۵۸۶۰۶۷
۶ نظر
۵۰۱۰
۶ نظر
۵۰۱۰
پ

مهاجرت مغزها این بار در دانش‌آموزان

مهاجرت نخبگان ایرانی نه‌تنها معکوس نشده بلکه ابعاد تازه‌تری پیدا کرده و آن هم سرایت این پدیده به مقطع دانش‌آموزی است که باعث گسترده‌شدن دایره خروج استعدادهای برتر ایرانی به خارج از کشور شده است.

روزنامه خراسان: مهاجرت نخبگان ایرانی نه‌تنها معکوس نشده بلکه ابعاد تازه‌تری پیدا کرده و آن هم سرایت این پدیده به مقطع دانش‌آموزی است که باعث گسترده‌شدن دایره خروج استعدادهای برتر ایرانی به خارج از کشور شده است.
ادامه این روند علاوه بر هدر رفتن هزینه‌هایی که طی سال‌های تحصیل برای آموزش و تربیت این افراد صرف شده است، در عین حال می‌تواند ظرف چند سال آینده کشور را با بحران کمبود نیروی انسانی متخصص و ماهر که یکی از اساسی‌ترین شاخص‌های توسعه‌یافتگی کشورها محسوب می‌شود، مواجه کند.

هرچند متاسفانه چند سالی است که آمار دقیق و شفافی از میزان خروج نخبگان به خارج از کشور ارائه نمی‌شود اما آمارهای سال‌های گذشته نشان می‌دهد که ۶۲‌ درصد از دانش‌آموزان مدال‌آور المپیادهای علمی ایران به خارج از کشور و عمدتا به کشورهای توسعه‌یافته دنیا چون آمریکا و کانادا مهاجرت می‌کنند و این یک تهدید جدی برای کشور محسوب می‌شود؛ تهدیدی که به جای کتمان‌شدن از سوی مسئولان باید مبنای برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری‌های جدید در این حوزه قرار گیرد.

رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سرایت پدیده مهاجرت نخبگان از دانشجویی به دانش آموزی می‌گوید: یکی از مسائل نگران‌کننده‌ای که هم‌اکنون در کشور با آن مواجهیم، مهاجرت استعدادهای برتر دانش‌آموزی به خارج از کشور است.
به طوری که در گذشته مهاجرت دانشجویان ما عمدتا در دوره‌های تحصیلات تکمیلی‌ اتفاق می‌افتاد اما با توجه به شواهدی که در دست داریم و گزارش‌هایی که از برخی مدارسی که دانش‌آموزان نخبه در آن تحصیل می‌کنند، به دستمان رسیده، متاسفانه تمایل مهاجرت به خارج از کشور به رده‌های پایین‌تر رسیده است و امروز بسیاری از دانش‌آموزان ما ترجیح می‌دهند بعد از اتمام دوره متوسطه، تحصیلات خود را در خارج از کشور ادامه دهند که این بسیار جای نگرانی دارد.

به عقیده اغلب صاحب‌نظران، وجود جمعیت کثیر دانش‌آموختگان بیکار در کشور با وجود همه پیامدها و تبعاتی که در پی دارد، این پیام را به جوانان در حال تحصیل در مقاطع پیش از دانشگاه منتقل می‌کند که آینده شغلی مبهمی در انتظار آنان است و این آینده مبهم شغلی، می‌تواند عاملی مهم در مهاجرت استعدادهای برتر دانش‌آموزی تلقی شود.

حکیم‌زاده می‌گوید: متاسفانه آموزش ‌هایی که در مدارس به دانش‌آموزان ما ارائه می‌شود، چندان مهارت‌محور نیست و این موضوع باعث می‌شود که دانش‌آموزان ما چندان با مباحث کاربردی آشنایی نداشته و با مهارت‌های مختلف بیگانه باشند که این موضوع نگران‌کننده‌ای است.
از سوی دیگر کثرت دانش‌آموختگان دانشگاهی که متاسفانه با بازار کار چندان مناسبی مواجه نیستند و گسترش دامنه بیکاری این افراد در کشور، برای دانش‌آموز ما تداعی‌کننده این مسئله است که ممکن است در آینده، او نیز نتواند نیاز شغلی خود را برطرف کند و این مسئله نیز به عنوان یکی از موضوعات مهم به مهاجرت دانش‌آموزان دامن می‌زند.

وی تصریح می‌کند: بررسی‌ها از افزایش روند مهاجرت دانش‌آموزان از کشور حاکی است که مهاجرت استعدادهای برتر و نخبه، واقعیت انکارناپذیری است که باید برای آن چاره‌اندیشی کرد و یکی از راهکارها می‌تواند این موضوع باشد که آموزش‌های قبل از دانشگاه باید در هویت‌بخشی و احساس تعلق دانش‌آموزان به جامعه موثر عمل کند، در حالی که اکنون این طور نیست.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    برای جلوگیری از فرارنخبگان باید ازبدو ورود آنان به مدارس ؛ آنان بورسیه کرد تا از ابتدا مسیر کاروزندگی شان مشخص ودغدغه زمان فارغ التحصیلی رانداشته باشند ؛ نه اینکه برای ورودآنان به مدارس خاص ازآنان شهریه دریافت کنند

  • بدون نام

    برای نرفتن نخبه ها بورسیه لازم نیست بایدعدالت اموزشی اجرابشه وسهمیه های گوناگون برداشته وحق به حقداربرسه

  • بدون نام

    باز هم کار را بدید دست اونها که ژن خوب دارند....

  • بدون نام

    در نظام آموزشی ما خانه از پای بست ویران است. وفقط نظرات خوبی می دهند. واکثر تیوریسین های ما اصلا از صفر تا صد متد های خودشان یا برنامه های مدون شده را دنبال نمی کنند. ودر یک دور دایروی فقط این سیکل هر ۴ سال به شکل رنگ شده جا عوض می کند . حداقل من که ۳۲ سال درگیر نظام آموزشی هستم. تراوت آموزشی هدفدار که منتج به نتیجه شود وجامعه مورذ تحقیق را به راس هرم برساند شاهد نبودم. چون مدیران برنامه ریز به ... هیچوقت به هدف برنامه نمی رسند.

  • بدون نام

    دولت باید کرسی استادی دانشگاها را در اختیتار تمامی مدال اوران دانش اموزی ودانشجویی قرار دهد وتصمین کند وباند بازی وژن برتر اقازاده ها را کنار بزند

  • بدون نام

    بیش از پنج میلیون مهاجرت کردند و چند برابر این خواستند اما نتوانستند بروند و کسی عین خیالش نیست یکی بپرسد چرا؟
    در حل کوچکترین مساعل مانده ایم از اجرای کنسرت تا حضور خانمها در ورزشگاه تا دوچرخه سواری . از اعتیاد و بیکاری و گرانیو فساد بگذرید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج