مجلسی: ترامپ، لطمه خواهد دید
ترامپ به طبقۀ روشنفکر امریکا تعلق ندارد؛ افکارش تند و اوباشمابانه است.
فریدون مجلسی کارشناس مسائل بین المللی در گفتگو با خبرآنلاین به بررسی درگیریهای نژادپرستانه در ایالت ویرجینیای امریکا پرداخت.
راستگرایان افراطی در شهر شارلوتزویل در ایالت ویرجینیا تظاهراتی با سازماندهی قبلی به راه انداختند، که در تقابل با تظاهرات ضد فاشیستها به خشونت گرایید.
نژادپرستان با شعارهای فاشیستی با مخالفان درگیر شدند و بدنبال آن فرماندار ویرجینیا وضعیت فوق العاده اعلام کرد. با اعلام وضعیت فوق العاده در ویرجینیا، شبکه تلویزیونی سی ان ان نیز به انتقاد شدید از دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پرداخت و گزارش داد: ترامپ در محکوم کردن «نژاد پرستان راست افراطی سفید پوست» قصور کرد و پیام های خطرناکی فرستاد.
گفته می شود ترامپ که حملات بیرحمانه ای علیه هیلاری کلینتون، جان مک کین، قضات فدرال آمریکا، رهبران هم حزبی جمهوریخواه خود و روزنامه نگاران داشته است؛ در محکومیت این حادثه به سادگی «تمام طرف ها» را مقصر خواند. تحلیلگران می گویند پیام ترامپ درخصوص این حادثه، سیگنال های اشتباهی می فرستد و پیامی خطرناک در آن نهفته است.
فریدون مجلسی، کارشناس مسائل بین المللی در گفتگو با خبرآنلاین پیرامون این واقعه در پاسخ به سوالی در مورد علت اصلی رخ دادن این اتفاق در ایالت ویرجینا گفت: این ایالت از گذشته مرکز تندروها و نژادپرستان امریکا بوده است. جنگ داخلی امریکا هم که در واقع بین شمال و جنوب بود، از این ایالت فرماندهی می شد و ویرجینیا فرماندهی سپاه جنوب -که طرفدار برده داری بود - را بر عهده داشت. در حقیقت جرقه آن از همان جا شروع شد و سنگر اصلی آن هم از آنجا بوده است.
مجلسی با اشاره به قصور رئیس جمهور امریکا در واکنش به این حادثه گفت آقای ترامپ که تعلق به بخش متفکر و روشنفکر امریکا ندارد، خود بیشتر نزدیک به همین افکار تند و افکار به اصطلاح اوباشانه است. برای اینکه در همه جای دنیا چنین گروههای غیرمتفکر و اوباش مآبانه هستند که دنباله رو این افکار هستند. در خبرها هم دیدید که آن پسر بیست ساله چگونه با ماشین خود به جمعیت کوبید و دنده عقب گرفته و آن کسی را که زیر گرفته بود کشته شد. البته این فرد دستگیر هم شده است.
این کارشناس مسائل آمریکا افزود: رئیس جمهور امریکا که عملا این رفتارها را ترویج کرده و می کند و محکوم به حمایت از آنها است و عملا شدت گرفتن چنین اقداماتی را باعث شده است، چگونه می تواند بیاید و در مقابل آن موضع بگیرد. برخورد ضعیف او نوعی حمایت از این گروه محسوب می شود. متاسفانه این رئیس جمهور سطحی و با همان روشهای کودکانه در امریکا یک سبقه ای را شروع و جا می اندازد که به کلی به منافع و حیثیت امریکا لطمه و آسیب بزند.
مجلسی در پاسخ به این سوال که آیا این موضوع می تواند فضا را ملتهب کند و باعث تکرار اتفاقات مشابه شود، گفت: امکان وقوع در بعضی شهرها وجود دارد. نطفه این تفکر در آلاباما وجود دارد که اولین شورشهای ضد سیاه پوستی و هم سیاه پوستی از آنجا شروع شد.
مجلسی ادامه داد: در بعضی قسمتهای جنوبی امریکا هم وجود دارد ولی من فکر می کنم واکنش به این حادثه در حالت کلی معکوس باشد و موجب شود بخشهای مترقی و متفکر امریکا و حتی بخش های پایین تر اجتماعی که تحت تاثیر فرهنگ لاتین هستند، مانند اسپانیولی زبانها و همچنین خاورمیانه ای ها به خشم بیایند و در مقابل آن مقاومت کنند.
این دیپلمات قدیمی با اشاره به اینکه این گروه ضد یهود نیز هستند گفت: این در حالی است که ترامپ و خانواده آنها وابستگی های یهودی دارند و این تنها بخشی است که این گروه را از ترامپ جدا می کند. به هر حال من این را خیلی جدی نمی بینم و فکر می کنم واکنش مردم امریکا در مقابل آن کوبنده باشد و مردم آنها را محکوم کنند و به موقعیت آقای ترامپ بیشتر لطمه می زند.
ارسال نظر