۵۷۸۶۷۸
۱ نظر
۵۰۱۷
۱ نظر
۵۰۱۷
پ

بن بست جنگ در افغانستان

پس از آنکه مقامات آمریکائی و مجلس سنای آن کشور به بن بست جنگ در افغانستان اعتراف کردند، پیشنهادهای متعددی برای خروج از این بن بست مطرح شده است که تازه ترین آنها، پیشنهاد بلک واتر یک شرکت خصوصی برای مشارکت در نبردهای هوائی این کشور است.

خبرگزاری ایرنا: پس از آنکه مقامات آمریکائی و مجلس سنای آن کشور به بن بست جنگ در افغانستان اعتراف کردند، پیشنهادهای متعددی برای خروج از این بن بست مطرح شده است که تازه ترین آنها، پیشنهاد بلک واتر یک شرکت خصوصی برای مشارکت در نبردهای هوائی این کشور است.

پس از گذشت نزدیک به ۱۷ سال از حضور نظامیان آمریکائی و سایر کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان حمله کردند، گروه طالبان نه تنها نابود نشد، بلکه قدرتمندتر ظاهر شده و طرح ها و اقدامات ده ها کشور قدرتمند جهان، از جمله آمریکا را به بن بست کشانده است.
علاوه بر قدرتمندتر شدن گروه طالبان، گروه های دیگری از جمله داعش، لشکر طیبه، گروه موسوم به جنبش اسلامی ازبکستان و سایر گروه های تروریستی که دولت افغانستان شمار آنان را 20 گروه اعلام کرده است، زیر چتر طالبان، در این کشور فعال شده اند و نیروهای خارجی مستقر در افغانستان نتوانسته اند امنیت را برای مردم به ارمغان بیاورند.
با پایان یافتن دوره حکومت «بارک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا که قصد خروج کامل نظامیان آمریکائی را از افغانستان، داشت و شمار آنان را از 100 هزار به 8 هزار تن کاهش داد، دولت جدید آمریکا به رهبری دونالد ترامپ، تدوین راهبردی جدید برای خروج از بن بست جنگ در این کشور را مطرح کرده است.
افزایش نظامیان آمریکائی بین 3 تا 5 هزار نیرو و سپردن حملات هوائی به شرکت خصوصی بین المللی بلک واتر از مسائلی بوده که پیرامون راهبرد جدید امریکا در افغانستان مطرح شده است.
منابع خبری پیش از این گزارش داده بودند که کاخ سفید حضور شرکت های خصوصی را در جنگ افغانستان و عهده دار شدن برخی از مسئولیت ها را در نبردها، مطرح کرده که شرکت بلک واتر برای پذیرش این مسئولیت، اعلام آمادگی کرده است.
نشریه «میلیتاری تایمز» آمریکائی به تازگی اعلام کرده است که شرکت نظامی «بلک واتر» در ماه میلادی مارس گذشته پیشنهاد کرد که با حملات هوائی بالگردهای جنگی و هواپیماهای بدون سرنشین، مسئولیت حمایت از نظامیان افغانستان را به عهده گیرد.
تایمز به نقل از «اریک پرنس» رئیس شرکت بلک واتر گزارش داد که وی گفته است که این شرکت توانائی رسیدن به مناطق جنگی در هر نقطه ای از افغانستان را در مدت یک ساعت خواهد داشت و هرگونه حملات هوائی نیز با پیشنهاد نظامیان افغان انجام خواهد شد.
این نشریه به نقل از «رونالد نیومن» سفیر سابق آمریکا در افغانستان نوشته است که «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان با این طرح بلک واتر موافقت نکرده و گفته است که مردم این کشور از اساس با این طرح، مخالفت خواهند کرد.
«طلوع نیوز» نیز روز گذشته اعلام کرد که ژنرال «جان نیکلسون» فرمانده آمریکائی نظامیان خارجی در افغانستان با طرح شرکت بلک واتر مخالفت کرده و از گفت وگو با رئیس این شرکت در باره پیشنهاد وی خودداری ورزیده است.
