زمان اعمال کاهش نرخ سود سپرده بانکی
رئیس کل بانک مرکزی از اعمال کاهش نرخ سود سپرده بانکی از شنبه هفته آینده در کشور خبر داد و گفت: از شنبه آینده نرخ سپرده بالای ۱۵ درصد در کشور نخواهیم داشت و این شروعی برای ایجاد یک انضباط جدید در نظام پولی کشور است.
ولی الله سیف شامگاه دوشنبه در نشست خبری از حرکت جدید انضباط بخشی در بازار پول کشور خبر داد و افزود: در این زمینه دستورالعمل ساماندهی نرخ های سود بانکی ابلاغ شد و سود علی الحساب سپرده ها از شنبه آینده در شعبه های کل نظام بانکی عملیاتی می شود.
وی گفت: یکی از اولویت های بانک مرکزی در سال های اخیر ساماندهی بازار غیر متشکل پولی و پایان دادن به فعالیت های موسسه های اعتباری غیر مجاز بود و اکنون موسسه غیر مجاز بلاتکلیفی در بازار پول کشور وجود ندارد.
رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: نتیجه عملکرد این موسسه ها اخلال بازار پول بود که اقدامات گسترده ای از ابتدای دولت یازدهم در این راستا آغاز شد.
**هزینه های جاری زیادی در دولت وجود دارد
وی درباره پرداخت یارانه در کشور گفت: فعلا سیاست دولت ادامه شرایط قبل است و واقعیت این است که بودجه کل کشور شرایطی ایجاد کرده که دولت پر هزینه است و هزینه های جاری زیادی در دولت وجود دارد.
سیف با بیان اینکه بخش عمده و اصلی درآمدهای دولت صرف هزینه های جاری می شود افزود: فرصت برای اجرای پروژه های عمرانی در کشور محدود شده است.
وی بر بازنگری و تجدید ساختار ترکیب هزینه های بودجه ای تاکید کرد و گفت: با این مهم می توان فضای جدیدی به دولت داد تا در اجرای پروژه های عمرانی و سرمایه گذاری اقدامات بیشتری صورت بگیرد.
**روند پرداخت یارانه ها ادامه دارد
وی عنوان کرد: فعلا روند پرداخت یارانه ها ادامه دارد اما در ابتدای دولت دوازدهم قرار است دولت جلسه های گسترده ای برای این امر اختصاص دهد که آثار آن در لایحه بودجه ۹۷ لحاظ خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی به طرح ضربتی اعطای وام ازدواج در کشور اشاره کرد و افزود: بانک مرکزی برای کاهش صف دریافت کنندگان وام ازدواج طرح ضربتی اعطای وام را از ابتدای مردادماه تا پایان شهرویور ماه در دست اجرا دارد.
وی گفت: با هماهنگی و همکاری بانک ها تا پایان شهریورماه صفی برای دریافت وام ازدواج وجود نخواهد داشت.
سیف طرح ضربتی اعطای وام ازدواج را یک اقدام فرعی بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: اصل وظیفه بانک کمک به شکل گیری سرمایه گذاری های مثبت در کشور است تا برای جوانان شغل ایجاد کرده و فضا برای ازدواج، اشتغال، تولید و رشد اقتصادی فراهم شود.
**خراسان جنوبی در اولویت است
وی اضافه کرد: بیشتر بحث هایی که از صبح تاکنون در استان دنبال شد در این زمینه بود لذا پروژه هایی که از طرف استاندار خراسان جنوبی معرفی شود در اولویت بالاتر نسبت به استان های دیگر عملیاتی شود.
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر روند کند بانک ها در پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران گفت: در 2 سال اخیر کارگروه های حمایت از تولید در استان ها آغاز شده که نقش بسیار مهمی دارد.
وی افزود: کارگروه حمایت از تولید با جامعیتی که در نگاه به مسائل اقتصادی استان دارد، اگر این نگاه استمرار یابد بانک ها نیز کارایی لازم را در استان ها پیدا کرده و در مجموع با هم افزایی می توان راندمان و بهره وری را افزایش داد.
وی درباره کمک به سرمایه گذاری در خراسان جنوبی گفت: این استان دارای ظرفیت ها و پتانسیل های خوبی برای سرمایه گذاری و ایجاد پروژه های جدید است اما حرکت باید از استان آغاز شود.
سیف اظهار کرد: سرمایه گذارها با ایده های مناسب متناسب با مزیت های منطقه ای و شرایط آب و هوایی استان اعلام آمادگی کرده و پروژه های خود را تعریف کنند.
وی به دو روش تامین مالی از 2 طریق نظام بانکی کشور و منابع صندوق توسعه ملی اشاره کرد و افزود: برای سرمایه گذاری ابتدا باید بسته مطالعه در خصوص پروژه انجام شده و از طریق استانداری به ما معرفی شود، اینگونه طرح ها با توجه به شرایط ویژه استان در اولویت قرار می گیرد.
رئیس کل بانک مرکزی امروز (دوشنبه) در سفر یک روزه به خراسان جنوبی در نشست شورای هماهنگی بانک ها، ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای اداری استان شرکت و از مجموعه کویر تایر نیز بازدید کرد.
