تقلب و کمفروشی در تولید «کره»
رئیس اداره امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو افزودن آب به کره را به عنوان یکی از انواع کم فروشی در مواد غذایی برشمرد و از مردم خواست قبل از خرید به نشان سازمان غذا و دارو توجه کنند.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، دادمهر ،با بیان اینکه مقدار آب موجود روغن حیوانی حدود صفر درصد و مقدار آب موجود در کره حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است افزود: عدهای از متقلبین برای بالا بردن وزن کره، مقداری آب یا کازئین به آن میافزایند.
وی اضافه کرد: در نتیجه این اقدام مقدار آب کره از حدود ۲۰ درصد به حدود ۴۰ درصد افزایش می یابد که برای سهولت جذب آب مقداری کازئین، کازئینات سدیم یا مواد جاذب رطوبت دیگری مانند کلروسدیم به کره اضافه میکنند، که موجب اضافه شدن وزن آب و کازئین به وزن کره می شود و از مقدار چربی آن کاسته میگردد.
دادمهر گفت: اضافه کردن چربیهای حیوانی یا نباتی مانند مارگارین به کره از دیگر تقلبات بر شمرده و دلیل این چنین تقلبی را ارزان بودن قیمت روغن و چربیها نسبت به کره عنوان کرد.
دادمهر با بیان اینکه کم فروشی درتولید مواد غذایی به شکلهای مختلف صورت میپذیرد؛ یکی دیگر از مهمترین آنها را علاوه بر مورد مذکور مخلوط کردن کره با مواد رنگی بمنظور زرد رنگ کردن کره دانست.
معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو در پایان از مردم خواست برای اطمینان از اصالت فراوردههای غذایی پروانه بهداشتی و نشان سازمان غذا و دارو را در آن مورد توجه قرار دهند.
ارسال نظر