تلاش برای ربط دادن بحران کره شمالی به ایران
بعضی از مقامات در کاخ سفید تلاش می کنند که فشار بیاورند که بحران ایران را به واسطه برنامه های موشکی تهران به کره شمالی ربط دهند، در این رابطه بسیاری از مقامات ایالات متحده می گویند که همکاری مشترکی میان ایران و کره شمالی برای توسعه سامانه های موشکی ایران وجود دارد.
با این حال ترامپ و معاونانش شروع کرده اند که از برگه توافق هسته ای که به شدت حساس است به عنوان برگه فشاری در برابر تهران برای رسیدن به دستاوردهای سیاسی خود استفاده می کنند، حالا ترامپ و دستیارانش تلاش می کنند که توافق هسته ای با ایران را به خطوط توسعه نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه ربط دهند و به آن فشار بیاورند که از توسعه طلبی های سیاسی منطقه ای اش دست بکشد.
در این رابطه ترامپ گفت: «ایران به روح توافق هسته ای که در سال ۲۰۱۵ امضا شد، احترام نمی گذارد» و همانند همیشه در توصیف این توافق گفت که «این توافقی وحشتناک» است.
ترامپ در ادامه افزود: «شخصا اعتقاد ندارم که آنها به توافق پایبند هستند، اما وقت داریم، خواهیم داد که اگر ایران به توافق پایبند نباشد با چه اقدامات جدی ای علیهش مواجه خواهد شد.»
توافق هسته ای در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ میان تهران با قدرت های بزرگ (ایالات متحده امریکا، چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا و آلمان) امضا شد. هدف از این توافق تضمین مسالمت آمیز بودن برنامه هسته ای ایران در برابر رفع بخشی از تحریم های بین المللی علیه ایران است.
یک مقام امریکایی که نخواست نامش فاش شود به وبسایت شبکه سی ان ان امریکا گفت: «رئیس جمهور و وزیر امور خارجه امریکا بر این حقیقت باقی خواهند ماند که ایران بزرگترین خطر برای ایالات متحده و امنیت منطقه ای آن است.»
وی در ادامه افزود: «دولت فعلی امریکا در حال طرح ریزی استراتژی کاملی است که جلوی تمامی رفتارهای تخریبی ایران را بگیرد، و این فقط مربوط به توافق هسته ای نخواهد شد.»
بعضی از مقامات کاخ سفید می گویند که میان ترامپ و وزیر امور خارجه اش، رکس تیلرسون، اختلافاتی بر سر توافق هسته ای وجود دارد. اما این اختلاف نظرها مانع از آن نشده است که کنگره تحریم های بیشتری را علیه تهران اعمال نکند.
بعضی از مقامات در کاخ سفید تلاش می کنند که فشار بیاورند که بحران ایران را به واسطه برنامه های موشکی تهران به کره شمالی ربط دهند، در این رابطه بسیاری از مقامات ایالات متحده می گویند که همکاری مشترکی میان ایران و کره شمالی برای توسعه سامانه های موشکی ایران وجود دارد.
ناظران از اقدام ترامپ برای لغو توافق هسته ای یا خارج کردن ایالات متحده از آن نگران هستند. به اعتقاد بسیاری در صورتی که واشنگتن بخواهد از توافق هسته ای با ایران خارج شود باید به سرعت استراتژی ای برای رویارویی با نفوذ ایران اتخاذ کند، این در حالی است که تا کنون هیچ استراتژی ای از سوی ایالات متحده در این رابطه مشاهده نشده است.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه از رهبران امریکا به دلیل تشکیک در توافق هسته ای که مورد اجماع جامعه جهانی است، انتقاد کرد و در اظهاراتی که خبرگزاری اینتر فاکس روسیه منتشر کرد، گفت: «از شانس بد، شرکای امریکایی ما با وجود این که دولت ترامپ پایبندی ایران به توافق هسته ای را تایید کرده است، نسبت به آن شبهاتی را وارد می کنند، در حالی که امضای همه پای این توافق است و همه تدابیر لازم در آن لحاظ شده است.»
نظر کاربران
امریکائیان چون زورشان به کره شمالی نمی رسد انرا به ایران ربط می دهند.