نظر کاربران
با این کار دوباره دلار گرون میشه . و به طبعش قیمت همه چیز میره بالا . دوباره میشیم مثل دوره احمدی نژاد .شب بخوابیم صبح پاشیم ببینیم همه چیز چند برابر شده.
این تنها اثر این کاره . وگرنه این کاهش نرخ سود هیچ اثر مثبتی که نداره بلکه ملت رو هم بدبخت تر از قبل میکنه
لعنتیا پس سود وامی که به مرد میدید چی.اینا رو هم کم کنید.
مردم همه پولهایشان از بانک خارج میکنند بعد بانک بیا وام ۱۸ درصد بده
پاسخ ها
آخه مردم چه جوری پولهاشونو از بانک خارج میکنند بعد کجا میزارن اگه برن چیزی بخرن فروشنده پو لهاشو باید باز هم بزاره بانک نمیتونه که با خودش اینور اونور ببره پولها همیشه در سیستم بانکی گردش دارن
با روشی که کلک میزنن 20 درصد میشه
این بخشنامه به نفع بانکها و به ضرر مردمه
ملت سود 20درصدی بابت وام بدن اونوقت بانکها سود سپرده 15 درصدی بدن !!!!
فقط مردم عادی رو بچاره کردن.
نمیفهمم چرا این انضباط در مورد برعکسش اجرا نمیشه بانک ها هر جور که دلشون میخواد جیب ملت بد بخت رو خالی میکنن هیچکس هم نیست که رسیدگی کنه خواهر من از یکی از بانک های دولتی 40 میلیون وام گرفته و ماهانه باید یک میلیون و هشتصد قسط بده و این جور که حساب کردن هفتاد و سه میلیون ازشون پس میگیرن یعنی 33 میلیون سود اون وقت چندر قاض پول سودی رو که به دسترنج یه بدبخت میدن دارن هر روز ازش میزنن که چی بشه من دیروز رفتم و پولم از بانک پس گرفتم و مثل من هم کم نبودن همه سپرده گذار ها اومده بودن برای پس گرفتن یا مدت دار کردن سپرده هاشون مگه دیوانه ام میرم طلا میخرم نگه میدارم چرا باید بذارم یه عده چپاول کنن دیگه اختیار پول خودم رو که دارم
واقعا خودتون از این حرفا خسته نشدین ؟ همه میدونیم که بانکها از شنبه به بعد با یه اسم دیگه یه حساب باز میکنن و از راه های مختلف سود بالاتر از ۱۵ درصد میدن . اگر هم نکنن باید بانکشون رو ببندن . من چند وقت پیش یه حساب ۵۰ میلیونی داشتم تو یه بانک و وقتی میخواستم ببندم به زور رییس بانک و کارمندا میخواستن قانعم کنن که سودشون از همه جا بیشتره تا من حسابمو نبندم . حالا فکر کنید خیلیا حسابای چند صد ملیونی دارن که اگه یه بانکی یه درصد بیشتر بده کل پولشونو میبرن اونجا ، اونوقت فکر میکنید بانک ها میشینن نگاه میکنن تا مردم پولشونو بردارن ببرن ؟
خودت میدونی جناب سیف که همه حرفات توهم و دروغه....خجالت بکش
.سود تسهیلات چی. اونم کم میشه یا بیشتر هم قرار هست بشه
انضباط مالی باید در مورد گرفتن بهره تسهیلات هم اعمال شود ! نه فقط سود سپرده ها !
بهره وام و تسهیلات هم به تبع باید پایین بیاید وگرنه این انضباط به سود بانکها و ضرر مردم است
سود تسهیلات اسما 18% ولی واقعی 20% محاسبه میشه
اگر سود سپرده ها 15% بشه 5% تفاوت سود نسیب بانکها میشه که این خیلی زیاد میباشد !!
فعلا این بخشنامه به نفع بانکهاست یعنی بدست آوردن منابع پولی ارزان قیمت
وام با بهره 18 درصدی به مردم میدن البته با روش محاسباتی اونو به 20% هم میرسونن
اونوقت سود سپرده 15 درصدی بدن !!!!!
اي امام زمان زودتر بيا
با این کار آقا ها و آقا زاده ها سود بانکیشون میاد پایین و فکر اختلاس دیگه میفتند که ایشالا جبران بشه.
روحانی این مملکتو به فنا داد. خوب شد که در ۲ دوره هم بهش رای ندادم. ۱۵ درصد سود بگیری ۱۸ درصد سود پس بدی. واقعا که.....
دولت روحانی فقط به فکر خودشه. بیچاره قالیباف راست میگفت که اینها ۴ درصدی هستند. لا اقل سود وامی رو که میدی رو بیار پایین تا هر دو بشه ۱۵ درصد
اگر واقعا سود بشه پانزده درصد و بانکها هم کاری نکنن .اونوقت دیگه باید منتظر گرون شدن ارز و طلا و شیر و مرغ و پنیر و اجاره و ... بود