الهه کولایی: آبرویم را برای شهرداری میگذارم
الهه کولایی، به عنوان یکی از نامزدهای شهرداری تهران، گفت: این که عدهای بگویند نماینده پوششی شهرداری هستم را قبول ندارم، این نگاه ناشی از قضاوت تاریخی و نگاه به زنان است که فکر میکنند زنان نمیتوانند کاری را انجام دهند و هرجایی که باشند باید مردی باشد که آنها را حمایت یا هدایت کند.
عصر روز دوشنبه نهم مرداد، نشست خبری دكتر الهه كولایی، به عنوان یكی از نامزدهای شهرداری تهران، با حضور نمایندگان رسانههای مختلف برگزار شد. كولایی در این نشست، اگرچه برنامهای ارائه نكرد و بیان جزییات برنامههایی كه برای كلانشهر تهران دارد را به روز ارائه برنامه در شورای شهر موكول كرد، اما به كلیاتی اشاره كرد كه برای تهران در نظر دارد. او همچنین در پاسخ به این كه چقدر امیدوار است شهردار تهران شود گفت: طبیعتا وقتی پا به این میدان گذاشتم به امید پیروزی هستم.
الهه كولایی در این نشست به لزوم تغییر درآمدهای شهرداری اشاره و تاكید كرد: من فكر میكنم منابع زیادی هست كه میتوانیم از آنها برای درآمد شهرداری استفاده كنیم، منابعی كه مغفول ماندهاند و به این شیوههای جدید نیاز داریم. لازم است از ظرفیتهای بالا در دیپلماسی شهری به عنوان جذب منابع بهره بگیریم و در این زمینه، كشورهای اسلامی میتوانند الگوی موفقی محسوب شوند. فكر میكنم باید از عوارض درست استفاده كنیم و تعامل بین دستگاههای مختلف، تعامل بین شهرداری و دولت و سایر ارگانها را هم از یاد نبریم. فروختن شهر به عنوان آسانترین كار را باید كنار بگذاریم و برای این كلانشهر نگاه بلندمدت داشته باشیم.
او با بیان این كه تهران جزیره نیست و تحت تاثیر شرایط عمومی كشور است، گفت: باید نگاه جامعی به مسائل تهران داشته باشیم. این كلانشهر ابعاد ملی دارد و هم تاثیرگذار و هم تاثیرپذیر بر شرایط دیگر شهرهاست. لازم است كه در زمینه فرهنگسازی كار كنیم چون شهرهای ما بزرگ شدهاند ولی آموزش و فرهنگسازی برای تكالیف و حقوق شهروندی نداشتهایم. برای این منظور میتوانیم از نهادهایی بهره بگیریم كه در این سالها در تهران ساخته شدهاند مانند فرهنگسراها و سراهای محله، این مراكز نباید به عنوان پیمانكاری مورد استفاده قرار بگیرند بلكه باید در راستای ارتقای فرهنگ و جلب مشاركت مردم باشند. یكی از وضعیتهایی كه باید با كمك مردم به حل آن بپردازیم، حاشیهنشینی است. حاشیهنشینی به یك اقدام فوری لازم دارد در غیر این صورت میتواند یك بحران قلمداد شود، لازم است از الگوهای دیگران بهره بگیریم و به حل این مشكلات با كمك و مشاركت مردم بپردازیم.
كولایی در پاسخ به سوالی درباره تغییر كارمندان شهرداری در صورت شهردار شدن گفت: ملاك ما پاكدستی و كارآمدی است. معتقدم باید از تجربههای موفق و ظرفیتهایی كه امتحان خودشان را پس دادهاند استفاده كنیم، من به رویكرد تعامل سازنده باور دارم و فكر میكنم باید زاویه دید سیاسی را در جایی به كار برد كه لازم است، به عنوان یك اصلاحطلب روی حقوق و منافع شهروندی تمركز دارم و اگر عدهای كارنامه خوبی داشته باشند ولی ایده سیاسی یكسانی نداشته باشند به كمك گرفته خواهند شد.
این فعال سیاسی و مدنی در ادامه به وضعیت زنان هم پرداخت و تاكید كرد: زنان توانمند زیادی داریم كه به آنها فرصتهای لازم داده نمیشود، این وضعیت در شهرداری هم نابسامان است و از بین ۲۲ منطقهای كه داریم، تنها یك منطقه است كه شهردار زن دارد و میبینیم كه زنان در حوزه مدیریت شهری به كار گرفته نشدهاند و تعدادشان بسیار نازل است. وقتی از مدیریت جمعی و مشاركت گروهی حرف میزنیم به این معناست كه نیروهای انسانی ارزشمند فرصتهای لازم را داشته باشند نه این كه عدهای به خاطر جنسیتشان از این فرصتها دور بمانند. من فكر میكنم اگر از ظرفیتهای بالفعل استفاده نشود تنها جامعه زنان نیستند كه متضرر خواهند شد بلكه كل جامعه است كه ضرر خواهد دید. من فكر میكنم شایستگی باید مبنای ارزیابی قرار بگیرد نه جنسیت افراد. وقتی اتفاقی برای مریم میرزاخانی افتاد، خیلیها گفتند اگر او در ایران هم بود باز هم همینقدر موفق بود؟ مساله اینجاست كه باید مریم میرزاخانیها را دریابیم. البته صرفا بر زنان تاكید نمیكنم بلكه معتقدم به طور كلی كرامت انسانی باید پاس داشته شود و زنان هم در این میان نباید مغفول واقع شوند.
كولایی در پاسخ به سوای كه چقدر امیدوار است به عنوان شهردار انتخاب شود گفت: وقتی وارد این عرصه شدم برای باخت نیامدهام، به امید پیروز شدن آمدهام، برای انجام وظیفه. این كه عدهای بگویند نماینده پوششی هستم را قبول ندارم، این نگاه ناشی از قضاوت تاریخی و نگاه به زنان است كه فكر میكنند زنان نمیتوانند كاری را انجام دهند و هرجایی كه باشند باید مردی باشد كه آنها را حمایت یا هدایت كند. با این حال، به عنوان نامزد شهرداری برنامههایم را ارائه میدهم و حتی ولواینكه چنین تفسیرهایی شود، آمادهام آبروی چهلساله فعالیتم را در این زمینه خرج كنم.
او در پاسخ به لزوم تجربه و تخصص برای شهردار شدن توضیح داد: زمانی كه یك نفر همه چیز را بداند سپری شده و این تفكر سنتی است، ما امروز درباره شهری حرف میزنیم كه مسائل گوناگونی دارد و باید با مشورت گرفتن از متخصصان این مسائل را حل كرد، بنابراین قرار نیست یك نفر متخصص همه امور باشد بلكه باید بتواند امور را مدیریت كرده و توانایی ساماندهی مدیریتهای موفق را داشته باشد.
الهه كولایی در پایان تاكید كرد: من معلم سیاست هستم و میدانم كه یكی از مشكلات شهر تهران سیاسی شدن است. به عنوان یك معلم توسعه معتقدم شهر تهران باید توسط كسانی اداره شود كه فارغ از دغدغه سیاسی، دغدغه شهر را داشته باشند. شعار ما اصلاحطلبها تغییر وضع موجود است ولی قصد و انتظار نداریم كه یكباره وضعیت موجود كاملا تغییر كند. من به عنوان یك فعال سیاسی و مدنی، فكر میكنم همه ما در برابر جامعه مسئولیم و باید مسئولیتمان را انجام دهیم.
نظر کاربران
شمامگه آبرویی هم داری؟ آبروی شما همون وقتی که نماینده مجلس بودیو تحصن کردی و کار مملکتو چند وقت مختل کردی رفت ، دوباره چه خوابی برا مملکتو مردم تهران دیدی که برگشتی؟ چه اعتماد به نفس مسخره ای هم دارن خجالتم نمیکشن از خدا و مردم
فیلم جدید وارد سینما شد . تهران خداحافظ ...
یهدفعه شهردارزن بزارید.خداوکیلی مدیریت زنهابهتراز مرداست
آبرویت را برای خودت نگهدار پرونده تو خرابه.
هر دوجناح امتحان بدی دادند.!! اولی خیلی بدتر از دومی .