شکاف زیاد دستمزد با هزینه معیشت
معاون وزیر کار با بیان اینکه با توجه به شکاف دستمزد و تورم از سالیان گذشته، شاهد عدم پوشش هزینه سبد معیشت هستیم گفت:دستمزد سالانه باید به میزانی افزایش یابدکه عقب ماندگیهای گذشته جبران شود.
احمد مشیریان درباره برنامه این وزارتخانه برای کاهش فاصله حداقل دستمزد با هزینه معیشت که سال گذشته با توافق شرکای اجتماعی ۲ میلیون و ۴۸۹ هزار تومان تعیین شد، گفت: حداقل دستمزد سالانه طبق قانون کار بر اساس توافق سه جانبه گروههای کارگری، کارفرمایی و دولت در شورای عالی کار بررسی و تعیین خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه طی چهارسال گذشته تلاش شد تا حداقل دستمزد متناسب با نرخ تورم سالانه افزایش یابد افزود: متاسفانه طی سالیان گذشته حداقل دستمزد متناسب با نرخ تورم رشد نکرده بود یا اینکه رشد نرخ تورم به میزانی بود که حداقل دستمزد را پوشش نداد، به همین دلیل در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم فاصله زیادی بین دستمزد و تورم ایجاد شده بود.
معاون وزیر کار در امور روابط کار افزود: طی ۴ ساله گذشته همه ساله حداقل دستمزد متناسب یا بیش از نرخ تورم افزایش یافت بنابراین بخشی از عقب ماندگی و شکاف دستمزد و تورم طی چند سال گذشته جبران شد.
مشیریان گفت: با توجه به شکاف دستمزد و تورم ناشی از سالیان گذشته، امروز شاهد عدم پوشش هزینه سبد معیشت هستیم اما امیدواریم بتوانیم با همین روند علاوه بر پوشش نرخ تورم، بخشی از مطالبات و عقب ماندگیهای دستمزد سالانه را جبران کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان تعیین سقف مدت زمان برای رسیدن حداقل دستمزد به هزینه سبد معیشت وجود دارد؟ نیز ادامه داد: شاخصهای تعیین حداقل دستمزد در قانون کار عنوان شده اما موضوعی مبنی بر تعیین یک مدت زمان رسیدن دسمتزد به هزینه معیشت در قانون دیده نشده است، اما وظیفه ما به عنوان دولت جبران عقب ماندگیهای دستمزد طی سنوات گذشته است
معاون وزیر کار افزود: نمی توان مدتی را برای رسید حداقل دستمزد به هزینه معیشت تعیین کرد به دلیل اینکه حداقل دستمزد با هزینههای واقعی فاصله زیادی است؛ در عین حال اگر دستمزد بدون ضابطه افزایش یابد میتواند منجر به رشد تورم و کاهش قدرت خرید شود.
مشیریان تاکید کرد: باید سعی کنیم هم تورم را کنترل کنیم هم میزان دستمزد را به گونهای طی سالهای آینده افزایش دهیم که عقب ماندگیهای گذشته جبران شود.
نظر کاربران
تمامی نابسامانی مالی دولت بود و کنترلی بر روند قیمتها نداشته و با قانون ارزش افزوده کمر مردم بدبخت را شکسته مردم بی چاره وسرگردان تامین هزینه های غذایی بهداشتی و ... ناتوانند بهداشت روانی مردم بهم ریخته شده است و عصبی و تعادل روانی ندارند و توانایی اداره هزینه خانواه بردوش پدر ها سنگنی می کند کسی جوابگو نیست رکود بازار بیکاری افزایش بی رویه حاملهای انرژی ، برق آب و با تبصره های غیر قانونی .... با این روند هیچ امیدی به بهبود معیشت خانواده نخواهد بود .خدا به داد این ملت مظلوم برسد.
معاونت محترم وزرات کار سالهای متمادی صحبت از کمی حقوق بازنشستگان و کارگران که میشود حقوق های بالا مثال میزنید ولی یک ماه بعد از عید کمترین افزایش ۱۲۰ یا ۱۳۰ تماش میکنید فکر نمیکنید دیگه حنا رنگ نداره این حرفا رو بس کنید
والا همين حقوق دوزاري رو هم نميدن
الان شركت ما پنج ماهه كه حقوق نداده
داريم از بي پولي مي ميريم
همش دارین دروغ میگین و سر مردم کلاه میذارین، ما اینهمه نفت و گاز و زغال سنگ و آهن و فولاد و ثروت داریم اونوقت اقایون حقوق های 200میلیونی میگیرن چه میدونن کارگر بدبخت چطور شب رو به صبح میرسونه، چطوری داره زجر میکشه، چجوری داره با هزار بدبختی و گرفتاری زندگی رو سر میکنه همیشه شرمنده خانواده ایم همیشه شرمنده مهمونا هستیم، همهش بفکر فردا هستیم که پول کم نیاریم دیگه واقعا کشش نداره اینهمه بی پولی، خدا نگذره ازتون
به قول دوستمون آقای امیرحسین همین حقوق دوزاری رو هم نمیدن.
همسر من تو سد کهیر تو چابهار داره کار میکنه الان 9 ماهه حقوق ندادند . فقط یکی دو بار مساعده دادند والسلام.
جوابگو هم نیستند.
به خدا مردیم از فشار بی پولی .
خدا خونه هایی رو که این مدیرها با پول امثال ما میخرند ویران کنه رو سرشون .
تو تهران نشستند خبر از گرمای 50درجه ندارند .