شود.
کاوه مدنی، استاد مدیریت آب و محیط‌ زیست امپریال کالج لندن، یکی از جوان‌ترین گزینه‌های مطرح‌شده است که به‌ واسطه فعالیت‌ در بخش آب و محیط ‌زیست، این روزها طرفدارانی را برای نشستن بر این جایگاه پیدا کرده است.
او در سال ۲۰۱۲ از سوی انجمن مهندسان عمران آمریکا، به‌عنوان یکی از ۱۰ چهره جدید مهندسی عمران انتخاب شد. کاوه مدنی در سال ٢٠١٦، جایزه آرنه ریچتر را از سوی اتحادیه علوم زمین اروپا (EGU) به‌ دلیل «سهم بنیادی در تلفیق نظریه بازی‌ها و روش‌های متفاوت تحلیل تصمیم‌گیری با سامانه‌های مرسوم مدیریت منابع آب» به‌عنوان یکی از چهار دانشمند برجسته جوان، دریافت کرد. جایزه تحقیقاتی والتر هوبر انجمن مهندسان عمران آمریکا نیز از آخرین جوایز اوست که در سال ٢٠١٧، به نام این دانشمند جوان ثبت شد.
غلامرضا منوچهری، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی از دیگر گزینه‌هاست. او دکترای خود را در عمران و محیط زیست از دانشگاه آخن دریافت کرده است. منوچهری در فاصله سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۰ معاونت وزیر نیرو در امور آبفا را برعهده داشت. منوچهری هم‌اکنون علاوه بر پست‌های اجرائی، مشاور وزیر نیروی ایران هم هست.
محسن نریمان در شش دوره نماینده حوزه انتخابیه بابل در مجلس شورای اسلامی که اکنون به‌عنوان معاون وزیر راه‌وشهرسازی در رأس هیئت‌مدیره شرکت سازمان توسعه مسکن ایران مشغول به فعالیت است، از دیگر گزینه‌های مطرح‌شده است. او درحال‌حاضر مشاور وزرای نیرو و کشور است و ریاست بنیاد مسکن انقلاب را هم در کارنامه دارد.
محمد حاج‌رسولی‌ها، مدیرعامل منابع آب ایران نیز از گزینه‌های کمتر جدی مطرح‌شده برای پست وزارت است.
هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی که پیش از این به‌عنوان رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان مشغول به فعالیت بود، هم از طیف برقی‌ها در بین گزینه‌ها قرار گرفته است.
او تاکنون به‌عنوان رئیس نیروگاه گازی هِسا، رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان، رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب کشور، رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر، رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان در صنعت برق مشغول به کار بوده است.
رسول زرگرپور، استاندار استان اصفهان در دولت یازدهم هم در بین گزینه‌ها دیده می‌شود. زرگرپور در ۱۶ مهر ۱۳۸۴ از سوی وزیر نیروی وقت، پرویز فتاح به‌عنوان معاون وزارت نیرو در امور آب انتخاب شده بود. آخرین سمت وی قبل از تصدی معاونت امور آب وزارت نیرو، عضویت در هیئت‌مدیره و قائم‌مقام مدیرعامل شرکت مپنا بوده‌ است.
نام حمیدرضا جانباز، مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره شرکت مادر‌تخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در بین گزینه‌ها دیده می‌شود.
اتابک جعفری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان‌وبلوچستان و سمنان و مجری اولین سد با سازوکار BOT.
امین معاضدی، مدیر گروه، طراح و سازنده کنتورهای هوشمند آب و برق و مشاور در پروژه‌های انرژی.
محمدعلی توکلی، مختار هاشمی، حمیدرضا خدابخشی، علیرضا الماسوندی، مسعود تجریشی، علیرضا نوری، اکبر صادقی و عباس شفیعی از دیگر کسانی هستند که نامشان این روزها بر سر زبان‌ها افتاده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج