ساعاتی پس از آنکه پیونگیانگ موشکی که ظاهرا از نوع بالستیک میانبرد بوده را شلیک کرد و در آبهای ژاپن افتاد، کرهجنوبی برای نمایش اقتدار نظامیخود علیه کرهشمالی رزمایشی هوایی برگزار و نقاطی در نزدیکی مرز کرهشمالی را بمباران کرد.
روزنامه مردم سالاری: ساعاتی پس از آنکه پیونگیانگ موشکی که ظاهرا از نوع بالستیک میانبرد بوده را شلیک کرد و در آبهای ژاپن افتاد، کرهجنوبی برای نمایش اقتدار نظامیخود علیه کرهشمالی رزمایشی هوایی برگزار و نقاطی در نزدیکی مرز کرهشمالی را بمباران کرد.
گفته شده که آمریکا در حال بررسی استقرار تجهیزات دفاعی «استراتژیک» در کرهجنوبی است. رسانههای محلی گزارش نیز دادند که آمریکا احتمالا بمبافکنهای استراتژیک دور برد در شبه جزیره کره مستقر میکند. کرهجنوبی همچنین تصاویری از آزمایش موشکهای بالستیک جدید خود منتشر کرد.
در میان نگرانیها درباره وقوع جنگ در خاوردور، اداره ملی امنیت هستهای آمریکا از آزمایش موفقیت آمیز بمبهای جاذبهای هستهای از نوع ب ۶۱ - ۱۲ در نوادا خبر داد.بمبهای جاذبه ای از نوع ب ۶۱-۱۲ که فاقد کلاهک هستهای است، هشت اوت (۱۷ مرداد ماه) از جتهای جنگنده اف - ۱۵ ای در نوادا پرتاب شد. بمبهای ب ۶۱-۱۲جایگزین بمب جاذبه ای از نوع ب ۶۱ میشود که یکی از ارکان اصلی زرادخانه هستهای نیروی هوایی آمریکا و بخشی از توان سه گانه هوایی - زمینی - دریایی این کشور به شمار میرود.
شلیک موشک میانبرد پیونگ یانگ
کره شمالی دیروز (سهشنبه) آمریکا را متهم به کشاندن شبه جزیره کره به «آستانه انفجار» کرد و پاسخ کشورش با «تدابیر متقابل سخت» به اقدامات آمریکا را موجه خواند.بنا به گزارش دویچه وله،حدود ساعت ۶ صبح روز سهشنبه ۲۹ اوت (۷ شهریور) به وقت محلی، کره شمالی موشکی را بر فراز خاک ژاپن پرتاب کرد. این چندمین آزمایش موشکی کره شمالی در ماههای اخیر است.
به گفته مقامات ژاپنی این موشک بر فراز شمال دریای ژاپن، جزیره هوکاکیو، پرواز کرده و در اقیانوس آرام فرود آمده اما خسارتی به کشتیها یا چیزهای دیگر وارد نکرده است. به گزارش تلویزیون ژاپن موشک پرتابشده به سه قطعه تقسیم شده است.
مقامات کره جنوبی گفتهاند که این موشک ۲۷۰۰ کیلومتر را طی کرده و تا ارتفاع ۵۵۰ کیلومتر اوج گرفته است. به گفته مقامات کره جنوبی، این اقدامات تحریکآمیز میتواند منطقه تنشآلود شبهجزیره کره را پرتنشتر کند.یک افسر سابق ارتش کره جنوبی که هماکنون تحلیلگر انستیتوی مطالعات خاور دور است گفته که این موشک چیزی شبیه هوآسونگ ۱۲ بوده که یک موشک میانبرد جدید است. اخیرا کره شمالی تهدید کرده بود که این موشک را به سوی جزیره گوآم شلیک میکند. جزیره گوام در غرب اقیانوس آرام یکی از پایگاههای استراتژیک آمریکا به شمار میرود.
یک تحلیلگر نظامیدیگر گفته این موشک احتمالا یا موشک «موسودان میانبرد» بوده که قادر به طی ۳۵۰۰ کیلومتر و در نوردیدن تمام منطقه آسیا-پاسیفیک است و یا از نوع «پکگوکسانگ ۲» که موشکی با سوخت جامد است و میتواند سریعتر و مخفیانهتر از موشکهایی شلیک شود که با سوخت مایع کار میکنند.
نگرانی چین و روسیه
چین و روسیه به پرواز موشک کره شمالی از فراز خاک ژاپن واکنش نشان داده و شرایط شبهجزیره کره را نگران کننده دانستهاند و یک مقام روسی گفته است که تهدید کره شمالی به پرتاب موشک به سوی یک پایگاه آمریکایی در منطقه «بلوف» نبوده است. روز سهشنبه، دولت روسیه نیز شرایط موجود در شبهجزیره کره را «بسیار نگران کننده» توصیف کرد. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه آمریکا و کره جنوبی را تا حدودی مسئول وخامت اوضاع دانست و گفت که تمرینهای نظامیمشترک دو کشور که روز ۲۱ اوت آغاز شده «در تحریک کره شمالی به پرتاب موشکی جدید نقشی داشته است».
پیشتر، یک مقام روسی از جدی بودن تهدید موشکی کره شمالی علیه آمریکا سخن گفته بود. به گزارش رویترز، کنستانتین کوساچف، رئیس کمیته امور بینالمللی شورای فدراسیون - مجلس اعلای پارلمان روسیه - گفته است که «کره شمالی نشان داده که تهدیدات آن کشور علیه پایگاه نظامیآمریکا در جزیره گوام بلوف نبوده است.» چندی پیش، منابع کره شمالی از آمادگی طرحی برای پرتاب موشک به هدفی در آبهای نزدیک به جزیره گوام، محل یک پایگاه نظامیآمریکایی در منطقه خبر دادند که واکنش تهدیدآمیز رئیس جمهوری آمریکا را در پی آورد. چین متحد و حامیاصلی کره شمالی به شمار میرود و خواستار آن بوده است که آمریکا و کره جنوبی با دادن امتیازاتی به کره شمالی، مانع از وخامت بیشتر اوضاع شوند و آن کشور را به مصالحه ترغیب کنند. چین همچنین به شدت مخالف تقویت نظامیکره جنوبی بوده و استقرار سیستم دفاع ضد موشکی آمریکایی در خاک کره جنوبی را مورد انتقاد شدید قرار داده است.
اعتراضات تند به پیونگ یانگ
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در واکنش به آزمایش موشکی اخیر پیونگ یانگ به این کشور هشدار داد که همه گزینهها برای پاسخ به کره شمالی روی میز هستند.
شینزو آبه نخستوزیر ژاپن میگوید که دولت این کشور کاملا هشیار است و آزمایش موشکی کره شمالی را با دقت تحت بررسی دارد. آبه گفت تمام توانش را برای حفاظت از مردم ژاپن به کار میگیرد. ین بار کشورهای آسیایی که روابط خوبی هم با پیونگیانگ دارند، مثل اندونزی و فیلیپین این اقدام کره شمالی را محکوم کردهاند. فیلیپین امسال ریاست دورهای اجلاس سران ۱۰ کشور جنوب شرقی آسیا را بر عهده دارد. فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای گفت: ما از تقاضا برای برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره این اتفاق حمایت میکنیم و اتحادیه اروپا در حال بررسی یک پاسخ مناسب با رایزنی نزدیک با شرکای کلیدی خود و در راستای گمانهزنیهای شورای امنیت سازمان ملل است.
وی حمایت اتحادیه اروپا از هرگونه مذاکرات آتی بر سر مساله کره شمالی را اعلام کرد اما نسبت به اقدامات احتمالی علیه کره شمالی پس از نشستهای شورای امنیت سازمان ملل هشدار داد.
ظرفیت کشنده کره شمالی
آزمایش موشکی جدید پیونگ یانگ هدفش اثبات این بوده که موشکهای کره شمالی اکنون قادر به رسیدن به جزیره گوآم که محل یکی از پایگاههای نظامیمهم ارتش آمریکا است، هستند.
کره شمالی در حال آماده کردن نیروهای ویژه خود برای انجام ماموریتهایی از سوی چتربازان انتحاری در سراسر مرز با کره جنوبی و با استفاده از هواپیماهای دو باله دوران استالین است.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی میل، کیمجونگاون، رهبر کره شمالی ناوگانی ۳۰۰ فروندی از هواپیماهای دو باله An-۲ دارد که میتوانند در هر ساعت ۳۰ مایل پروا کنند و در آب و هوای نامساعد هم پرواز داشته باشند.
تصاویر منتشر شده نشان میدهد که نیروهای چترباز کرهشمالی از هواپیمایی کهنه که در ارتفاع پایین پرواز میکند، میپرند.
این هواپیماها که ساخت ۱۹۴۷ هستند به دلیل پرواز پایینتر از رادار، قابلیت رادارگریزی دارند. همچنین این هواپیماها به قدری نزدیک به زمین پرواز میکنند که سیستمهای ضد هوایی نمیتوانند آنها را رهگیری کرده و هدف قرار دهند.
همچنین اگر آنها عملیات پروازی خود را در شب هنگام انجام دهند، رهگیری موفقیت آمیز این هواپیماها مشکل خواهد شد.
این هواپیماهای دو باله میتوانند روی باندهای کوتاه هم فرود بیایند و به سربازان اجازه دهند تا پیاده شده و حملات خود را آغاز کنند.
گمان میرود در صورت حمله کره شمالی به سئول، دست کم ۱۰۰۰ بار این شهر مورد حملات توپخانهای قرار گیرد.
رهبر کره شمالی مدعی شده که این کشور حالا به تکنولوژی کوچکسازی تسلیحات اتمیاش برای نصب روی موشکهای بالستیک دست یافته است.
کره شمالی میتواند به صورت بالقوه یک بمب را روی این هواپیماهای دو باله که قابلیت حمل یک تن محموله را دارند، سوار کند و آن را بر فراز کره جنوبی بیندازد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
پاینده باد دولت کمونیستیه کره شمالی
کاش کره شمالی فقط یه موشک بزنه اونم فقط کاخ سفید باشه
پاسخ ها
انوقت با خاک یکسان میشه