درخواست کشورهای مختلف برای دیدار با رهبری
رحیمپور در پاسخ به این سوال که در حاشیه مراسم دیدارهای جانبی هم وجود خواهد داشت، ابراز داشت: لیست کشورهایی که درخواست ملاقات با رهبری را داشتند، به دفتر ایشان منتقل کردیم. تا این لحظه بیش از ۱۵ دیدار با آقای روحانی برنامهریزی و زمان آن مشخص شده است. دیدارها با آقای لاریجانی از فردا شروع میشود و فکر میکنم مجموعا ایشان ۳۰ دیدار داشته باشند.
او با بیان اینکه ۱۳۱ شخصیت از ۸۴ کشور و مسئولان ۸ سازمان بینالمللی را در مراسم تحلیف خواهیم داشت، اظهار داشت: اولین دوره دعوت برای حضور مسئولان خارجی جهت شرکت در مراسم تحلیف دوره قبل بود که مسئولان ۴۷ کشور حضور یافته بودند.
معاون وزیر خارجه افزود: حضور گسترده مسئولان عالی رتبه از کشورهای مختلف در شرایطی است که برخی از کشورها به دنبال بایکوت کردن ایران هستند، ولی این آمار نشان از عدم موفقیت آنهاست.
رحیمپور با بیان اینکه ۳۰ شخصیت اروپایی و از ۲۳ کشور در مراسم تحلیف روز شنبه حضور مییابد، تصریح کرد: این حضور نسبت به دوره قبل رکورد و بیسابقه است.
او ادامه داد: حضور رییسجمهور ۷ کشور را در مراسم تحلیف خواهیم داشت. ۱۸ رییس مجلس هم در مراسم تحلیف شرکت میکنند. نکته جالب آنجاست که با وجود قطع روابط ایران با سه کشور منطقه، حضور همسایگان در این مراسم هم بیشتر است.
رئیس کمیته تحلیف وزارت امور خارجه روسای جمهور عراق، افغانستان، ارمنستان، لسوتو، مولداوی و... را از جمله روسای جمهور حاضر در مراسم تحلیف برشمرد و خاطرنشان کرد: ۳۴ رییس دولت و مجلس و ۱۲ وزیر خارجه در مراسم تحلیف حضور دارند. کیفیت شرکت کنندگان هم بالاست.
رحیمپور در پاسخ به این سوال که در حاشیه مراسم دیدارهای جانبی هم وجود خواهد داشت، ابراز داشت: لیست کشورهایی که درخواست ملاقات با رهبری را داشتند، به دفتر ایشان منتقل کردیم. تا این لحظه بیش از ۱۵ دیدار با آقای روحانی برنامهریزی و زمان آن مشخص شده است. دیدارها با آقای لاریجانی از فردا شروع میشود و فکر میکنم مجموعا ایشان ۳۰ دیدار داشته باشند.
او اضافه کرد: وزرایی هم که میآیند با همتایانشان دیدارهای دو جانبهای خواهند داشت. ضیافت شام هم که نماد خوب وحدت داخلی و خارجی است، خواهیم داشت. مجموعا بیش از ۵۰ ملاقات در حاشیه این مراسم برگزار خواهد شد و این دیدارها از جمعه شروع و تا روز ۲شنبه ادامه خواهد داشت.
معاون وزیر امور خارجه درباره دستاورد این دیدارها هم بیان کرد: مشارکت حداکثری شعار ما در انتخابات بود. در صحبتهای رهبری نیز گسترش تعامل با کشورها مورد تاکید قرار گرفت. اینک باید آن شعارها و تاکیدات را عملی کرد. حالا باید با دنیا همکاری را آغاز و توسعه بدهیم.
رحیمپور یادآور شد: در ملاقاتهای چهار سال اخیر در سفرهای خارجیها به ایران یا بالعکس رایزنیهایی انجام میشود ولی این رایزنیها تمام شدنی نیست. مثلا توافق با چینیها برای خط راه آهن ۴ سال رایزنیاش طول کشید.
او با تاکید بر اینکه ممارست در تماسها و رفت و آمدها موجب به نتیجه رسیدن رایزنیها میشود، بیان کرد: حضور مسئولان کشورهای خارجی سمبلیک است ولی حتما میتواند به نتایج مثبتی برسد.
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان در پاسخ به این سوال که چه واقعیتی موجب حضور گسترده مسئولان کشورهای خارجی در مراسم تحلیف شده است؟ گفت: ما گاهی مقایسههایی داشتیم. ملاقاتی که عربستان با ۵۰ کشور عربی با ترامپ داشت، اولین نتیجهاش مساله قطر بود. کار ایران این بود که پس از بحران قطر، بلافاصله درهایش را باز کرد و نشان داد فارغ از ناملایمات کمک میکند و نشان دادیم چگونه با همسایگان رفتار میکنیم.
رحیمپور با بیان اینکه کار تحلیف نشان دادن سیاستهای نظام به ویژه به همسایگان است، اظهار داشت: با ۳ کشور در منطقه قطع رابطه هستیم ولی نماینده ۲۱ شرکتکننده از منطقه غرب آسیا، آسیای مرکزی و قفقاز در این مراسم حضور دارند که شامل ۳ رییسجمهور و ۴ رییس مجلس، ۴ معاون رییس جمهور یا معاون نخست وزیر و ۶ نماینده ویژه میشود.
او در رابطه با تاثیر انتخابات در مسائل منطقهای تصریح کرد: کارهای اساسی و بنیادی اثر خود را خواهد گذاشت. در برخی از کشورهای اطراف، مجالس مشورتی تشکیل شده ولی مشخص است که مصنوعی هستند.
معاون وزیر امور خارجه ادامه داد: روزی که در ایران انتخابات برگزار شد، فردای آن روز اجلاس ریاض برگزار شد. ما نمایش وحدت ملی را برگزار کردیم ولی دیدیم ترامپ و برخی از کشورها حرفهای شایسته خودشان را زدند. مردم منطقه، شاهد دو تفکر و روش هستند. میبینند که ترامپ چگونه حرف میزند و کشورهای خودشان چگونه عمل میکنند و ایران چگونه رفتار میکند.
رحیمپور در پایان خاطرنشان کرد: طلیعه خوبی را در پیشرو داریم. مراسم تنفیذ خوبی امروز برگزار شد. مراسم روز شنبه هم مراسم خوبی خواهد بود و وحدت داخلی و علاقه بر همکاری خارجی را نشان خواهد داد. من امیدوارم با این طلیعه دولت دوازدهم به اهدافش برسد.
ارسال نظر