ترس مقتدی صدر از الحشد الشعبی قابل درک است.مقتدی می داند در انتخابات پارلمانی۲۰۱۸ رقیب جدی به نام الحشدالشعبی دارد که روز به روز بر محبوبیتش افزوده می شود و این موضوع برای مقتدی صدری که شاخه نظامی اش پیش از این در مبارزه با آمریکا و حزب بعث فعال بود گران تمام شده است.
دکترحامد رحیمپور در خراسان نوشت: ترس مقتدی صدر از الحشد الشعبی قابل درک است.مقتدی می داند در انتخابات پارلمانی۲۰۱۸ رقیب جدی به نام الحشدالشعبی دارد که روز به روز بر محبوبیتش افزوده می شود و این موضوع برای مقتدی صدری که شاخه نظامی اش پیش از این در مبارزه با آمریکا و حزب بعث فعال بود گران تمام شده است.
شاید به همین دلیل بود که مقتدی با توجه به این که برخی از گروه های الحشد الشعبی مثل النجبا سیاست همراهی با جبهه مقاومت در سوریه را دنبال می کردند، با محکوم کردن بشار اسد مشروعیت حضور نیروهای عراقی در سوریه را زیر سوال بُرد تا کمی از محبوبیت آنها کاسته شود.
اکنون نیز به نظر می رسد مقتدی صدر بر آن است که رقابت خود را برای نشان دادن استقلال سیاسی بیش از گذشته دنبال و برای انتخابات از ظرفیت عربستان استفاده کند. تحلیل ها نشان می دهد بعد از مبارزه با داعش در عراق به طور حتم الحشدالشعبی در آینده مبارزه با تروریسم در سوریه نیزنقش خواهد داشت و از طرفی کمربند امنیتی شمال عربستان و جنوب عراق در اختیار الحشد است.
بعید نیست بن سلمان در دیدار با مقتدی صدر از او خواسته باشد که با طرح جایگزینی نیروهای نظامی شاخه صدر ،عربستان از یک چالش امنیتی نجات یابد.اتحاد احتمالی با عمار حکیم روی دیگر تلاش های این روزهای صدر است و ممکن است مقتدی، عمار و سایر جریان های سیاسی «عربی- شیعی» عراق یک پیمان مشترک تشکیل دهند تا در برابر «مقاومت - شیعی» کرسی بیشتری تصاحب کنند .
به هر حال مسلم است که رفتارهای برخی از احزاب شیعی در عراق در حال دگردیسی و تغییرات جدی است.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
حق داره