سرعت USB به دو برابر افزایش یافت
لپتاپهای مجهز به درگاه USB ۳.۲ و همچنین درایوهای خارجی تا چند وقت دیگر این توانایی را خواهند داشت تا اطلاعات را با سرعت ۲۰ گیگابیت بر ثانیه انتقال دهند. اما برای دستیابی به چنین این فناوری و محصولاتی که بر پایه این فناوری عرضه خواهند شد باید تا سال ۲۰۱۹ صبر کنید.
بدون شک این خبر برای آن گروه از کاربرانی که صدها یا هزاران عکس یا فایل ویدویی را روی هارددیسکهای خارجی کپی میکنند، خبر خوشحال کنندهای است. امروزه گوشیهای هوشمند و کامپیوترها برای انتقال دادهها از درگاه USB استفاده میکنند. درگاهی که امروزه بسیاری از کامپیوترها از آن استفاده میکنند به پورت USB ۳.۱ تجهیز شده است که اطلاعات را با سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه انتقال میدهد. اما فناوری جدید USB ۳.۲ قادر است این سرعت را دو برابر کرده و به ۲۰ گیگابیت بر ثانیه برساند.
استاندارد USB ۳.۲ بر مبنای یک بهروزرسانی افزایشی در آینده از سوی تولیدکنندگان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این فناوری قادر است از عملیات چند خطی موسوم به multi-lane میان دستگاههای میزبان و جانبی مبتنی بر USB ۳.۲ پشتیبانی کند. بنابر اعلام کارگروه مربوطه جزییات بیشتر مربوطه به این فناوری در ارتباط با شارژ سریعتر و بهبود تامین انرژی و... قرار است در جریان کنفرانس USB امسال اعلام شود. کابلهای USB-C این توانایی را دارند تا در این زمینه مورد استفاده قرار گیرند. عملیات چند خطی که برای اولین بار به USB اضافه خواهد شد یکی از مهمترین پیشرفتهای فناوری USB ۳.۲ به شمار میرود. به واسطه اینکه تا به امروز تمامی USBها از تکنیک تک خطی استفاده میکردند. البته گفته شده است که مصرفکنندگان در صورت داشتن کابلهای قدیمی USB ۳.۰ نیز قادر خواهند بود از این فناوری استفاده کنند.
اما در این حالت کاربران به حداکثر سرعت ۲ گیگابیت بر ثانیه برای انتقال دادهها محدود خواهند شد. تولیدکنندگان از این پس قادر خواهند بود دستگاههای مبتنی بر USB ۳.۲ را بر مبنای تکنیک چند خطی طراحی کنند. دستگاههایی که در آنها از دو خط ۵ گیگابیتی یا دو خط ۱۰ گیگابیتی میتوان استفاده کرد. لازم به توضیح است که درگاه تاندربولت اینتل که امروزه روی لپتاپهای گران قیمت وجود دارد نیز به درگاههای USB-C تجهیز شده است که قادر هستند از سرعت ۴۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی کنند. اما مشکل لپتاپهای فوق این است که مصرفکننده برای آنکه بتواند به چنین سرعتی دست پیدا کند نه تنها به کابلهای تاندربولت بلکه به دستگاههای سازگار هم نیاز خواهد داشت.
از مهمترین ویژگیهای USB ۳.۲ میتوان به عملیات دو خطی از طریق کابلهای USB-C، بهروزرسانی جزیی در ویژگیهای هاب به منظور حصوص اطمینان از عملکرد و همچنین پشتیبانی از حالت دو خطی و تک خطی اشاره کرد. لازم به توضیح است برای آنکه بتوانید از فناوری USB ۳.۲ استفاده کنید باید هم دستگاه میزبان و هم وسایل جانبی که از آن استفاده میکنید از استاندارد USB ۳.۲ پشتیبانی کرده و از طریق کابل USB-C به یکدیگر متصل شوند.
ارسال نظر