تراژدی استخدام معلم در آموزش و پرورش
فهیمه سادات طباطبایی در عصر ایران نوشت: استان استخدام معلمان در آموزش و پرورش حکایت به شدت غم انگيزي است، قصه ای كه هر كس در طول اين سالها شاهدش باشد نه براي معلم كه براي دانش آموز ميگريد.
فهیمه سادات طباطبایی در عصر ایران نوشت: استان استخدام معلمان در آموزش و پرورش حکایت به شدت غم انگيزي است، قصه ای كه هر كس در طول اين سالها شاهدش باشد نه براي معلم كه براي دانش آموز ميگريد.
كل ماجرا در اين سي و چندين سال پس از انقلاب اين است: درصد قابل ملاحظه ای از نيروي انساني اين وزارتخانه از سر بيكاري و عدم پذيرش در ارگانهاي ديگر و نه از سر علاقه به آموزش و پرورش پناه ميآورند، در اين ميان عدهاي اندك راه تربيت معلم را رفته و مراحل آموزشي را سپري مي كنند اما آن بخش جامانده تحت عنوان نيروي شركتي و حق التدريس و نهضت يار و مربي مهد و با حقوق اندك و بدون بيمه و مزايا وارد سيستم ميشوند به اميد آنكه يك روزي مانند پيشينيان هم صنف خود با فشار بر آموزش و پرورش و مجلس استخدام خواهند شد.
و اين شكل استخدام سال هاست كه رويه شده و همه حق التدريسي ها و نيروهای شركتي خوب مي دانند كه اول بايد خود را وارد حفرههای خالی رده های پایین در مدارس مانند دفتردار، مربی بهداشت، نهضت يار، مربي مهد كنند تا بعد... و اين "بعد" نزديك به پنج سال ميشود تا ديگر بتوان ادعای حق كرد: اول به آموزش و پرورش فشار مي آورند و اگر راه به جايي نبرند، تجمعات خود را روبروي مجلس آغاز مي كنند تا حصول نتيجه.
در اين ميان آموزش و پرورش هميشه مقاومت مي كند، چون بدنه سنگين و فربه ای دارد كه از پس آن برنمي آيد چه برسد به نطفه جديد ناقص كه نه مدرك مرتبط دارد نه آموزش تربيت دبيری ديده و نه اين بدن پير فرتوت توانايي حمل آن را دارد؛ اما مجلس، اين نماينده هاي ادواري خوش مرام كه روزگار سپري شده بر آموزش و پرورش را نديده اند هر دوره براي خوشايند موكلان خود، مهر اجبار را بر پيشاني آموزش و پرورش مي زنند تا به اصطلاح خود فرياد هميشه مظلوم معلمان را آرام كنند.
و حالا اين سيكل معيوب بعد از سه سال دوباره تكرار مي شود چرا كه آموزش و پرورش به تازگی ملزم به استخدام و به کارگیری ۱۲۰ هزار نفر از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی و پیش دبستانی بدون آزمون است و بر چه كسي فجاياي اين نوع استخدامها پوشيده است؟ از بحث چگونگي پرداخت حقوق و مزايا گرفته تا افت تحصيلی دانش آموزان.
سخن بر سر این نیست که حقوق این افراد نادیده گرفته شود چرا که اینان نیز خود قربانی سیستم ناکارآمد حاکم بر آموزش و پرورش هستند بلکه تأکید بر آن است که این روند، بر کیفیت آموزش اثرات مهلک دارد.
در آخر مشتی از خروار را برايتان مثال بزنم از زبان حميدرضا حاجی بابايی وزير اسبق آموزش و پرورش كه در سال تحصيلي ۸۹ می گفت: وقتی وزير پيشين با بازنشستگی پيش از موعد صد هزار معلم موافقت كرد، مدارس به يكباره از معلمان با سابقه خالي شد، مجبور شديم از نيروهاي شركتی حتی با مدرك ديپلم استفاده كنيم تا كلاس درس خالی نماند، در مازندران بيش از دو هزار نيرو به همين شكل براي مدارس ابتدايی گرفتيم و به كلاس فرستاديم. راستی اين معلمان حق التدريسی در صف استخدام همان شركتی های سال ۸۹ نيستند؟
نظر کاربران
آخه به این روش که شرکتی و حق التدریس بمونن کیفیت آموزش میره بالا ولی اگه تبدیل وضعیت بشن کیفیت آموزش میاد پایین اگه نیاز نداشتن خوب اصلا این نیروها نگرفتن اگه هم گرفتن یعنی صلاحیت داشتن پس لااقل یه انگیزه ای در این ها ایجاد کنن دند آموزش و پرورش هم نرم معلم نیاز داره باید هزینه کنه نیاز نداره اخراجشون کنه ولی نمیتونن تا آخر عمر اینجوری بلاتکلیف بمونن برترینها هر مطلبی رو تحت عنوان کارشناسی پخش نکنین یعنی الان این مطالب رو یه کارشناس عاقل گفته اصلا مطالبش با هم همخونی نداره
این به اصطلاح کارشناس چرا در مورد وضعیت آموزش در خود دانشگاه فرهنگیان تحقیق نمیکنه مگر در این دانشگاه معلم تربیت میشه ؟چرا نمیگه که نظام برده داری در مورد این افراد شرکتی و......اجرا میشه ....چرا نمیگه که وظیفه دولت ایجاد شغل برای تمام افراد مملکته .....به نظر من دلیل افت تحصیلی خود نظام آموزش و پرورش هست نه معلم ....خود کتاب ها غیر تخصصی تهیه میشن ....همیشه در مورد نظام آموزش کشورهای پیشرفته تحقیق شده ولی چرا تا الان هیچ تاثیری نداشته چرا ؟ چون محدودیت .......داریم
سلام.یجوری حرف زده انگار وزارتخانه های دیگه نیروهاشونو از مریخ میارن! به والله همین الانش هم بسیاری از کارکنان اموزش و پرورش دارن از خودشون و اعصابشون،هزینه میکنن.هر کی شک داره بیاد در خدمتشم میریم با هم سر کلاس ،بسم الله
ای بابا. این حق التدریس ها آموزش دیده و نیروی مجرب برای پیش دبستانی بودن که قرار بود در سیستم ۶ پایه قرار بگیرن . سلیقه ی وزیر این شد که پایه ۶ رو از راهنمایی گرفت و ما شدیم مشکل آموزش و پرورش. عجب رویی دارید شما. با حقوق پایین مفید هستیم با حقوق قانونی غیر مفید
خانم طباطبایی بنده با مدرک کارشناسی ارشد حق التدریسم یکی از همین نیروها که شما بدون هیچ گونه تحقیق و تفحصی در موردشان اظهار نظر کردین در طول این چند سالی که تدریس داشتم به خاطر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و کسب درصد بالا در امتحانات نهایی کشوری، از طرف اداره و مدرسه چندین لوح سپاس گرفتم امیدوارم قدری فکر کنیم بعد دیگران را قضاوت کنیم چرا که روز قیامت در مقابل اعمالمان پاسخگو هستیم.
بنده مدرک فوق لیسانس ازدانشگاه دولتی بامعدل18 سابقه تدریس دردانشگاه دارم وعاشق کار در آموزش پرورش هستم خواهشن اینقدر نگین بیسواد