برخی گزارش ها حاکی از آن است که «پنتاگون» نیز در باره موفقیت و توانائی شرکت های خصوصی در جنگ افغانستان ابراز شک و تردید کرده، اما یک کارشناس برجسته افغان می گوید که شرکت بلک واتر در گذشته نیز در افغانستان نقش داشته است، اما بعد از روی کار آمدن ترامپ، کنار گذاشته شده است.
«وحید مژده» در این باره به خبرنگار ایرنا در کابل افزود که بلک واتر یک شرکت بین المللی است که در ارتکاب جنایت های متعددی مشارکت داشته است و اینک می خواهند این شرکت را کنار بگذارند؛ زیرا به گفته وی در راهبرد جدید آمریکا در قبال افغانستان، استفاده از نیروهای داخلی برای کسب منافع واشنگتن است.
این کارشناس سیاسی تصریح کرد «امضای توافق نامه صلح میان دولت وحدت ملی با گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی با هدف گسترش اختلاف های قومی و گفت و گوی واشنگتن پست با عطامحمد نور استاندار بلخ و دبیر اجرائی حزب جمعیت اسلامی، در همین چارچوب قابل ارزیابی است.»
قرار بود دو ماه قبل، راهبرد جدید آمریکا برای شکستن بن بست جنگ در افغانستان نهائی و اعلام شود، اما تاکنون این راهبرد اعلام نشده و به تعویق افتاده است.
برای تدوین راهبرد جدید آمریکا، «مک ماستر» مشاور امنیت ملی، «جیمز متیس» وزیر دفاع، شماری از اعضای مجلس سنا، مقامات وزارت خارجه و در آخرین مورد رئیس سیا به کابل سفر کرده اند.
با به تعویق افتادن اعلام راهبرد جدید آمریکا برای افغانستان، گمانه زنی های جدید و انتخاب گزینه های دیگر به جز گزینه نظامی مطرح شده است که در تازه ترین مورد «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا، تصریح کرده است «ترامپ بجز گزینه نظامی راه های دیگری را نیز برای افغانستان در نظر دارد.»
«جان مک کین»، سناتور قدرتمند جمهوری خواه آمریکا اذعان کرده است «ما راهبردی برای افغانستان نداریم و در حال شکست هستیم. وقتی پیروز نیستید، یعنی اینکه در حال شکست خوردن هستید و ارتش افغانستان، در حال تجربه کردن شکست‌های غیرقابل قبول است.»
وحید مژده در باره راهبرد جدید امریکا در افغانستان معتقد است که این راهبرد در عمل شروع شده و شواهد نشان می دهد که آمریکائی ها با استفاده از نیروهای داخلی درصدد تجزیه افغانستان هستند.
انتشار گزارش های ضد و نقیض آمریکائی ها در باره افغانستان و اعترافات «جان مکین» و تاکید بر اینکه اگر واشنگتن اهبرد جدید خود را در باره افغانستان اعلام نکند، خود دست به کار شده و آن را عملیاتی خواهد کرد، حاکی از اختلاف در بین مقامات آمریکائی در قبال افغانستان است. اختلافاتی که همزمان با کشمکش های سیاسی در صحنه قدرت این کشور بروز کرده است. باید منتظر ماند و دید که آیا همزمانی این اختلافات تصادفی و یا برنامه ریزی شده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • بدون نام

      آمریکا فقط مسبب طولانی شدن جنگ در افغانستان برای خالی کردن منابع غنی افغانستان است .هرچه جنگ در افغانستان به درازا بکشد سود بیشتری خواهد برد .آخر سر هم برای بستن دهان جامعه جهانی ،طرح تجزیه افغانستان را به عنوان آخرین راه پیشنهاد خواهد کرد .

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج