۵۷۲۰۲
۳ نظر
۵۰۰۲
۳ نظر
۵۰۰۲
پ

غوغای میلیاردرهای هنری در تهران

دومین حراج تهران با فروش ۶ میلیارد و ۵۴۵ میلیون تومانی به کار خود پایان داد.

خبرآنلاین: دومین حراج تهران با فروش ۶ میلیارد و ۵۴۵ میلیون تومانی به کار خود پایان داد.

عصر جمعه هفتم تیر ماه ۱۳۹۲، هتل پارسیان آزادی تهران، میزبان این حراجی بود که در آن ۸۲ نقاشی ،مجسمه و عکس از ۷۹ هنرمند ایران ارائه شد.

این حراجی البته رکورد شکن هم بود باعث شد که چند رکورد در بازار داخلی هنر ایران پدید آید؛ فروش یک اثر هنری به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان (اثری متعلق به سهراب سپهری از مجموعه تنه درختان ) فروش ۱۰۰ در صدی همه آثار ، فروش ۱۶ اثر بالای یکصد میلیون تومان و از آن مهمتر مجموع فروش ۵/۶ میلیارد تومانی.

علیرضا سمیع‌آذر، مدیر حراج تهران با نام بردن از هنرمندان بزرگی که در یک‌سال اخیر دار فانی را وداع گفتند و نیز اعلان شرایط و مقررات این حراج به طور رسمی این رویداد سالانه را آغاز کرد و چونان سال گذشته چکش «حراج تهران» را به رضا کیانیان، بازیگر و عکاس سپرد .

غوغای میلیاردرهای هنری در تهران

استقبال خوبی از این حراج به عمل آمد

در این حراج سه ساعته، بالاترین رکورد فروش به نقاشی زنده یاد سهراب سپهری تعلق گرفت، اثری ۸۰در ۹۰ سانتی متری از مجموعه «تنه درختان » او که سال ۱۳۴۹ با رنگ روغن روی بوم خلق شده است. این تابلو ۷۰۰ میلیون تومان، دو برابر تخمین اولیه به فروش رسید.

دومین رکورد این شب به طور مشترک به اثر دیگری ازسپهری و مجسمه «هیچ » برنزی پرویز تناولی رسید که هریک ۵۶۰ میلیون تومان فروخته شد ؛ اثر سپهری نمونه تحسین برانگیز از نقاشی های این هنرمند در استفاده از فضاهای خالی ست که در ابعاد ۸۰ در ۱۲۰ با رنگ روغن روی بوم خلق شده اما نکته جالب توجه درباره «هیچ » برنزی تناولی، این است که این مجسمه که در اندازه ۲۵ در ۳۰ در ۱۰۰ در سال ۱۳۸۴ خلق شده اولین اثر از شش نسخه است .

رضاکیانیان: خوشحالم

رضا کیانیان هم که برای دومین سال پیاپی اجرای حراج تهران را به عهده داشت، در پایان این رویداد در سخنان کوتاهی گفت :«تصور نمی کردم ۱۰۰ در صد آثار به فروش برسد اما میل مضاعف خریداران آثار هنری مرا هم به سر ذوق آورد و خوشحالم که به این رکورد چشمگیر دست یافتیم.»

او با اشاره به دو بار حضورش در حراج کریستیز و رصد چگونگی برگزاری حراج از سوی آن حراج گذاران گفت: «اجرای حراج را نوعی پرفورمنس دیدم و چون تجربه تئاتر خیابانی داشتم با علاقه جدی تری به اجرای آن در ایران تمایل پیدا کردم. دورانی که دانشجوی تئاتر بودم همیشه بین دانشجویان تجسمی می پلکیدم، حتی آقای تناولی همیشه فکر می کردند، من دانشجوی تجسمی‌ام .از آن موقع علاقه ام به این عرصه بسیاربود و از این رو با بسیاری از آرتیست های این حوزه آشنایی دارم،اجرای حراج تهران پاسخ به یک علاقه شخصی ست و آن را نوعی همراهی برای توسعه هنری می بینم که خودم هم در آن فعالیت می کنم.»

غوغای میلیاردرهای هنری در تهران

کیانیان به حضور بسیار پررنگ چهره های تاثیر گذار در دومین «حراج تهران » اشاره کرد و گفت :« ورود آنها به این عرصه خیرمقدم می گویم و خواهان مشارکت فعالانه آنان در توسعه هنر هستم. تاکید می‌کنم، خرید آثار هنری، وظیفه ذاتی دولت‌هاست، اما در سال‌های اخیر، دولت این وظیفه را فراموش کرده است، لذا بخش خصوصی به خوبی از عهده این مسئولیت برآمده است، حالا درستی انتظارات از دولت در زمینه رشد هنرهای تجسمی بسیار بالا رفته است و دیگر محدود به خرید آثار هنری نیست .»

دومین حراج تهران با حضور بسیار پر رنگ چهره های شاخصی نظیر احمد مسجد جامعی،مرتضی کاظمی، سید محمد بهشتی، حجج الاسلام زم وشاهمرادی ،شهرام ناظری، پرویز کلانتری، خسروسینایی، کوروش شیشه‌گران،کتایون ریاحی، تهمینه میلانی، محمد نیک‌بین، لیلی گلستان و... همراه بود.

سمیع‌آذر:اتفاق خوبی بود‌

علیرضا سمیع‌آذر مدیر حراج تهران در پایان این رویداد در گفت و گوی کوتاهی درباره ارزیابی اش از این اتفاق گفت : «پیش بینی چنین موفقیتی را نداشتم، من فکر می‌کردم، اگر حراج تهران دو برابر سال پیش یعنی حدود ۴ میلیارد تومان بفروشد، موفقیت بزرگی خواهد بود و هر عددی بالای این عدد دستاورد درخشانی محسوب می‌شود، لذا رویای من رسیدن به عدد ۵ میلیارد تومان بود، اما امشب با نائل آمدن به عدد ۵/۶ میلیارد تومان اعلام می کنم که خودم هم از میزان اقبال قابل توجه خریداران آثار هنری به وجد آمده ام و با یقین اعلام می کنم که چنین موفقیتی حتی در معتبرترین حراج‌های بین المللی نیز بسیار کم سابقه است. البته فروش ۱۰۰ درصدی همه آثار را هم باید در نظر بگیرد، خصوصا آن که این اتفاق دومین سال پیاپی است که رخ می‌دهد.»

وی حضور مجموعه‌داران تازه و جوان را بیانگر ترویج فرهنگ نوظهور خرید آثار هنری دانست و یکی از بارز ترین ویژگی های دومین حراج تهران را حضور توامان پیشکسوتان و جوانانی بیان کرد که حتی زیر ۳۰ سال سن دارند . او گفت :«در این حراج یکی از آرزوهای جامعه تجسمی تحقق یافت و آن حضور آثار بزرگانی ست که به رغم کیفیت ممتاز هنری تا به حال امکان ارایه آثارشان در مارکت های هنری فراهم نشده بود . اساتیدی نظیر جوادی پور، حمیدی، اسفندیاری، ممیز، منصوره حسینی، هانیبال الخاص و ... که حضور یک یک آن‌ها با استقبال شایان توجه خریداران هنری مواجه شد.»

غوغای میلیاردرهای هنری در تهران

علیرضا سمیع‌آذر (راست) و رضا کیانیان (چپ)

سمیع آذر در پایان با اشاره به خلق این اتفاق بزرگ در زمینه اقتصاد هنر در آستانه دولت جدید، گفت: « این فروش قابل ملاحظه را یک نوید بزرگ می‌دانم. این فروش ثابت می‌کند افکار عمومی نسبت به گسترش و توسعه هنر، اطمینان خاطر بسیاری دارد و پذیرفته اثر هنری تنها یک کالای تزئینی نیست و قابلیت سرمایه گذاری بر روی آن را به چشم دیده است، امشب صحنه بسیار زیبایی از حضور داوطلبانه بخش خصوصی برای رشد هنر ایران و توانمندی آن‌ها بود که از این پس نقش دولت را در مسیر ترغیب، تشویق و تسهیل این سرمایه بزرگ ملی حساس‌تر از همیشه بیان می‌سازد، انتظارها از دولت در عرصه هنرهای تجسمی با دیگر هنرها بسیار متفاوت است و امیدواریم این نکته مهم به درستی درک شود.»

فروش آثار

«آن» سری تازه‌ای از سید محمد احصایی ۴۰۰ میلیون تومان، حسین زنده‌رودی ۳۰۰ میلیون تومان، رضا درخشانی ۲۷۰ میلیون تومان، کوروش شیشه گران ۲۲۰ میلیون تومان، نقاشی خط «طره» اثر نصرالله افجه‌ای ۱۹۰ میلیون تومان، اثری از«مسعود عربشاهی » ۱۷۰ میلیون تومان، نقاشی از بهمن محصص ۱۶۰ میلیون تومان، زنده یاد «فریده لاشایی» ۱۵۰ میلیون تومان، اثری دیگری از مسعود عربشاهی ۱۴۰ میلیون تومان، نقاشی از «مجموعه خاطرات انهدام» آیدین آغداشلو و نیز یک نقاشی خط از صداقت جباری هر یک به مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان، زنده یاد منصوره حسینی ۱۱۰ میلیون تومان و «هیچ» فایبرگلاس آبی رنگ پرویز تناولی ۱۰۰ میلیون تومان دیگر آثار بالای یکصد میلیون تومان دومین حراج تهران بودند.

در این شب چکش «رضا کیانیان» برای ۱۵ نقاشی و عکس رکورد بالای ۵۰ میلیون تومان را به ثبت رساند که نقاشی «ژاندارک» اثرافشین پیرهاشمی یکی از این آثار بود. این تابلوی ۱۰۰ در ۱۵۰ سانتی متری دو سال پیش خلق شده ۹۵ میلیون تومان فروخته شد.

غوغای میلیاردرهای هنری در تهران

احمد مسجدجامعی عضور شورای شهر تهران هم یکی از مهمانان این حراج بود

همچنین اثری از زنده‌یاد حسین کاظمی به رقم ۹۵ میلیون تومان دست یافت که تمامی عواید حاصل از فروش آن به بنیاد بیماری های خاص اهداء شد . اثری از زنده یاد رضا مافی و محسن وزیری مقدم هر یک ۹۰ میلیون تومان،نقاشی خط سرخ رنگی از علی شیرازی با عنوان وصل و هجران به مبلغ ۷۵ میلیون تومان اثر حجمی از محمود بخشی به عنوان «تهران از خرم ـ شهر» به مبلغ ۷۲ میلیون تومان، عکس «گاو گریان » اثر عباس کیارستمی ۷۰ میلیون تومان، نقاشی‌های واحد خاکدان، سیراک ملکونیان و جعفر روحبخش هر یک ۶۵ میلیون تومان ،آثار زنده یادان جواد حمیدی و بهجت صدر هر یک ۶۰ میلیون تومان ،مجسمه های زنده یادان ژازه تباتبایی و مش اسماعیل هر یک ۵۵ میلیون تومان و یک عکس سه قطعه ای از خود رضا کیانیان با عنوان «او می رود دامن کشان، من زهر تنهایی چشان» به مبلغ ۵۰ میلیون تومان دیگر آثاری بودند که در این رتبه قرار گرفتند .

در دومین «حراج تهران » اثری از نصرت الله مسلمیان ۴۸ میلیون تومان ،زنده یاد هانیبال الخاص، گلناز فتحی و شهریار احمدی هر یک ۴۶ میلیون تومان، نقاشی از کیخسرو خروش، ۴۰ میلیون تومان، سیمین اکرامی ۳۸ میلیون تومان ،آثاری از زنده یاد محمود جوادی پور، ناصر اویسی و مجسمه‌ای از کامبیز صبری هر یک ۳۶ میلیون تومان ، نقاشی از دانا نهداران ۳۴ میلیون تومان، نقاشی‌هایی از دو استاد پیشکسوت پرویز کلانتری و عبدالرضا دریابیگی هر یک ۳۲ میلیون تومان، اثر زنده یاد احمد اسفندیاری ۳۰ میلیون تومان ،مجسمه‌ای از مونا پاد ۲۸ میلیون تومان، آثار بهداد لاهوتی و احمد مرشدلو هر یک ۲۶ میلیون تومان، قاسم حاجی زاده ۲۵ میلیون تومان، نقاشی‌هایی از طاهره صمدی‌طاری، ناصرپلنگی و عادل یونسی هر یک ۲۴ میلیون تومان، امیر صادق تهرانی ۲۳ میلیون تومان، آثاری ازبیتا وکیلی، وحید چمانی، پویا آریان‌پور، بهروز دارش و عکسی از زنده یاد بهمن جلالی هر یک ۲۲ میلیون تومان، آثاری از عنایت‌الله نظری نوری ، آرمان استپانیان و مصطفی دره‌باغی هر یک ۲۰ میلیون تومان به فروش رسیدند .

در ادامه حراج تهران، ۲۲ نقاشی و عکس زیر ۲۰ میلیون تومان به فروش رسیدند که البته برخی از آن‌ها نسبت به تخمین اولیه رشدی دو تا سه برابر هم داشته‌اند؛ آثار حسین محجوبی، منوچهر نیازی، جمشید بایرامی و عذرا عقیقی بخشایشی هر یک ۱۸ میلیون تومان ، علیرضا آستانه و حامد رشتیان هر یک ۱۷ میلیون تومان، زنده یاد مرتضی ممیز ،کاظم چلیپا، شادی قدیریان و هنگامه صدری هر یک ۱۶ میلیون تومان، نقاشی‌هایی از بهنوش فروتن، جلال شباهنگی و سعید احمد‌زاده هر یک ۱۵ میلیون تومان، سمیرا علیخانزاده ۱۴ میلیون تومان، حبیب‌الله صادقی و هادی روشن ضمیر هر یک ۱۳ میلیون تومان، آثاری از محمد طباطبایی، بهرام دبیری و احمد محمدپور هر یک ۱۲ میلیون تومان، عکس‌های مجید کورنگ بهشتی و سیامک عزمی هر یک ۱۱ میلیون تومان و مجتبی تاجیک ۱۰ میلیون تومان در این زمره قرار گرفتند .
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    600میلیون رو خرج مردم فقیر کشورت کن یا مدرسه بساز و نه .....

  • babak

    یکی می مرد زدرد بی نوایی
    یکی می گفت آقا زردک میخواهی

  • tannaz

    مرفه بی درد به اینا میگن...

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج