۵۷۸۰۶۴
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

تلاشی که می تواند به تهدید تبدیل شود

کارشناسان مسائل ترکیه بر این اعتقادند که اردوغان به بازی با برگه دینی در درگیری های سیاسی خود رو آورده و این احتمال وجود دارد که بخواهد ترکیه را از یک کشور سکولار به یک کشور دینی تبدیل کند تا به این ترتیب آسان تر بتواند با مخالفانش بجنگد و برای کوچکترین برخوردی به فتواهای آماده رجوع کند.

دیپلماسی ایرانی: کارشناسان مسائل ترکیه بر این اعتقادند که اردوغان به بازی با برگه دینی در درگیری های سیاسی خود رو آورده و این احتمال وجود دارد که بخواهد ترکیه را از یک کشور سکولار به یک کشور دینی تبدیل کند تا به این ترتیب آسان تر بتواند با مخالفانش بجنگد و برای کوچکترین برخوردی به فتواهای آماده رجوع کند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه خود را در وضعیت متفاوتی برای تثبیت خود در قدرت می بیند. در آخرین اقدام او در این چارچوب خواستار استفاده از مساجد در جنگ با دشمنانش شد، اتفاقی که می تواند تهدیدی برای کشور باشد تا به نوعی جنگ مذهبی دچار شود.

رئیس جمهوری ترکیه خواستار فعال شدن نقش مساجد در دوره های پیش روی کشور شد و خواست که فعالیت خود را به شکل دائمی ادامه دهند و فقط محدود به نمازهای پنج گانه یومیه نباشند. وی این اظهارات را روز شنبه، هفتم اوت در جریان سخنرانی خود در جمع فعالان مذهبی که قرار است در فصل تابستان برای انجام تبلیغات و امور دینی به شرق کشور بروند و توسط ریاست شورای امور دینی ترکیه در شهر استانبول برگزار شده بود، ایراد کرد.

اردوغان گفت که به نسل جدید در ترکیه اعتماد دارد و می داند که آنها تاریخ و فرهنگ و تمدن کشورشان را به خوبی می دانند و می توانند در تمامی زمینه ها خود را به خوبی رشد دهند، و این خلاف آن چیزی است که بعضی ها از آن به افراط گرایی تعبیر می کنند.

وی در این سخنرانی همچنین به فعالیت های سازمان پ.ک.ک نیز اشاره کرد و آن را گروهی تروریستی دانست که می خواهد کودکان و جوانان را از مدارس و مساجد دور کند، وی تاکید کرد «هدف آنها تبدیل کردن کودکان و جوانان به خدمه و بردگانی برای اندیشه های انحرافی شان است. در حالی که رهبران این سازمان به خوبی می دانند که از مساجد و مجالسِ علم ترویسم یا تروریست بیرون نمی آید.»

وی بر ضرورت تمرکز بر مدارس و مساجد به عنوان بخشی از زندگی اجتماعی در ترکیه با اهداف تحقق اهداف تعریف شده تاکید کرد.

کارشناسان مسائل ترکیه بر این اعتقادند که اردوغان به بازی با برگه دینی در درگیری های سیاسی خود رو آورده و این احتمال وجود دارد که بخواهد ترکیه را از یک کشور سکولار به یک کشور دینی تبدیل کند تا به این ترتیب آسان تر بتواند با مخالفانش بجنگد و برای کوچکترین برخوردی به فتواهای آماده رجوع کند.

به اعتقاد ناظران امور ترکیه، رئیس جمهوری این کشور فقط به فکر تثبیت جایگاه خود به عنوان رئیس جمهوری مادام العمر ترکیه است و به واکنش های خطرناکی که از پی چنین مواضعی اتخاذ می کند، توجهی ندارد و نمی خواهد بپذیرد تقویت آموزه های دینی با ضربه به تعالیم دینی صحیح می تواند بهانه کافی برای گسترش تفکرات افراط گرایانه نزد مردم ترکیه مثل داعش و جبهه النصره بدهد.

به اعتقاد این ناظران، رئیس جمهوری ترکیه به شدت تحت کنترل گروه های تندرو مثل جماعت اخوان المسلمین است که شماری از رهبران آن در ترکیه به سر می برند. به باور این ناظران اردوغان صرفا به این دلیل به این جماعت پناه آورده است که بتواند خود را از شر دشمن قسم خورده اش، عبدالله گولن، مبلغ مذهبی ساکن ایالات متحده خلاص کند.

کارشناسان هشدار می دهند که تقویت اندیشه های افراطی نزد جوانان ترکیه می تواند درها را به روی مبلغان افراط گرایی و ظهور جریان های تفکیری در ترکیه بگشاید و آنها ممکن است در ابتدا با اردوغان همراه شوند اما همان طور که بارها امتحان پس داده اند در نهایت علیه خود او فعال خواهند شد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج