۵۸۵۱۰۰
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

وظیفه شورای شهر جدید و رئیس آن

۱۹دی‌ ۱۳۹۵ یکی از غم‌انگیزترین روزها در تاریخ جمهوری اسلامی است. در این روز مردی ناباورانه از میان ما رفت که تا امروز و تا فرداها جای خالی او را حس خواهیم کرد.

نعمت احمدی در روزنامه آرمان نوشت: ۱۹دی‌ ۱۳۹۵ یکی از غم‌انگیزترین روزها در تاریخ جمهوری اسلامی است. در این روز مردی ناباورانه از میان ما رفت که تا امروز و تا فرداها جای خالی او را حس خواهیم کرد.
هرچند برخانواده آیت‌ا... هاشمی آن رفت که به‌گفته فائزه هاشمی، دختر آن مرحوم، ۴نفر از اعضای خانواده هاشمی ممنوع‌الخروج شدند اما مردمی که هر روزه فشارهای وارده به آیت‌ا... و خانواده و فرزندانش را می‌دیدند، با چشمی گریان در تشییع جنازه تاریخی آن مرحوم شرکت کردند؛ تشییع‌جنازه‌ای که سه‌نسل از مردم ایران با چشمی گریان موجی عظیم به‌وجود آوردند و بعد از تشییع‌جنازه تاریخی حضرت امام چنین اجماعی از همه مردم با چشم گریان دیده نشده بود.
هرچند رحلت ناباورانه آیت‌ا... هاشمی دردی است جانکاه که علاقه‌مندان آن مرحوم را برای همیشه داغدار کرده است، اما حقانیت راه و روش ایشان را همه مردم با شرکت در تشییع‌جنازه نشان دادند. از ۱۹دی‌ماه فاصله چندانی نمی‌گذشت که در ۲۹اردیبهشت‌ماه مردم تهران در انتخابات شورای شهر در حرکتی هماهنگ به یادگار ایشان، آقای مهندس محسن‌هاشمی که در مشی اعتدالی دانش‌آموخته راه‌وروش آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی می‌باشد، رأی دادند.
نزدیک به یک‌میلیون و هشتصد‌هزار نفر با همه بدسلیقگی که تهیه‌کنندگان لیست معروف به لیست امید در چینش اسامی کاندیداهای شورای شهر نشان دادند، به‌شکلی معنادار به آقای محسن هاشمی رأی دادند (۱۷۵۶۰۸۶) و اختلاف رأی آقای هاشمی با آقای‌الویری به‌عنوان نفر دوم ۳۴۵۰۱۸ نفر می‌باشد. اختلاف قابل توجه ۶۸۹۲۵۵ رأی، بین نفر اول و نفر آخر نشانگر اعتماد مردم تهران به یادگار آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی است.
این تعداد آرا وقتی معنادار می‌شود که ببینیم آقای مهدی چمران، فردی که آقای احمدی‌نژاد را از خیابان بهشت به خیابان پاستور فرستاد و بی‌تعارف در عملکرد ۸‌ساله آقای احمدی‌نژاد شریک واقعی است و اگر نبود مدیریت آقای چمران، به‌یقین آقای قالیباف ۳دوره بر مقدرات شهر تهران مستولی نمی‌شد، ۱۱۰۲۸۳۹رأی با آقای هاشمی فاصله دارد؛ فاصله‌ای که آینه تمام‌نمایی از قدردانی مردم تهران نسبت به آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی است؛ آن هم بعد از آن همه فشار که از هر سو بر آن کوه صبر و استقامت روا داشته می‌شد.
وقتی آقای محسن هاشمی با اختلاف زیاد مورد اقبال مردم تهران قرار گرفت، ظاهرا نخواست یا نخواستند که اداره شهر را با توجه به برنامه جامعی در این‌باره داشت، بر عهده او بگذارند، اما ریاست بر شورای شهر کمترین حقی است که اعضای شورای شهر باید به احترام رأی مردم برای آقای مهندس محسن هاشمی قائل می‌شدند. با رأی قاطعی که اعضای شورای شهر به آقای محسن هاشمی دادند، ایشان بحق بر کرسی ریاست شورا تکیه زد.
وظیفه‌اش به‌عنوان رئیس شورای شهر بسیار سنگین است. تهران طی مدتی که اصولگرایان اداره این شهر را برعهده داشتند، به‌نوعی مدیریت شده است که فی‌الواقع پاسخگوی افکار عمومی نبوده است. هرچند تعدادی از مجموعه ۲۱نفره‌ای که اداره شورای شهر تهران را برعهده دارند، حداقل برای صاحب این قلم ناشناس می‌باشند و با دستی لرزان به آنها رأی دادم، اما در میانشان هستند بزرگوارانی که سابقه مدیریتی آنان و سلامت و صداقتشان روشن است.
خواسته مردم از نمایندگان خود در شورای شهر بسی فراتر از شرح وظایف آنان می‌باشد که چگونه با شهردار منتخب هماهنگ باشند و طرح و برنامه برای اداره شهر در آینده داشته باشند، اما غیر از برنامه برای اداره شهر در آینده باید به وضع گذشته اداره شهر نیز بپردازند و آن حسابرسی از گذشته اداره شهر می‌باشد. به دیگر سخن، وقت پاسخگوکردن اعضای شورای شهر سابق و نیز دو شهرداری که در این مدت تهران را جولانگاه مدیریت خود کردند، رسیده است.
به باور من باید بدون حب و بغض نوعی حسابرسی در گذشته شورا و شهرداری را برنامه‌ریزی کرد. این حسابرسی و حساب‌خواهی شدنی است. برای این حسابرسی باید برنامه داشت. مبنای تاریخ حسابرسی باید شروع فعالیت آقای محمود احمدی‌نژاد به‌عنوان شهردار تهران باشد و موضوعاتی که باید به آن پرداخته شود، شفاف هستند.
الف : کمیسیون ماده ۵ - این کمیسیون با تاسف با شهرخواری و کوه‌خواری و حاشیه‌خواری شهر تبدیل به قلکی شده است که شهرداران هر شهر دست در آن می‌کنند و به دلخواه مبالغی به‌قیمت ویرانی شهر از آن برداشت می‌کنند. با ورود به بایگانی شهرداری‌های مناطق تهران، کل پرونده‌های کمیسیون ماده ۵ باید استخراج شود و بررسی کارشناسانه‌ای نسبت به عملکرد این کمیسیون صورت گیرد.
تغییر کاربری‌هایی که در طول این سال‌ها با تصویب کمیسیون ماده ۵ صورت گرفته، پاشنه‌آشیل تخلفات شهر تهران می‌باشد. کمترین خواسته مردم از شورای شهر و رئیس آن بررسی پرونده‌های کمیسیون ماده ۵ است.
ب : طی این سال‌ها شهر تهران به جای نوسازی بافت فرسوده خود، از چهارسو رشد کرده است تا جایی که در بخش‌هایی از بر و بحر خود به موانع طبیعی از قبیل کوه برخورد کرده است. پروانه‌هایی که در این مناطق به اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از نهادهای دولتی و تعاونی‌ها و افراد واگذار شده است، باید مورد بازنگری قرار گیرد.
به یقین چشم اسفندیار پهلوان پروارشده از گسترش تهران در صدور پروانه‌های ساختمانی این سال‌ها به حسابرسان قسم‌خورده چشمک خواهد زد. برج‌های سربه‌فلک‌کشیده، تعاونی‌های بی‌درو پیکر و تراکم‌فروش‌های بی‌قاعده و قانون.
ج : تملک اراضی و توافق‌های صورت‌گرفته در این موارد و معوض‌هایی که به تملک‌ها تعلق گرفته است نیز باید در کانون حسابرسی قرار گیرد.
د: برای توسعه تهران در زمینه حمل‌و‌نقل درون‌شهری هم اتوبان تعریف شده است و هم مترو؛ نگاه شهرداران گذشته تهران به بخش اتوبان و خیابان که در دید مردم قرار دارد، بیشتر از مترو بوده است. مترو در تهران آن‌گونه که باید مورد مهر و محبت شهرداران واقع نمی‌شد. آقای محمود احمدی‌نژاد منوریل‌محور بود.
جای تعجب است در شهری مانند تهران که مترو آن جواب داده است و نقشه جامع مترو و خطوط مورد نیاز شهر قبل از انقلاب هم با کارشناسی شرکت‌های معتبر طراحی و بخشی از آن به همت آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی و مدیریت یادگارش، رئیس فعلی شورای شهر احداث و هم‌اکنون روزانه چند صد‌هزار سفر شهری به وسیله مترو صورت می‌گیرد، مورد توجه آقای احمدی‌نژاد نبود، اما منوریل امتحان‌پس‌نداده در کانون نگاه و نظر آقای احمدی‌نژاد قرارداشت.
سخن آخر اینکه آقای مهندس هاشمی همیشه از عدم همراهی شورای شهر و رئیس‌جمهور و شهردار نسبت به مترو گلایه داشت و در یکی از مصاحبه‌هایش گفته است که در همین خطوط فعلی مترو می‌توان با صرف هزینه‌ای کمتر از یک‌میلیارد دلار که برای خرید واگن اختصاص یابد، طول زمان انتظار حرکت قطارها را کاهش داد و تعداد سفر روزانه را دو سه برابر میزان فعلی کرد.
شکست اصلاح‌طلبان در دوره دولت اصلاحات را جملگی ناشی از شکست شورای شهر اول می‌دانند؛ شکستی که باعث شد اصولگرایان که با حماسه دوم خرداد همه چیز را ازدست‌رفته می‌دیدند، خود را بازسازی کنند و از معبر شهرداری تهران خود را به ریاست‌جمهوری برسانند. امروزه پیروزی اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای شهر در کلانشهرها بازخورد عملکرد منفی اصولگرایان در اداره کلی کشور طی سال‌های گذشته می‌باشد و درس عبرتی است که باید از گذشته گرفت و با همدلی و همسویی دستاوردهای اعتدالیون و اصلاح‌طلبان را در بازپس‌گیری اداره شهرهای بزرگ و ریاست‌جمهوری حراست و حفاظت نمود.
باید از گذشته پند گرفت و وامدار اعتماد دوباره مردم به مشی اصلاحی و اعتدالی بود و اجماع درون‌شورایی را در انتخاب شهردار و رئیس شورای شهر به فال نیک گرفت. کاش آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی زنده بود می‌دید که چگونه مردمی که دلسوزانه نگران حال و آینده آنان بود، حرمت نام و یاد او را نگه داشتند و این اعضای شورای شهر و رئیس شورا و مهم تر از آن شهردار پاکدست تهران آقای محمد علی نجفی می‌باشند که باید دقت کنند با نظارت بر منابع مالی و دقت در هزینه‌های اداره شهر تهران پاسدار اعتماد مردم به مشی اعتدالی و اصلاحات باشند تا خدای‌ناکرده همانند عملکرد شورای شهر اول باعث شکست آرای مردم نشوند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج