۵۷۷۳۰۸
۱ نظر
۵۰۱۲
۱ نظر
۵۰۱۲
پ

قوانيني كه سلبريتي‌ها نمي‌دانند

انتشار عکس‌هاي مجري معروف صداوسيما، جدا از تمامي بحث‌هايي که در پي داشت، حداقل اين مسئله را مشخص کرد که افراد معروف در کشور ما برعکس سلبريتي‌هاي جهان، بدون اينکه از قوانين کشورهاي ديگر اطلاعي داشته باشند، سفر مي‌کنند.

مجيد سعيدي در شرق نوشت: انتشار عکس‌هاي مجري معروف صداوسيما، جدا از تمامي بحث‌هايي که در پي داشت، حداقل اين مسئله را مشخص کرد که افراد معروف در کشور ما برعکس سلبريتي‌هاي جهان، بدون اينکه از قوانين کشورهاي ديگر اطلاعي داشته باشند، سفر مي‌کنند.
اين نخستين‌باري نيست که عکسي نامتعارف از يک سلبريتي ايراني جنجال‌هاي بسياري به‌پا کرد.اما اين مورد بسيار متفاوت بود، چراکه درگذشته شبكه‌هاي اجتماعي آن‌قدر قوي نبود و با اين سرعت امکان پخش اطلاعات وجود نداشت و دوم اينکه مسئله تنها نامتعارف‌بودن در عکس‌ها نيست.
مسئله «حريم خصوصي» است که از سوی حاميان اين مجري و منتقدان انتشار عکس‌هاي وي، مطرح مي‌شود. در اين خصوص بايد به دو نکته توجه داشته باشيم؛ اول اينکه شهرت در هر جاي دنيا مانند تيغ دولبه است و همان اندازه که مي‌تواند به فرد براي ميزان محبوبيت، بالابردن درآمد يا پيشرفت کمک کند، به همان اندازه هم مي‌تواند براي وي خطرآفرين باشد؛ چراکه با مشهورشدن و مورد توجه قرارگرفتن، زندگي خصوصي فرد هم مورد توجه عموم قرار مي‌گيرد.
بنابراين به‌طورکلي افراد مشهور بايد همواره با اين واقعيت زندگي کنند که مردم هميشه دوست دارند بدانند آنها چه‌کار مي‌کنند، تفريحشان چيست، با چه کسي زندگي مي‌کنند و حريم خصوصي براي آنها نسبت به ساير افراد جامعه متفاوت است.
اين ميل و اشتياق افراد جامعه به دانستن زواياي زندگي سلبريتي‌ها، چنان مهم است که در بسياري از نقاط جهان، عکاسي پاپاراتزي يا عکاسي از مشاهير، شاخه مهم و پردرآمدي در حرفه عکاسي محسوب مي‌شود که بسيار مورد توجه مطبوعات عامه يا به‌اصطلاح نشريات زرد قرار دارند و اين نشريات هم هميشه پردرآمدترين رسانه بوده‌اند.
عکاسان پاپاراتزي با هر تلاشي سعي دارند که هرطور شده از زندگي افراد مشهور تصويري بگيرند. اين هويت حرفه‌اي آنهاست؛ بسياري از افراد مشهور خواسته يا ناخواسته در مقابل دوربين آنها قرار گرفته‌اند که از مهم‌ترين نمونه‌های آن هم مي‌توان به حادثه تصادف رانندگي شاهزاده دايانا و نامزدش اشاره کرد که در حال فرار از دست عکاسان پاپاراتزي رخ داد و منجر به فوت شاهزاده دايانا و نامزدش شد.
نکته ديگر مسئله جرم‌بودن يا نبودن گرفتن اين عکس و انتشار آنها از اين خانم مجري بود. اينکه اگر از يک شخصيت مشهور در محيط عمومي عکسي گرفته شود، جرمي صورت گرفته و عملي خلاف رعايت «حريم خصوصي» انجام شده است يا نه، موضوعي است که به قوانين خاص هر کشوري برمي‌گردد.
قوانين کشورها دراين‌باره بسيار با هم متفاوت است و نمي‌توان با استناد به قانون يک کشور، تعريف واحدي از «حريم خصوصي» در همه کشورها داشت.در برخي از کشورها از جمله انگلستان، عکاس‌ها آزادي زيادي دارند، تا جايي که حتي آزادند تا از بيرون خانه افراد مشهور، عکس آنها را در داخل خانه يا کنار پنجره بگيرند و کسي هم معترض آنها نيست. اما در برخي کشورها حتي در اروپا، قوانين بسيار سخت‌گيرانه‌اي نسبت به عکاسان دراين‌باره وجود دارد و گرفتن عکس از افراد در هر موقعيت و مکاني، منوط به کسب اجازه از فرد است.
