۵۸۸۵۱۳
۱ نظر
۵۱۷۸
۱ نظر
۵۱۷۸
پ

سهم ۷ درصدی ایران از کل واردات نفت چین

بازار نفت در هفته گذشته نوسان چندانی را پشت ‌سر نگذاشت. در روزهای ابتدایی و میانی هفته گذشته، قیمت‌ها با توجه به تغییر سیاست پولی در آمریکا و اروپا، اندکی کاهش یافت.

سعیده شفیعی در روزنامه شرق نوشت: بازار نفت در هفته گذشته نوسان چندانی را پشت ‌سر نگذاشت. در روزهای ابتدایی و میانی هفته گذشته، قیمت‌ها با توجه به تغییر سیاست پولی در آمریکا و اروپا، اندکی کاهش یافت.
اما در روزهای پایانی هفته، به دلیل کاهش ذخایر جهانی نفت، بروز توفان در مناطق نفت‌خیز آمریکا و احتمال کاهش تولید نفت این کشور، قیمت‌ها با اندکی افزایش مواجه شدند؛ اما میزان افزایش چندان درخور توجه نبود.
لازم به ذکر است، اغلب گزارش‌های نهادهای بین‌المللی انرژی همچنان قیمت‌ها را در محدوده ٥٠ تا ٦٠ دلار در یک سال آینده (در صورت ثبات سایر شرایط)، پیش‌بینی می‌کنند. مهم‌ترین اتفاق داخلی صنعت نفت ایران در هفته گذشته نیز رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی ‌به بیژن نامدارزنگنه به‌عنوان وزیر نفت دولت دوازدهم بود.
٣ شاخص اصلی قیمت نفت
قیمت نفت «برنت دریای شمال» (Brent) در اوایل روز جمعه بیست‌وپنجم آگوست، به ٥٢ دلارو ٣٩ سنت رسید که نسبت به پایان هفته گذشته، یک دلارو ٢١ سنت افزایش نشان می‌دهد. شاخص نفت «وست تگزاس اینترمدیت» (WTI) نیز در همین زمان ٤٧دلارو ٧٢ سنت معامله شد که نسبت به مدت مشابه هفته قبل، ٤٧ سنت کاهش یافته است.
همچنین بنا بر گزارش دبیرخانه اوپک، قیمت سبد نفتی این سازمان (OPEC Reference Basket Price) - شامل میانگین ١٤ قیمت نفت - در روز پنجشنبه بیست‌وچهارم آگوست، به ۴٩دلارو ٣٧ سنت رسید که نسبت به روز مشابه هفته قبل، ٦٨ سنت افزایش یافته است.
سهم ٧درصدی ایران از کل واردات نفت چین
بر اساس گزارش اداره کل آمار چین، صادرات نفت ایران به این کشور در ماه جولای سال جاری، به ۵۶۸‌هزارو ۷۲۰ بشکه در روز رسید که رشد ٠,٤٥ درصدی سالانه را نشان می‌دهد. به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از فارس، صادرات نفت روسیه به چین نیز در مدت یادشده، با ۵۴ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل، به یک‌میلیون‌و ۱۷۰‌ هزار بشکه در روز رسید که این کشور را در جایگاه اول صادرات نفت به چین قرار می‌دهد.
ایران در این ماه پس از روسیه، عربستان، آنگولا و عراق، در جایگاه پنجم صادرات نفت به چین قرار گرفت. حجم واردات نفت چین در ماه جولای معادل هشت‌میلیون‌و ۱۸۰‌ هزار بشکه در روز بود که حدود هفت درصد از این رقم، مربوط به واردات از ایران است.
همراهی‌نکردن نروژ با توافق کاهش تولید
بر اساس اعلام وزارت نفت و انرژی نروژ، این کشور برنامه‌ای برای کاهش تولید نفت خود ندارد. به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از انرژی امروز، وزارت نفت و انرژی نروژ، با وجود اعلام اخباری مبنی ‌بر همراهی این کشور با توافق جهانی کاهش تولید نفت، اعلام کرد کاهش تولید نفت در دستور کار این کشور نیست.
پیش از این، عصام المرزوق، وزیر نفت کویت، اعلام کرده بود خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان، با برخی از کشورهای تولیدکننده نفت غیراوپک (مانند نروژ، ترکمنستان و مصر) برای کاهش تولید گفت‌وگوهایی داشته است. کشور نروژ با حدود چهار میلیون بشکه تولید نفت در روز، یکی از مهم‌ترین کشورهای تولیدکننده نفت غیراوپک است.
طرح کاهش تولید و افت سطح ذخیره‌سازی‌‌ها
بر اساس اعلام وزیر نفت کویت، برنامه کاهش تولید نفت اعضای اوپک سبب کاهش سطح ذخیره‌سازی نفت در جهان و به‌خصوص در آمریکا فراتر از حد انتظار شده است. به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از شانا، ذخیره‌سازی‌های نفت آمریکا با شتابی فراتر از انتظارها کاهش یافته است که این موضوع، می‌تواند نشانگر موفقیت طرح کاهش تولید نفت از سوی اوپکی‌ها و برخی تولیدکنندگان غیراوپکی باشد.
بر اساس اعلام وزیر نفت کویت، اعضای اوپک در نشست ماه نوامبر خود، درباره توقف یا ادامه طرح کاهش تولید نفت تصمیم خواهند گرفت که با توجه به افزایش‌نیافتن شایان توجه قیمت‌ها، به احتمال زیاد، طرح کاهش تولید ادامه خواهد یافت.
گاز طبیعی
به گزارش اداره اطلاعات انرژی دولت آمریکا (EIA)، قیمت شاخص اسپات هنری‌هاب (Spot Henry Hub)، به‌عنوان شاخص برای قیمت فروش لحظه‌ای گاز طبیعی در آمریکا، در هفته منتهی به بیست‌وپنجم آگوست، به سه دلار رسید که نسبت به پایان هفته گذشته، دو سنت کاهش نشان می‌دهد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چه فایده،در مقابل آن کالاهای بنجل از چین وارد می کنید.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج