جابهجایی رکورد در بازار سکه و دلار
چهارمین روز هفته، صحنه ثبت رکوردهای جدید در بازار ارز و سکه بود. روز سهشنبه شاخص بازار ارز ۱۵ تومان افزایش را ثبت کرد و به بهای ۳ هزار و ۸۶۸ تومان رسید. این بیشترین قیمت دلار از اوایل بهمن ۹۵ بود و موجب شد انتظارات افزایشی بار دیگر فعالتر شوند.
به گفته برخی فعالان، تا اواسط چهارمین روز هفته تقاضای خاصی در بازار وجود نداشت، ولی پس از تسویههای ارزی عدهای از خالیفروشان ارزی ناچار به تهیه ارز شدند و فشار تقاضای آنها قیمت را صعودی کرد. این در حالی بود که عده دیگری بالا بودن ارزش این ارز در سلیمانیه عراق را عامل افزایش قیمت دانستند. به گفته فعالان، بالا رفتن قیمت دلار بار دیگر انتظارات افزایشی معاملهگران را فعالتر کرد و موجب شد که معاملهگران فنی سقف قیمت مورد انتظار خود را بالاتر ببرند. قیمت دلار از ابتدای شهریور با سرعت بیشتری در مسیر افزایشی قرار گرفته و همین موضوع معاملهگران فنی را به رشد بیشتر امیدوار کرده است. این در حالی است که عدهای معتقدند بازارساز با عرضه ارز نوسانات قیمتها را مدیریت خواهد کرد. در کنار رشد دلار، روز سهشنبه، یورو نیز در مسیر افزایشی قرار گرفت و از کانال ۴ هزار و ۷۰۰ تومان حرکت کرد. در هفتمین روز شهریورماه، ارز اروپایی با ۵۰ تومان افزایش به بهای ۴ هزار و ۷۲۵ تومان رسید؛ قیمتی که سقف این ارز در سال ۹۶ بود.
سکه تمام بهار آزادی از همان ابتدای روز سهشنبه تمایل زیادی به افزایش قیمت از خود نشان داد. در چهارمین روز هفته، سکه معاملات خود را با قیمت یک میلیون و ۲۲۸ هزار تومان آغاز کرد که افزایشی ۵ هزار تومانی نسبت به روز دوشنبه داشت. به گفته فعالان، عبور بهای اونس از مرز هزار و ۳۰۰ دلار در ساعت انتهایی روز دوشنبه مهمترین عامل محرک سکه در ساعات ابتدایی روز سهشنبه بود. تا ساعت ۳ بعدازظهر، طلای جهانی رشد بیشتری کرد تا سکه تمام نیز از کانال یک میلیون و۲۳۰ هزار تومان عبور کند. هم زمان از ساعت ۲ بعدازظهر نیز دلار با قرار گرفتن در جاده صعودی به افزایش بیشتر سکه کمک کرد. با این وجود رشد روز سهشنبه سکه متناسب با بالا رفتن بهای اونس و دلار در بازار داخلی نبود تا حباب این فلز گرانبها کاهش پیدا کند. در حالی که روز دوشنبه حباب حدود ۳۳ هزار تومان بود، این میزان تا ساعت ۳ بعدازظهر روز سهشنبه به ۲۲ هزار تومان رسید.
ارسال نظر