به همين علت بسياري از افراد مشهور جهان که مايل نيستند، عکسي از زندگي خصوصي‌شان منتشر شود، براي اينکه از دوربين عکاسان پاپاراتزي دور باشند، مراسم ازدواج يا تفريحاتشان را در کشورهايي مي‌گذرانند که قوانين سختي در اين زمينه دارند.سوئيس، کشوري که خانم مجري با همسر و فرزند خود در حال تفريح بود و عکس‌هاي وي منتشر شد، قوانين بسيار آزادي براي عکاسان دارد، به‌طوري‌که «حريم خصوصي» تنها به محيط‌هاي شخصي افراد؛ مانند خانه، باغ و املاکي که متعلق به وي است، اطلاق مي‌شود و تنها ايجاد مزاحمت براي افراد برای گرفتن عکس، خلاف قانون است.
درواقع عکس‌هاي گرفته‌شده خيلي معمولي محسوب مي‌شوند و تفريح، پياده‌روي و نوشيدن را نشان مي‌دهند، اما حتي اگر تصاوير خصوصي‌تري هم گرفته مي‌شد، با توجه به اينکه عکاس براي گرفتن تصاوير، مزاحمتي براي کسي به وجود نياورده، کار غيرقانوني‌ای صورت نگرفته است.
بنابراين مسئله «حريم خصوصي» در محيط عمومي در اين کشور اصلا معنا ندارد و حتي اگر خانم مجري با محارم خود تنها در باغي هم بود، عکس‌گرفتن از وي طبق قانون جرمي محسوب نمي‌شد.هرچند که درکل اين مسئله اتفاق ناخوشايند و تلخي بود، اما انتقاد از گرفتن عکس‌ها با توجيه اينکه «حريم خصوصي» نقض شده است، نشان از حقيقتي تلخ‌تر است و آن اينکه چقدر در کشور ما اطلاعات نسبت به قوانين جهاني کم است.
به نظر مي‌رسد آنچه بيش از پيش نياز است، اطلاعات صحيح از قوانين جهاني است؛ پيشنهاد من به افراد معروف اين است که حتما اطلاعات خودشان را نسبت به قوانين کشورها بالا ببرند و بعد سفر کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اول اینکه این خانم اصلا سلبریتی محسوب نمیشه و خودش همیشه با جنجال سازی حتی از زندگی شخصیش میخواد مطرح بشه
    دوم اینکه کسی که عکس دعوای خصوصیش با شوهرش رو رسانه ای میکنه باید توقع خیلی بیشتر از اینجور عکسا رو داشته باشه
    سوم اینکه هرجا ریاکاری مشخص بشه حتما اتفاق خوبیه
    چهارم اینکه پول مالیات مردم میره تو جیب صداسیمایی که میخواد از امثال این خانوم زورکی الگوسازی کنه و به این افراد برای دروغ گفتن به مردم حقوقهای آنچنانی میده
    پنجم اینکه این چوب خداست واسه این خانم تا دست از دروغ و ریا و بردن آبروی دیگران ( قضیه فرزاد حسنی ) دست برداره چون هر کاری که تو دنیا انجام بدیم کارمایی داره و حسابی از خجالت طرف درمیاد..........
    ششم اینکه من از اولش ازین آدم بدم میومد و همیشه از زبون درازیش حالم به هم میخورد کاری به حجاب و یا بی حجابی ندارم به نظرم دروغ و ریا خیلی خیلی بدتر از بیحجابیه
    هفتم اینکه این خانم با جوسازی و استفاده از کلمه حریم خصوصی و محارم میخوا د ذهنا رو منحرف کنه اما همیشه هم زبون بازی جواب نمیده خانوم ظاهرا محترم !!!!!!!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج