تذکر دو نماینده نسبت به عدم معرفی وزیر علوم
دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم نسبت به عدم معرفی وزیر پیشنهادی علوم به مجلس انتقاد کردند.
خبرگزاری ایسنا: دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم نسبت به عدم معرفی وزیر پیشنهادی علوم به مجلس انتقاد کردند.
جهانبخش محبینیا در جلسه علنی صبح امروز (سه شنبه) مجلس و در خلال سخنرانی رئیس جمهور در دفاع از کابینه دوازدهم اظهار کرد: انصافا صحبت رئیس جمهور در قامت قانون و دقیقا منطبق بر آئین نامه در راستای تشریح برنامه کابینه دوازدهم و وزرای پیشنهای بود، اما طبق مواد ۲۰۴، ۲۰۵ و ۲۰۶ آئین نامه و اصل ۱۳۳ قانون اساسی نسبت به دو مرحلهای کردن معرفی کابینه بحثهایی وجود دارد. آقای روحانی گفتند عدم معرفی وزیر پیشنهادی علوم از سر لاعلاجی بوده. ما این نگرانی را داشتیم که این کار از موضع بی اعتنایی انجام شده باشد.
وی افزود: طبق آئین نامه داخلی مجلس رئیس جمهور باید اسامی همه اعضای هیات وزیران را تقدیم مجلس کند و این موضوع در چند سطح قابل تحلیل و استنتاج است که همه وزرا باید به مجلس معرفی شوند. اگر هم این بار این کار از سر لاعلاجی انجام شده شاید دفعات بعد پنج وزیر معرفی نشوند.
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: باید روی این موضوع تامل کرد اما به نظر نمیآید تذکر وارد باشد. در آئین نامه عبارت همه هیات وزیران نیامده و طبق اصل ۱۳۶ قانون اساسی هم هیات وزیران بیش از نصف کابینه را شامل میشود. بنابراین عدم معرفی وزیر پیشنهادی علوم ایراد قانونی ندارد اگرچه بهتر بود که ایشان هم معرفی میشد.
با وجود توضیحات رییس مجلس، علیرضا سلیمی نماینده محلات نیز در اخطار مشابهی مستند به اصل ۱۳۳ قانون اساسی گفت: مجموعه وزرا باید توسط رئیس جمهور به مجلس معرفی شوند و رای اعتماد بگیرند و در ماده ۲۰۴ آئین نامه هم این موضوع مورد تاکید قرار گرفته است.
علی لاریجانی در پاسخ به این اخطار گفت: فرض کنید رئیس جمهور همه وزرا را معرفی کردند و همان روز یکی از آنها سکته کرد یا مرحوم شد، مثل آقای ربیعی که پیام داده بودند که تصادف کردند و البته به خیر گذشت، آیا در چنین شرایطی کابینه باید معطل بماند یا مجلس باید برای بقیه تعیین تکلیف کند؟ برداشت من این است که این کار خلاف قانون اساسی نیست و این اخطار وارد نیست.
ارسال نظر