۵۷۴۶۴۶
۲ نظر
۵۰۰۶
۲ نظر
۵۰۰۶
پ

جانشین مولاوردی اصلاح‌طلب نیست

سرانجام شایعه سحرگاه آدینه، درباره حذف شهیندخت مولاوردی از معاونت زنان و امور خانواده به خبری موثق تبدیل شد.

آفتاب یزد نوشت: سرانجام شایعه سحرگاه آدینه، درباره حذف شهیندخت مولاوردی از معاونت زنان و امور خانواده به خبری موثق تبدیل شد. راوی آن هم خود مولاوردی بود. او روز یکشنبه در حاشیه جلسه شورای اجتماعی کشور در پاسخ به این سوال که آیا در کابینه دولت دوازدهم حضور خواهد داشت،گفت: «اگر خدا بخواهد خدمتگزار دولت دوازدهم خواهم بود. برای حضور در کابینه دوازدهم صحبت‌هایی با من شده است، اما این صحبت‌ها در خصوص معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیست.» دیروز هم در توییتی نوشت که « اینجانب عهده‌دار سمت معاونت امور زنان نخواهم بود. ماندنم در کابینه منوط به تصمیم رئیس‌جمهوری است. »
بدین ترتیب تنها کنجی از سپهر سیاسی مردانه ایران که به زنان تخصیص یافته و نام آنها را بر سر در خود نصب کرده است، مادر و متولی خود را از دست داد؛ کسی که بنا به گفته بسیاری از کنشگران و فعالان سیاسی، به معاونت زنان و امور خانواده روحی تازه دمید و جان تازه‌ای به آن بخشید به طوری که جایگاه این بخش از قوه مجریه را در حد یک وزارتخانه ارتقا داد. اما بنا به گفته شهربانو امانی عضو شورای شهر پنجم، حسن روحانی «مجبور» به کنار گذاشتنِ این بانوی اصلاح طلب شد. شنیده‌ها حاکی از آن است که شخصیتی متصدی این معاونت خواهد شد که دیگر جامه اصلاح طلبی به تن ندارد و خود را اعتدالگرا می‌نامد. پروین داداندیش، همسر محمود واعظی وزیر ارتباطات دولت یازدهم قرار است بر مسند معاونت زنان دولت دوازدهم قرار گیرد. این در حالی است که شهیندخت مولاوردی هم بنا به گفته خودش، در دولت حضور خواهد داشت اما نه در نقش متولی نیمی‌از جمعیت ایران، که در قامت یکی دیگر از معاونان حسن روحانی. اتفاقی که در بازی فوتبال از آن به عنوان تاکتیک اشتباه سرمربی یاد می‌شود چرا که در مستطیل سبز هیچ گاه نباید ترکیب تیم برتر تغییر کند.
جانشینی اعتدال‌گرا
سرنوشت معاونت زنان ریاست جمهوری تقریبا مشخص شده است چراکه بناست تا پروین داداندیش، همسر محمود واعظی بر صندلی این معاونت بنشیند. داداندیش متولد سال ۱۳۳۹ در تهران و دارای مدرک دکترای علوم سیاسی از دانشگاه ورشو لهستان است. نام او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ به عنوان رئیس ستاد زنان حسن روحانی مطرح شد. او در دولت تدبیر و امید هم عنوان مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌را به دنبال خود یدک می‌کشید و هم عهده دار ریاست دانشگاه آزاد اسلامی‌واحد تهران-غرب بود.
سهیلا جلودار زاده نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید درباره ویژگی‌های پروین داداندیش به «آفتاب یزد» می‌گوید: «من پیش‌تر با خانم داداندیش کار کرده‌ام. او زنی قدرتمند است و با وجود آنکه خود را اصلاح‌طلب نمی‌داند اما همواره رویکردی اصلاح طلبانه اتخاذ کرده است. او با خانم فاطمه‌هاشمی‌انجمن همبستگی را راه اندازی کرده بود، نهادی بین‌المللی که برای زنان کارهای بسیاری انجام داد. بی‌شک زنان اصلاح طلب شایسته‌ای می‌توانستند در سمت معاونت زنان قرار بگیرند اما به هر روی، خانم داد اندیش دارای لابی‌های قوی با رئیس جمهور است و می‌تواند حرف خود را به کرسی بنشاند.»
اعتراضات بی سرانجام
زمانی که صحبت از حضور زنان در کابینه به عنوان متصدیان برخی وزارتخانه‌ها مطرح شد...
