۵۷۹۷۸۰
۶ نظر
۵۰۰۸
۶ نظر
۵۰۰۸
پ

نانی که حجتی بر سفره ایرانی‌ها می‌گذارد

محمودحجتی درحالی برای سومین بار تصدی وزارت جهادکشاورزی را برعهده می‌گیرد که در چهارسال دولت یازدهم موفق شد،با برنامه‌ریزی و اصلاح ساختار برای دومین بار ایران را در تولید گندم خودکفا کند،رکوردی که پیش از این خود او در سال ۸۳ بدست آورده بود.

خبرآنلاین: محمودحجتی درحالی برای سومین بار تصدی وزارت جهادکشاورزی را برعهده می‌گیرد که در چهارسال دولت یازدهم موفق شد،با برنامه‌ریزی و اصلاح ساختار برای دومین بار ایران را در تولید گندم خودکفا کند،رکوردی که پیش از این خود او در سال ۸۳ بدست آورده بود.

وزارت جهاد کشاورزی ، هر چند در تب و تاب اخبار سیاست زده ایران جایگاه چندانی را از آن خود نمی کند، اما نگاهی به آمارها نشان می دهد مهمترین کالاهای وارداتی به کشور را ، مواد غذایی تشکیل می دهد و سیاست‌های این وزارتخانه تاثیری قابل توجه بر وضعیت سفره ایرانی به جا می گذارد.

خودکفایی در تولید گندم برای ملتی که بیشترین مصرف نان در جهان را داراست، در سال های فعالیت وی در دولت یازدهم اتفاق افتاد و از این منظر بسیاری خودکفایی در این محصول استراتژیک را نقطه قوت کارنامه وی می‌دانند. این در حالی است که برخی منتقدان وی ،پیگیری سیاست های خودکفایی در حوزه محصولات کشاورزی را با استناد به کم آبی ایران و شکل کشاورزی و قیمت تمام شده زیر سئوال قرار می دهند.

کلانتری ، وزیر اسبق کشاورزی که انتقادات صریحی را به عملکرد حجتی وارد کرده و وزارت تحت تصدی وی را متهم به رانت خواری می کند، با انتقاد از بستن درهای واردات به دلیل حمایت از تولید می گوید: به چه قیمتی باید همه تولیدات را با هزینه‌های بالا از جمله هزینه‌های بالای منابع آبی در چنین بحران‌هایی تولید کرد؟

افزایش امنیت غذایی

بررسی ها نشان می دهد امنیت غذایی ایران در چهار سال گذشته افزایش یافته است. جدا از کاهش قابل توجه واردات محصولات استراتژیکی چون گندم و برنج و روغن و ... سهم تولید داخل این محصولات افزایش یافته و پیش بینی ها نشان می دهد با استفاده از تکنولوژی های مدرن آبیاری می توان به رشد تولید محصولات کشاورزی بدون فشار بیشتر به منابع آبی امیدوار بود.

حجتی با دفاع از وزارت تحت تصدی خود می گوید: "در ابتدای شروع به کار دولت یازدهم و عهده دار شدن مسئولیت بخش کشاورزی در سال ۹۲، ذرت به عنوان کالایی واسطه ایی برای صنعت مرغداری با ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی هر کیلو ۱۲۵۰ تومان در اختیار تولیدکنندگان قرار می گرفت، اما امروز با ارز آزاد ۳۵۰۰ تومانی هر کیلو ذرت با قیمت ۸۵۰ تومان به تولیدکنندگان عرضه می شود."

به عنوان مثال ضریب خوداتکایی گندم،به عنوان مهمترین منبع غذایی ایرانیان در سال ۱۳۸۴ برابر با ۹۹.۴ درصد بود که این رقم در سال ۱۳۹۱ به ۵۷.۴ درصد کاهش یافت.

در سال ۱۳۹۲ برابر با ۷۰.۴ درصد برآورد شد اما در سال ۱۳۹۵ این رقم به صد در صد نزدیک شد. پیش بینی‌ها نشان می‌دهد خوداتکایی در حوزه گندم تا سال ۱۳۹۹ نیز تداوم خواهد داشت. این شرایط در سایر اقلام اساسی نظیر برنج، شکر ، روغن و ... نیز به چشم می خورد. افزایش ضرفیت خوداتکایی، امنیت غذایی را بالا برده و مولفه ای برای حفظ امنیت ملی تلقی می شود.

سفره دار ایرانی در چهار سال گذشته ، حالا در برنامه هایی که برای چهار سال پیش رو در وزارت جهاد کشاورزی ارائه داده است بر تحقق اهداف پیش بینی شده در حوزه اقتصاد مقاومتی تاکید کرده است.

تداوم اجرای پروژه‌ها و برنامه‌های اولویت دار ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی شامل برنامه اجرایی تولید محصولات و نهاده های راهبردی، برنامه اجرایی توسعه زنجیره‌ها و مدیریت کلان بازار و توسعه تشکل‌ها، برنامه اجرایی حفاظت و صیانت از منابع طبیعی و عملیات آبخیزداری، برنامه‌ اجرایی توسعه زیرساخت‌ها، پشتیبانی و انتقال دانش نوین در برنامه ارائه شده از سوی وی برای تصدی دولت دوازدهم پیش بینی شده است.

وزارت جهاد کشاورزی در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و با رویکرد تولید و اشتغال به منظور عملیاتی شدن پروژه‌ها و برنامه اجرایی ارائه شده، نسبت به تعیین اهداف کمی و کیفی و الزامات مورد نیاز آنها به شرح زیر برنامه‌ریزی و برای یکایک این پروژه‌ها برنامه عملیاتی در سطوح ملی و استانی تنظیم و اقدام لازم را معمول داشته است.

پروژه‌های تعریف شده در برنامه محمود حجتی در برنامه دوازدهم شامل پروژه‌هایی به نام گندم، دانه‌های روغنی، برنج، چغندر قند و نیشکر، حبوبات، پنبه، نهاده بذر و نهال، ایجاد و توسعه‌ سامانه‌های نوین آبیاری، ایجاد شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی، افزایش تولید زیتون، توسعه، تولید و فرآوری گیاهان دارویی، توسعه برنامه‌ها، توسعه باغات در اراضی شیبدار، گوشت قرمز و شیر، مرغ و تخم‌مرغ، افزایش نوغانداری، پرورش ماهی در قفس، زنجیره‌های عرضه، مدیریت بازار و تامین عرضه محصولات راهبردی، حمایت از توسعه صادرات، آبخیزداری، زراعت چوب، نظام بهره‌برداری، ایجاد سامانه نوین انتقال و ترویج دانش نوین به بهره‌برداران، مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی و تکمیلی که در ادامه نیز او به هفت مورد از الزامات اجرایی این برنامه اشاره کرده است.

برنامه ریزی برای ۴ میلیون کشاورز

آخرین آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران نشان می دهد از بیش از ۲۲ میلیون شاغل ایرانی ۴ میلیون و ۶۰ هزار نفر در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند. شمار شاغلان در بخش کشاورزی در چهار سال فعالیت دولت یازدهم و حضور حجتی بر مسند وزارت جهاد کشاورزی افزایش یافته است.

وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۳۷۹ از ادغام وزارت خانه های جهاد سازندگی و کشاورزی تشکیل شد . محمود حجتی که در آن زمان وزیر راه و ترابری بود، راهی وزارت تازه تاسیس جهاد کشاورزی شد.

او که در رشته مهندسی عمران در دانشگاه صنعتی اصفهان تحصیل کرده است، پیش از وزارت مدیر اجرایی سد کرخه بوده است. در صورت کسب رای اعتماد از سوی حجتی و حضورش در راس این وزارتخانه در چهار سال آینده ، شمار سال های حضور وی در این وزارتخانه با عیسی کلانتری وزیر اسبق کشاورزی برابری خواهد کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • قاسمی

    آقای حجتی نگاهی به دریافتی های کارمندانش بکند که از تمام ارگانها کمتر است.

  • رضا ماندگار

    نان سنگک خشخشی!!!!!

  • کشاورز

    من کشاورز هستم پارسال بارندگی های خیلی خوب باعث افزایش تولید گندم شد این به حجتی چه ربطی داره

  • بدون نام

    خدا از دل کشاورزان بشنود. افزایش سرسام آور گوشت و مرغ و .... مربوط به کیست؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بیچاره کشاورز بدهکارترین قشرکشاورز بی فریادرس ترین کشاورز واقعا حجتی بایدخجالت بکشه بااین حالوروزگارکشورزان 4ماه کشاورزی 1تن گندم به دولت داده هنوزپولش رادریافت نکرده بعدرییس جمهورمیگه کشاورزی به فریاد مارسید تابدهکاریهایمان رادادیم ...

    • بدون نام

      باسلام در سال 92قیمت شیر 1440تومان اعلام شد در آنزمان قیمت جو حدود500تومان بود قیمت خوراک دام حدود600تومان بود اما درساب 1396 قیمت شیر 970تومان هست وقیمت خوراک دام 1500تومان هست آفرین بر حجتی بااین حمابتش از بخش کشاورزی ما که ازدولت روحانی قطع امید کردیم ...

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج