خداحافظ، طبيب تورم ایران
محسن جلال پور رییس پیشین اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران یادداشتی درباره علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی نوشته است. دوران وزارت طیب نیا عملا تمام شده و در دولت جدید باید سکان را در صورت اخذ رای اعتماد به مسعود کرباسیان بسپارد.
عصر ایران: محسن جلال پور رییس پیشین اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران یادداشتی درباره علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی نوشته است. دوران وزارت طیب نیا عملا تمام شده و در دولت جدید باید سکان را در صورت اخذ رای اعتماد به مسعود کرباسیان بسپارد.
متن این نوشته که در کانال تلگرامی او انتشار یافته از این قرار است:
در طول چهار سال حضورعلی طیبنیا در وزارت اموراقتصادی و دارایی همواره با او در ارتباط بودم. امروز که میدانم وزیر اقتصاد نیست و احتمالا دیگر هیچ پستی را قبول نخواهد کرد، میخواهم کمی راحتتر دربارهاش بنویسم.
آن روز که نمایندگان مجلس نهم به حکم «طبیب تورم» با بیشترین رأی اعتماد به استقبالش رفتند، تصورم این بود که آکادمیسین جوان به زودی از راهروهای تودرتوی عمارت بابهمایون، گیج و سرگردان به خانه بازخواهدگشت.
تورم بالا،رشد منفی،خزانه خالی،بازارهای بی ثبات و انتظارات زیاد. او چگونه میتوانست بر این مشکلات فائق آید؟
رفته رفته وزیر دانشگاهی بر اوضاع مسلط شد.در ستاد اقتصادی دولت حرفهای زیادی برای گفتن داشت.در وزارتخانه هم جز يكي دو انتصاب اشتباه،خطایی مرتکب نشد.در سیاستگذاری، معقول و منطقی نشان داد جز اینکه برای امضای برخی مصوبات، وسواس نشان داد.
علی طیبنیا در مجموع به سهم خود در کاهش تورم و بازگرداندن ثبات به اقتصاد ایران تلاش زیادی کرد.او قبل از این که وزیر شود،تنها یک استاد اقتصادکلان بود.امروز اما یک اقتصاددان با تجربه است.
اجازه بدهید کمی از خصلتهایش بنویسم.
مردی ساده و موقر با دانشی انبوه و سعه صدری مثال زدنی . در این سالها کمتر عصبانیتش را دیدم و کمتر حرف غیر منطقی از او شنیدم.
در دورانی که مسوولیت برگزاری شورای گفت وگو را داشتم،همواره خوش و قول و منظم بود. از شورای گفت و گو تا شورای اقتصاد ، ستاد اقتصاد مقاومتی ، شورای عالی صادرات ، شورای عالی بورس ، شورای عالی خصوصی سازی ، شورای واگذاری اصل ۴۴ ، کمیته مقررات زدایی ، .......... و دهها جلسه ای که وزیر اقتصاد محکوم به شرکت در آن است،همواره سر ساعت حاضر میشد.
شنبهها با نشست شورای عالی واگذاری اصل ۴۴ شروع میشد.حرص خوردنهایش را هرگز فراموش نمیکنم. هر دو بعد از جلسه قرص میخوردیم. دوشنبهها در نشست شورای اقتصاد یا ستاد اقتصاد مقاومتی ، همدیگر را میدیدیم.
نشست های متعدد دیگری هم داشتیم. تا آنجا که شاید ماهی شش یا هفت بار میدیدمش و همواره از خود میپرسیدم چگونه میتواند اینقدر منظم و دقیق برنامههایش را تنظیم کند؟
تنها ایراد طیب نیا شاید کم تجربگیاش در تنظیم برخی مناسبات بود.شاید حرفهایی را زد که نباید میزد. شاید دست به قلمهایش به موقع نبود و شاید هم از دید بزرگان، کم «هماهنگ» بود.
هرچه هست علی طیب نیا دیگر وزیر نیست. او وزیر خوبی بود.طبیب تورم را خوب استقبال کردیم.بیایید بد بدرقه اش نکنیم.
نظر کاربران
اقتصاد دان بزرگی بود خلأ اش در دولت دوازدهم احساس خواهد شد.
پاسخ ها
هر چند برخی از دوستان امید خداحافظی با تورم و امید به افراد اقتصاد دان بسته اند اما با توجه به دوازده سال پیش که اقتصاد کشور را دگرگون و حیف و میل نمود با ورود یک یا دو نفر به تنهایی و با مخالفتی که کماکان ادامه و تشدید شده است از سن پنجاه سال تا چهار نسل بعد که فعلا کودک هستند رنگ اقتصاد پویا و سالم را فقط مگر روی کاغذ بخوانند و هرگز آنرا لمس نخواهند نمود، مگر تعدادی که قبلاً نیز مورد توجه بوده و هستند،
من با تمام حرفهای شما موافقم...او ناشناخته است......او مرد علم بود ونه سیاست بازی......فرهیخته بود...و همرنگ جماعت شدن وسیاسی کاری های اداری را نمیدانست...ومثل برخی وزرا اهل تبلیغات وگرو کشی هم نبود...صداقت داشت...وسالم بود....در دولت روحانی هر کس یکبار حرفی زده که خوشش نیامده...مستبدانه کنار گذاشته شده....مثل احمدی نژاد.....نعمت زاده وطیب نیا وچیت چیان واشتیانی...همگی مقتدر وقوی بودند..که متاسفانه افرادی ضعیفتر به جای انها امده است.......ملاوردی را دستیار کردند چون او هم اعتراض کرد.....من به روحانی رای دادم...ولی حالا به این نتیجه رسیدم که مستبد وخودرای هست....هر کس کوچکترین حرفی بزند که به مذاقش خوش نیاید ...او را کنار میگذارد...واین از اصلاح طلبی به دور است....من مخلص طیب نیا هستم..وواقعا دوستشون دارم....طیب نیا بیشتر به فکر اخرت هست....فقط در این دولت وزیر بهداشت حق هر حرفی را داشت.وتبلیغات زبادی دارد......وکلی بازار گرمی کرد تا دوباره وزیر شود.......روحانی مستبدانه زنان را کنار گذاشت.....
خسته نباشی مرد! خیلی ها میدانند که اقتصاد بحرانزده ی ایران را تو نجات دادی . اقتصاد بازمانده از فجایع احمدی نژاد و تحریم های همه جانبه و رکود
مردم هم دوستش داشتن. واقعا وزیر لایق و مردمی بود.حیف. کاش سیف میرفت. یا ایشان جای سیف ابلاغ میدادن.
بهتر است وزراء را از بین کسانی که علم و تجربه بالاتری دارند انتخاب کرد،نه چیز دیگر.
ازکدام تورم حرف میزنید؟ مرغ،تخممرغ،انرژی ،کسب و
کار،یا.... ؟ واقعاکه....
چی شد تا همین الان همتون از تورم و گرانی شاکی بودید حالا شد طبیب تورم ؟ پس این همه گرونی گوشت و مرغ و برنج و روغن و قند و شکر و پیاز و میوه و ووووو حاصل بی تجربگی عمه من بود ؟ بابا جمع کنید اینقدر هندوانه زیر بغل هم نزارید
درود فرشید جان کاملا بانظرت موافقم
پاسخ ها
من هم موافقم
تعریف و تمجید اصلاح طلبان از همدیگه شروع شد٬ببندید دهنتون رو فقط حرف مفت میزنید و هیچ خاصیتی برای ملت ندارید
در کنترل تورم از او سپاسگزاریم اما چرا اقتصاد تکان چشمگیر نخورد را کاش توضیح میداد .
میدانیم حرفهای زیاد نگفته دارد
پاسخ ها
راست میگن.تورم خیلی کاهش یافته .گوشت تخم مرغ ومرغ وووووووو.بیکاری اجاره نشینی .دعوای هرسال با صاحب خونه واسباب کشی سالیلنهو...خدا شفا بده.
ایشان از بزرگان علم اقتصاد بودند البته دکترکرباسبان هم دست کمی ازایشان ندارند
بنده بعنوان حامی دکتر روحانی و کسی در جلسات و نماینده ی ایشان در حوزه انتخابات،از ایشان تقاضای عاجزانه دارم آقای طیب نیا با اون نفس طیبی که داردبه سر کرسی برگرداند.پخش کنید شاید فرجی شد.
ادم منظم کافی نیست.برای این جونی (ایران)که مرده متحرک شده اقای جلالی.من از اون منظم ترم بیام وزیر شم.