اعتراضات بی سرانجام زمانی که صحبت از حضور زنان در کابینه به عنوان متصدیان برخی وزارتخانه‌ها مطرح شد، نام شهیندخت مولاوردی در قامت وزیر آموزش و پرورش به میان آمد و طرح این موضوع مورد استقبال جامعه قرار گرفت اما مولاوردی نه تنها ردای وزارت به تن نکرد که صندلی معاونت زنان نیز از او گرفته شد. در آن هنگام که خبر حذف او از تنها نهاد متولی زنان جامعه، منتشر شد، قاطبه ملت ایران نسبت به آن واکنش نشان دادند و شبکه‌های اجتماعی تبدیل به مقری برای بیان فریادهای اعتراض آمیز مردم نسبت به این اتفاق شدند. شامگاه جمعه بود که کاربران شبکه اجتماعی توییتر با هشتگ «با مولاوردی» اعتراض خود را نمایش دادند. پس از آن احزاب زنانه‌ای چون جمعیت زنان مسلمان نواندیش در بیانیه‌هایی خواهان ادامه حضور مولاوردی در معاونت زنان شدند و چهره‌های رسانه‌ای و هنری کشور هم با امضای نامه‌ای خطاب به رئیس جمهوری برای ابقای مولاوردی تلاش کردند. اما شهیندخت مولاوردی روز گذشته حجت را تمام کرد و اظهار داشت که در بخش دیگری از دولت به فعالیت خواهد پرداخت.
عملکرد مورد اقبال
حجم اعتراضات به حذف مولاوردی از معاونت زنان ریاست جمهوری از عملکرد قابل قبول او گواهی می‌دهد. بنا به گفته بسیاری از فعالان حوزه زنان، معاونت زنان ریاست جمهوری در دولت‌های نهم و دهم به نهادی منفعل و ناکارآمد و تشریفاتی بدل شد که با تغییر دولت، شهیندخت مولاوردی به این پیکر بی جان روح تازه‌ای دمید و آن را به نهادی تاثیرگذار تبدیل کرد. آذر منصوری فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگویی در اینباره اظهار داشته است: «تمام برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌هایی که در قالب مرکز امور مشارکت زنان در دولت اصلاحات هدف‌گذاری شده بود، در دولت نهم و دهم کنار گذاشته شد. رویکرد جنسیتی به کلی از برنامه پنجم توسعه حذف شد و در نهایت در یکسری کلیات بدون ضمانت اجرایی خلاصه شد. در حقیقت مهم‌ترین اتفاقی که در دولت روحانی افتاد، توقف روند شکاف جنسیتی در ایران است که این امر مرهون اقدامات خانم مولاوردی است.» از مهمترین اقدامات مولاوردی در طول دوران ریاستش در معاونت زنان و امور خانواده می‌توان به چند مورد اشاره کرد:
1_ تبادل 28 تفاهم‌نامه همکاری با دستگاه‌های اجرایی جهت ایجاد دغدغه بین مسئولین دستگاه‌ها به منظور توجه به حوزه زنان و خانواده و تحت پوشش قرار گرفتن گروه‌های مختلف این بخش از جامعه در حوزه‌های مختلف (اقتصاد و معیشت، پیشگیری از آسیب‌ها، خانواده‌ها، ارتقای سلامت و...)
2_ پیگیری درمان قربانیان اسیدپاشی اصفهان که منجر به تخصیص اعتبار برای درمان این قربانیان از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی شد.
3_ هماهنگی جهت ساماندهی وضعیت زنان کارتن‌خواب که منجر به طلب حمایت دستگاه‌های متولی در جهت توسعه حمایت‌های اجتماعی از گروه‌های مبتلا به آسیب‌های اجتماعی شد.
4_ گنجاندن طرح عدالت اجتماعی در برنامه ششم توسعه که منتهی به برابری فرصت‌های اجتماعی زنان و مردان خواهد شد.
5_حمایت از پوشش تحصیلی 10 درصد از دختران بازمانده از تحصیل در سن تحصیل در 10 استان به تعداد چهار هزار نفر، حمایت از 200نفر از والدین دارای کودک اوتیسم، معلولین و سالمندان.
بزرگ‌ترین خسران دولت دوازدهم
علاوه بر خدمات مولاوردی در راستای استیفای حقوق زنان، یکی از مهمترین ویژگی‌های او صراحت لهجه و فصاحت کلامش بود که به‌واسطه این خصیصه‌اش بارها مورد هجمه و ناسزاگویی‌های مخالفان دولت نیز قرار می‌گرفت به طوری که روزنامه یالثارات او را «...» نامید. شاید یکی از دلایل کنار گذاشتن مولاوردی از معاونت زنان، بی‌پروا سخن گفتنش بوده باشد که از بیان مسائلی که موجب پایمال شدن حقوق زنان در جامعه می‌شد، ابایی نداشت.

به هرروی، مینو خالقی فعال حوزه زنان و نماینده مردم اصفهان در مجلس دهم که به دلیل رد‌صلاحیت، از حضور در بهارستان باز ماند، بر این باور است که نبود مولاوردی در معاونت زنان بزرگترین ضربه را به دولت وارد خواهد کرد.
او در این باره به «آفتاب یزد» گفت:« بزرگترین خسران دولت آتی در به کارگیری زنان در هیئت دولت، نبود مولاوردی در سمت معاونت زنان و خانواده است. چرا که او نماینده خوبی برای جامعه زنان در قوه مجریه بود در عین حال که درمباحث پژوهشی به آسیب‌شناسی دقیق معضلات زنان و خانواده و کودکان پرداخته بود. همچنین خانم مولاوردی در زمینه ایجاد لوایح حمایتی در خصوص زنان و کودکان فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داد.»
وی افزود:«باید خاطرنشان کرد خانم مولاوردی دارای ارتباط قوی با نمایندگان مجلس بود. نمونه این رایزنی‌های موثر، در بحث عدالت جنسیتی دیده شد که با همکاری فراکسیون زنان مجلس در برنامه ششم به نتیجه منتهی شد. از این رو، ایشان را شخصیتی فعال، فرهیخته و در عین حال فروتن می‌دانم که معاونت زنان و امور خانواده رئیس‌جمهوری جایگاهی شایسته برای ایشان بود. هم چنان من امیدوارم که خانم مولاوردی در این سمت ابقا شود.»
این فعال حوزه زنان درباره مهم‌ترین دستاورد مولاوردی در طول دوران ریاستش اظهار داشت: « به نظر من شاخص‌ترین فعالیت خانم مولاوردی در زمینه لوایح حمایتی بود که از طریق کمیته‌های حقوقی و تخصصی معاونت زنان و خانواده و با آسیب شناسی،پژوهش و پایش در حوزه مربوطه شکل گرفت و سپس به هیئت دولت و مجلس فرستاده می‌شد. این مهمترین حرکت و وظیفه این معاونت است. موضوع دیگر صراحت لهجه خانم مولاوردی پیرامون مباحث مربوط به آسیب‌های جامعه زنان و کودکان و آمار‌هاست. خانم مولاوردی آمار را بدون سانسور و بدون کم و کاست بیان می‌کرد. او از بسیاری از مصائب موجود در جامعه زنان در طول دوران ریاستش پرده‌برداری کرد و به باور من، این اقدام ارزشمندترین کاری بود که از سوی معاونت زنان در طول 4 سال گذشته رخ داد. »
مولاوردی به کجا می‌رود
معاونت حقوقی، ریاست سازمان میراث فرهنگی، ریاست سازمان حفاظت از محیط زیست و دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی از جمله مناصبی است که گفته می‌شود مولاوردی قرار است تصدی‌گری یکی از آنها را برعهده بگیرد. پست معاونت حقوقی رئیس جمهوری و دستیار ویژه حسن روحانی در امور حقوق شهروندی از آن جهت مطرح شده است که مولاوردی یک حقوقدان است که البته گزینه دوم ظاهرا منتفی شده است چراکه پس از طرح حضور مولاوردی در سمت دستیار ویژه رئیس جمهوری از سوی روزنامه شهروند، روز گذشته الهام امین زاده متصدی این امر در دولت یازدهم در گفتگو با عصر ایران اظهار داشت که بنا دارد تا در دولت دوازدهم هم همچنان دستیار ویژه حسن روحانی در امور شهروندی باقی بماند. حال باید منتظر ماند و دید که حسن روحانی در کدام یک از پست‌های مطرح شده، مولاوردی را می‌گمارد تا بتواند به اعتراضات مردمی‌مبنی بر حذف او از معاونت زنان پاسخی درخور دهد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خانم مولا وردی عزیز، متفکر منطقی وشجاع وبا تشکر بسیار از زحمات شما که بعنوان نماینده زنان ایران همیشه حرف درست را میزدید ....امیدوارم در رای گیری اینده زنان مملکتم با تحریم رای وعدم حضورشون در جلوی صندوق ها به مسئولین مذکر این مملکت بفهمانند که زنان قادر به احقاق حق خود هستند وبیشتر از این سوئ استفاده از زنان صرفا در رای گیری ها ادامه نخواهد یافت .

  • کبیر

    ما هیچ خیری از این اصلاح طلبا ندیدیم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج